Ciolos, vizita in SUA: Ce mesaj are pentru Joe Biden

Duminica, 22 Mai 2016, ora 20:24
4390 citiri
Ciolos, vizita in SUA: Ce mesaj are pentru Joe Biden

Premierul Dacian Ciolos a dezvaluit, duminica, despre ce va discuta cu vicepresedintele SUA Joseph Biden in timpul vizitei sale in America. Seful Executivului a precizat ca va vorbi despre oportunitatile enorme oferite de tara noastra in regiunea Marii Negre mai ales in privinta investitiilor si dezvoltarii infrastructurii, inclusiv productia si transportul de energie.

"Vom pune accentul pe potentialul energetic al Romaniei de productie de gaz din Marea Neagra. Este, de asemenea, o ocazie suplimentara de a ne consulta inaintea summit-ului NATO de la Varsovia.

Romania doreste sprijinul activ al SUA pentru o prezenta a Aliantei inaintata pe tot flancul estic, de la Marea Baltica pana la Marea Neagra. Vom continua discutiile cu partea americana pe propunerile noastre in perspectiva summit-ului", a declarat Ciolos pentru Mediafax.

Premierul a discutat si despre avantajele pe care le va avea Romania in urma vizitei sale in SUA, exprimandu-si speranta ca relatiile economice vor atinge nivelul celor politico-militare.

Acesta a precizat ca delegatia din Romania va prezenta la Washington viziunea sa privind rolul Romaniei in regiunea Marii Negre si interesul tarii, nu numai in domeniul securitatii, ci si in dezvoltarea relatiilor economice.

Ciolos pleaca in SUA: Cu ce oficiali americani se va intalni premierul

"Tara noastra are una din cele mai mari cresteri economice din Europa si este o economie solida in context regional. In acest context favorabil, comertul bilateral romano-american s-a dublat in ultimii ani si a atins nivelul record de 2,2 miliarde de dolari americani. Vedem un potential imens cu SUA pentru a consolida relatiile de investitii si comert.

Dorim sa mentinem dialogul deschis cu partenerii americani si sa pledam pentru participarea institutiilor si firmelor americane la edificarea unui cadru investitional atractiv, precum si ancorarea intereselor economice americane in Romania", a adaugat Ciolos.

Premierul a mai informat ca in timpul vizitei in America se va intalni cu reprezentanti ai mediului de afaceri american, cu accent pe sectoarele auto, energie, agricol, industria aerospatiala si sectorul IT.

Dacian Ciolos efectueaza, incepand de duminica, o vizita de trei zile in Statele Unite ale Americii, unde se va intalni, printre altii, cu vicepresedintele SUA, Joseph Biden, cu secretarii Agriculturii, Comertului, Energiei, la Washington, si, la Detroit, cu CEO al Ford Motor Company, Mark Fields.

Citeste si:
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunțat joi, 23 septembrie, operaționalizarea controversatului program Anghel Saligny. Proiectul guvernamental...
Rareș Bogdan se ocupă exclusiv cu atacuri la adresa USR PLUS: „Suntem înjurați de mamă și apoi ne cheamă la discuții”
Rareș Bogdan se ocupă exclusiv cu atacuri la adresa USR PLUS: „Suntem înjurați de mamă și apoi ne cheamă la discuții”
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan continuă seria de atacuri la adresa USR PLUS după ce, miercuri, 22 septembrie, i-a acuzat că „nu știu decât să facă plângeri penale” și că...
Sursa: Ziare.com