Ciolos: Reflexele proaste se schimba mai lent decat deciziile

Sambata, 17 Septembrie 2016, ora 11:44
3451 citiri
Ciolos: Reflexele proaste se schimba mai lent decat deciziile

Parintii carora li se cer copii legalizate la scoala pot refuza sa le duca, pentru ca procedura s-a schimbat, a afirmat sambata premierul Dacian Ciolos.

"Ministrul a dat deja un ordin pentru schimbarea procedurii. Puteti refuza sa dati copie legalizata si sa-i trimiteti pe cei care va cer asta la ministru. Din pacate, reflexele proaste se schimba mai lent decat deciziile", este raspunsul dat pe

Facebook de Dacian Ciolos unui internaut, care a semnalat intr-un comentariu ca in scoli in continuare se cer copii legalizate dupa diverse documente.

Premierul face referire la ordinul aprobat in august de ministrul Educatiei, care prevede ca in toate scolile sunt acceptate documentele conform cu originalul, in locul celor autentificate la notar.

Guvernul Ciolos taie din hartie: amenzi si taxe platite online, mai putine copii legalizate. Dispar si unele taxe de timbru

Fara copii legalizate in scoli - Ciolos insista ca si institutiile de invatamant trebuie sa respecte noile reguli

Un alt internaut semnaleaza ca si la Directia de Sanatate Publica Bucuresti se cer in continuare copii legalizate. "Zic ei pentru ca asa cere Ministerul Sanatatii".

In replica, Dacian Ciolos a precizat ca a transmis ministrului Sanatatii sa verifice situatia. "Ar trebui sa refuzati sa le mai dati copii legalizate si sa-i trimiteti sa verifice legea: OUG 41/2016", adauga Ciolos.

"La numai doua luni de la adoptarea primului pachet pentru simplificare, incepem sa vedem primele rezultate: mai putine documente pe care oamenii trebuie sa le aduca la institutii, mai putine drumuri la ghisee, mai putine cheltuieli (...) Exista progrese in mai multe domenii: eliminarea cerintei de depunere a copiilor legalizate dupa documente, acceptarea copiei dupa buletin in format electronic, solicitarea cazierului de catre institutii direct unitatilor de politie", este anuntul facut de Ciolos pe Facebook, sambata dimineata, la care au aparut comentariile amintite mai sus.

Tot ca raspuns la un comentariu al unui alt internaut, premierul a dat asigurari ca nu se intoarce la Bruxelles: "Nicio grija, nu merg nicaieri. Mai am treaba aici".

Afla care sunt si alte masuri luate in aceasta vara de Guvern pentru debirocratizarea administratiei

B.B.

Citeste si:
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Strategia PSD în cazul în care moțiunea de cenzură trece. „Vrem alegeri anticipate”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, 28 septembrie, la România TV, că social-democrații nu vor face o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură va...
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Kelemen Hunor, previziuni sumbre: „Criza politică, până la urmă, faţă de criza ce ne aşteaptă în această iarnă la preţul energiei electrice şi la gaze, este minoră”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 28 septembrie, că actuala criză politică este "minoră" faţă de criza care va fi generată de creşterea preţurilor la energie și gaze....
Sursa: Ziare.com