Ciolos vrea buget pana pe 10 decembrie - ce a discutat cu ministrii chemati in weekend (Video)

Autor: Ana Ilie
Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 15:40
3621 citiri
Ciolos vrea buget pana pe 10 decembrie - ce a discutat cu ministrii chemati in weekend (Video)

Premierul Dacian Ciolos sustine ca si-a propus ca bugetul pe 2016 sa fie gata pana pe data de 10 decembrie si ca prima intalnire informala cu ministrii, de sambata, a dus la identificarea a trei teme prioritare de lucru pentru anul viitor.

"A fost o discutie conexa bugetului, noi am luat un proiect de buget lasat de fostul Guvern", a spus Ciolos.

In prima sedinta de Guvern, ministrii au solicitat un timp de ragaz sa analizeze bugetul si situatia din ministerele lor.

Acest ragaz se incheie duminica si "luni dupa-amiaza vom avea o noua intalnire informala, cand doamna ministru de Finante va veni cu o analiza", a aratat Ciolos, care a explicat ca are ca obiectiv finalizarea bugetului pana pe 10 decembrie.

Cine va fi purtatorul de cuvant al Guvernului Ciolos

"Mi-am propus sa facem aceste intalniri pentru ca ministrii sa inceapa sa se cunoasca intre ei, e important sa dam coerenta faptica programului de guvernare si pentru a nu interfera cu responsabilitatile zilnice ale ministrilor", a aratat premierul.

Acesta a explicat ca a solicitat fiecarui ministru sa analizeze situatia din propriul minister si sa decida "ce e obligatoriu sa facem in perioada urmatoare, fie ca avem conditionalitati, lucruri care trebuiesc implementate", dar si "ce anume continuam din proiecte incepute aoclo unde exista legislatie, ce anume ne putem asuma, ce proiecte noi facem din ce am propus pe anul care vine".

"Am discutat despre trei teme prioritare de lucru pe care ni le propunem in anul care vine", a anuntat Ciolos. Acestea sunt "dezvoltarea economica; reforma administratiei prin cresterea performantei, transparentei, profesionalizare si depolitizare a administratiei; Romania in UE, ce asteptam noi ca stat membru de la UE si ce aducem noi, mai ales in acest context in care exista discutii legate de organizarea UE si ca Romania va asigura presedintia consiliului UE, in al doilea semestru al anului viitor".

Ciolos anunta ca medicii de la Colectiv vor fi platiti pentru orele suplimentare: Sponsorizarile de la ISU, derapaje

Pe aceste teme se vor constitui grupe de lucru si va incepe un dialog cu actorii interesati. Prima discutie de sambata s-a axat pe dezvoltarea economica, de care va fi responsabil vicepremierul Costin Borc.

Costin Borc a detaliat discutia si a aratat ca "obiectivul fundamental este al convergentei, nu numai cu alte state europene ci si intre regiunile tarii. Vom identifica resursele inclusiv umane existente.

Ne intereseaza o crestere economia inclusiva, inteligenta, cu consultarea permanenta a mediului de afaceri si a sindicatelor (...) ideea este sa identificam sectoare strategice pe care vrem sa mizam in dezvoltarea economica a Romaniei".

Citeste si:
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni, 27 septembrie la Bucureşti. Şefa CE se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. La ora...
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu există posibilitatea ca partidul său să piardă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că...
Sursa: Ziare.com