Ciolos si Dragu nu au venit la audierile comisiei de ancheta a "gaurii" din buget

Joi, 09 Februarie 2017, ora 11:25
4426 citiri
Ciolos si Dragu nu au venit la audierile comisiei de ancheta a "gaurii" din buget
Foto: Hepta.ro

Fostul premier Dacian Ciolos si fostul sau ministru de Finante Anca Dragu nu au fost prezenti, joi, la audieri in comisiile reunite de buget-finante ale celor doua Camere ale Parlamentului, trimitand in schimb o scrisoare in care si-au prezentat punctele de vedere.

Ciolos si Dragu au informat comisiile ca nu vor merge la audierile de joi, iar Anca Dragu a precizat ca eventuala sa prezenta ar accentua "o culoare politica dezbaterii", informeaza televiziunile de stiri.

De asemenea, fostul ministru de Finante a subliniat ca, daca ar exista o asa-zisa "gaura" de 10 miliarde de lei in buget, asa cum spunea Liviu Dragnea, atunci ar fi fost un deficit bugetar mai mare.

Presedintele Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Leonardo Badea, si cel al Comisiei de buget-finante a Senatului, Viorel Arcas, amandoi social-democrati, au informat jurnalistii despre aceasta situatie si despre documentele primite.

"Sa facem o analiza tehnica, transparenta, in care sa stabilim exact modalitatea in care s-au efectuat cele doua rectificari bugetare.

Pana pe 15 februarie trebuie sa prezentam un raport al activitatii noastre in aceasta comisie. Vom analiza si materialele transmise.

Astazi am primit materiale trimise de dl Ciolos si de dna Dragu, raspunsuri in scris. (...) Au anuntat ca nu participa la audieri in cadrul comisiei. Daca vom considera ca avem si alte lucruri de clarificat, le vom trimite pe mail", a pus Badea.

In schimb, Arcas a fost mai critic la adresa fostilor guvernanti, fiind de parere ca acestia puteau sa vina si sa explice comisiei "foarte frumos".

"Nu consider ca putem sa mai obtinem ceva de la dansii. Puteau sa vina aici sa ne explice foarte frumos. Avem doua rapoarte in contradictie - raportul Curtii de Conturi si parerea dansilor.

Daca ne uitam pe sinteza raportului, reiese foarte clar - rectificarile ar fi trebuit sa fie facute in minus, nu in plus. O sa facem o analiza. (...) Ma deranjeaza ca n-au venit, dar speram totusi sa vina", a precizat senatorul PSD.

Pe 26 ianuarie, Badea spunea ca la audieri sunt asteptati, pe langa Ciolos si Dragu, si reprezentanti ai Consiliului Fiscal si ai Curtii de Conturi. Tot atunci, Arcas spunea ca asteapta rapoartele fostului premier, al fostului ministru de Finante, al Consiliului Fiscal si al Curtii de Conturi, pentru ca apoi "sa tragem si noi concluziile". De asemenea, cand a fost intrebat ce va face daca Ciolos si Dragu nu vin la audieri, Arcas a percizat: "Speram sa vina, daca nu au nimic de ascuns".

Reamintim ca fostul premier a lasat Romania cu un deficit bugetar de 2,41% din PIB, cu mult sub estimari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ciolos Dragu comisie ancheta gaura buget, #ancheta Parlament gaura buget, #Ciolos explicatii gaura buget, #Dragu explicatii gaura buget , #premier