Ciolos reactioneaza dupa ce motiunea anti-Pruna a fost adoptata: Trebuie sa isi continue activitatea

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 20:09
8293 citiri
Ciolos reactioneaza dupa ce motiunea anti-Pruna a fost adoptata: Trebuie sa isi continue activitatea
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, marti, ca Dacian Ciolos o sustine in continuare pe Raluca Pruna pentru postul de ministru al Justitiei, deoarece motiunea simpla impotriva acesteia, adoptata de catre Camera Deputatilor, a vizat doar declaratii ale sale, nu si actiuni concrete sau lipsa acestora.

Prim-ministrul considera ca parlamentarii au dorit, prin aceasta motiune, sa isi clarifice anumite declaratii ale Ralucai Pruna - facute intr-un context mai larg, legat de investitiile financiare in Justitie - si nu au avut obiectii de fond asupra mandatului sau obiectivelor asumate, a mentionat Iolu.

"Premierul considera ca doamna ministru a fost chemata in Parlament nu pentru ceea ce a facut sau pentru ceea ce nu a facut in domeniul pe care il gestioneaza, ci pentru ceea ce a spus", a aratat purtatorul de cuvant al Executivului.

El a adaugat ca premierul a luat nota de motiunea simpla si de pozitiile exprimate de partidele politice, in contextul acestei perioade de precampanie electorala.

"Din acest motiv premierul considera ca doamna ministru trebuie sa isi continue activitatea si sa gestioneze mai departe portofoliul pe care il detine", a conchis purtatorul de cuvant.

Motiunea simpla initiata de PSD impotriva ministrului Justitiei, Raluca Pruna, a fost adoptata, marti, de plenul Camerei Deputatilor, cu 155 de voturi "pentru".

In sala se aflau peste 200 de deputati, insa 60 dintre acestia nu au votat, printre care membrii PNL si cei din grupul minoritatilor.

Prin motiunea simpla depusa la Camera Deputatilor, PSD a cerut demisia ministrului Justitiei, Raluca Pruna, pe motiv ca aceasta ar fi mintit in fata CEDO.

Ministrul Pruna explica minciunile de la CEDO, azi, in Parlament. Tariceanu vrea si situatia interceptarilor din ultimii 16 ani

Alina Ghica (CSM) despre vulnerabilitatile justitiei, protestul magistratilor si unde crede ca a gresit ministrul Pruna - Interviu

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...