Ciolos vorbeste in Washington Post despre reformarea partidelor: Acum e momentul

Joi, 26 Mai 2016, ora 22:40
4798 citiri
Ciolos vorbeste in Washington Post despre reformarea partidelor: Acum e momentul

Premierul Dacian Ciolos a transmis ca acum e momentul in care partidele politice au sanse de a se reforma, intr-un interviu acordat publicatiei americane Washington Post.

"Pentru prima data in ultimii 20 de ani, guvernul a asigurat deplina transparenta asupra cheltuielilor publice - modul in care cheltuim banul public. Toate institutiile publice sunt obligate sa-si publice cheltuielile. Am inceput sa reducem birocratia.

Sper ca vom avea timp sa propunem o noua legislatie pentru a spori calitatea oamenilor care lucreaza in administratia publica, pentru a veni cu un nou proces de recrutare bazat pe competenta si profesionalism. Pana acum, fiecare partid a numit oameni in principal pe baza criteriilor politice", a spus Ciolos, care a efectuat recent o vizita in Statele Unite.

Referitor la aceasta vizita, Dacian Ciolos a apreciat ca importanta este mentinerea dialogului cu Washington-ul, in contextul in care relatiile bilaterale sunt la cel mai ridicat nivel din istorie, iar parteneriatul strategic romano-american s-a concretizat in proiecte de aparare si securitate importante.

Citeste ce a declarat Dacian Ciolos dupa intalnirea cu vicepresedintele american

In opinia sefului Executivului roman, despre care publicatia americana mentioneaza ca isi va incheia mandatul dupa alegerile legislative din acest an, politicienii romani vor trebui sa demonstreze in continuare ca Romania poate fi o tara democratica cu partide politice transparente si eficiente si, astfel, pot obtine increderea oamenilor.

Totusi, Dacian Ciolos recunoaste ca nu este foarte popular pentru ca "asteptarile sunt foarte ridicate si exista multe critici potrivit carora guvernul nu face suficient in procesul de reforma".

El a estimat ca in actuala perioada, in care Romania are un guvern tehnocrat, partidele politice romanesti au sansa de a se reforma si de a promova oameni noi.

Scutul antiracheta

O alta tema abordata in interviu a vizat scutul antiracheta american de la Deveselu, despre care Ciolos a spus ca are un rol pur defensiv.

Intrebat daca Rusia reprezinta o amenintare pentru tara sa, seful Executivului de la Bucuresti a raspuns: "Trebuie sa fim vigilenti, dar suntem vecini. Pe termen lung, ambele tari sunt interesate sa conlucreze".

Afla ce au declarat oficialii americani si cei romani la inaugurarea scutului antiracheta si cum baza de la Deveselu i-a infuriat pe rusi

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...