Guvernul Ciolos a trecut lejer de Parlament - cine face totusi opozitie tehnocratilor lui Iohannis

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 16:15
41095 citiri
Guvernul Ciolos a trecut lejer de Parlament - cine face totusi opozitie tehnocratilor lui Iohannis
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Cabinetul Ciolos a fost votat marti, in plenul reunit, de o majoritate confortabila. 389 de senatori si deputati au votat pentru echipa de tehnocrati condusa de Dacian Ciolos, in timp ce 115 parlamentari s-au exprimat impotriva.

Singurele formatiuni care au anuntat oficial ca nu vor sustine acest guvern au fost ALDE, Miscarea Populara si PND, care insa nu numara asa de multi parlamentari (115), asa incat se pare ca nu toti alesii au ascultat indemnul de partid de a vota Cabinetul Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis va organiza, la ora 19, la Palatul Cotroceni, ceremonia de depunere a juramintelor.

In discursul din Parlament, Dacian Ciolos a insistat ca isi doreste ca guvernarea sa fie deschisa catre societatea civila in incercarea de a recastiga increderea cetatenilor, precizand insa ca va avea un dialog permanent si deschis si cu Parlamentul.

Liviu Dragnea l-a avertizat pe Ciolos ca PSD nu ii va acorda un "cec in alb" si ca nu va ezita sa il "concedieze", desi acum parlamentarii social-democrati voteaza Guvernul. La randul lor, copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga l-au asigurat pe noul premier ca va avea sustinerea liberalilor in timpul mandatului sau, insa ca il vor critica daca se impune.

Pe de alta parte, Calin Popescu Tariceanu a avut un discurs critic la adresa lui Ciolos, chiar daca fostul comisar european a mai fost ministru, chiar in guvernul condus de Tariceanu.

Presedintele ALDE i-a transmis, marti, in sedinta de plen, lui Dacian Ciolos ca este "parte a unui plan elaborat in urma cu un an" care urmareste denigrarea Parlamentului, acapararea Justitiei si anihilarea statului de drept. "Tehnocratia ucide democratia. Instalarea unui guvern prezidential va marca trecerea la un regim politic care goleste de continut democratia reprezentativa", a spus Tariceanu.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor din Parlament:

16:15 - O reactie a venit imediat si de la presedintele Klaus Iohannis.

"Felicitari noului Guvern, care a primit in aceasta dupa-amiaza votul de incredere din partea Parlamentului! Este o dovada ca partidele au inteles ca un Guvern de tehnocrati este acum solutia cea mai buna pentru Romania. Cabinetul Ciolos va avea o sarcina dificila, iar indeplinirea obiectivelor asumate in programul de guvernare nu va fi posibila fara un sprijin parlamentar consistent. Sunt increzator ca fiecare membru al echipei guvernamentale va trata cu responsabilitate si profesionalism misiunea care i-a fost incredintata. Mult succes!", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

16:00 - "Pentru orice proiect important, Guvernul va avea consultari cu Parlamentul, dar si consultari publice, dezbateri. Eu cred ca daca nu as fi facut ceea ce am facut (modificarile de nominalizari - n.red.) ati fi putut spune ca am inceput cu stangul. Am luat singur decizia (de a o inlocui pe Guseth - n.red.). Am mare incredere in doamna Guseth, dar probabil din cauza emotiilor nu a convins. Am avut o discutie cu dansa si am hotarat sa luam aceasta decizie. Dansa a acceptat aceasta propunere pe care am facut-o cu buna-credinta, dar presiunea a fost mare", le-a spus Ciolos jurnalistilor, precizand ca prima sedinta de guvern, in noua formula, va avea loc miercuri.

15:50 - "Voi face asa incat aceasta legitimitate pe care Parlamentul a transferat-o acestui guvern de tehnocrati sa fie transformata in eficienta. Veti avea in guvern un partener deschis", a declarat noul premier, Dacian Ciolos.

15:45 - Se anunta rezultatul oficial al votului: Guvernul Ciolos a primit 389 de voturi pentru, 115 impotriva, iar doua voturi au fost nule.

15:40 - Guvernul Ciolos a primit 389 de voturi, anunta televiziunile de stiri, in timp ce 115 parlamentari au votat impotriva.

15:39 - Sala de plen s-a golit, au mai ramas doar Dacian Ciolos si echipa sa de ministri.

15:28 - Procedura de vot s-a incheiat, urnele au fost sigilate. Urmeaza numararea voturilor, ministrii propusi de Dacian Ciolos asteapta rezultatul.

15:22 - Elena Udrea le-a spus jurnalistilor de la Parlament ca a votat impotriva Guvernului Ciolos.

15:20 - Gabriel Oprea, liderul UNPR si fost vicepremier, a fost prezent in plenul reunit. Dupa vot, i-a strans mana lui Dacian Ciolos si a parasit sala.

15:19 - "Suntem in fata Guvernului lui Klaus Iohannis, dar nu cred ca l-a avut in vedere acum un an cand spunea ca vrea guvernul lui. E un guvern controlat consistent de PSD. Primul de langa premier nu e domnul Borc, ci domnul Dancu, semnal clar pentru tara cine e jupanul.

Victor Ponta a gresit cand si-a dat demisia. Toti ii vor manca din palma lui Dacian Ciolos, inclusiv Dancu", a spus Traian Basescu la Romania TV.

15:00 - Deputatul Victor Ponta, fostul premier, nu a venit la vot in plenul reunit. Sunt prezenti 509 de parlamentari, iar pentru ca guvernul sa primeasca votul de investitura este nevoie de 274 de voturi "pentru".

14:50 - A inceput votul. Primii voteaza deputatii, in ordine alfabetica.

14:49 - Parlamentarii sunt nedumeriti si nu stiu cum se va vota. Zgonea explica procedura votului secret cu bile: bila alba in urna alba si bila neagra in urna neagra inseamna vot "pentru", bila alba in urna neagra si bila neagra in urna alba este vot "impotriva".

14:45 - Au fost aduse urnele in care deputatii si senatorii urmeaza sa voteze. Dezbaterile s-au incheiat.

Foto: Digi 24

14:37 - Vorbeste din nou premierul desemnat Dacian Ciolos. "Eu unul nu cred intr-o democratie in care cetatenii nu se regasesc. Ei isi exprima dreptul de vot, dar eu cred ca putem face mai mult de atat, sa deschidem actul guvernamental si sa raspundem la ceea ce vine din societate. Si nu pentru ca noi consideram societatea civila opusul Parlamentului. Nu cred ca democratia este slabita prin acest guvern, ci ca poate fi intarita".

"Legat de depolitizare: ceea ce e bun sigur ca trebuie mentinut, iar depolitizarea se va face ca o consecinta a cresterii eficientei administratiei", a continuat Ciolos.

Foto: Digi 24

14:20 - A luat cuvantul copresedintele PNL Vasile Blaga.

"Nu este un guvern-pelerina pentru vreme rea. Nu este nici un guvern pe care politicienii sa-l foloseasca drept scuza sau tap ispasitor. Pe de alta parte, executivul condus de dl Ciolos nu va inlocui - si nici n-are cum intr-o democratie - partidele, politicul si Parlamentul. Dar are datoria sa colaboreze cu ele. Si ma bucur ca premierul desemnat a aratat deja deschidere pe parcursul consultarilor pentru formarea acestui nou guvern.

Asadar, va fi un guvern tehnocrat menit nu doar sa inchida criza politica generata de fostul Guvern Ponta, ci si sa inceapa implementarea unor reforme importante, ratate, compromise sau ignorate de executivul precedent", a spus Blaga.

14:08 - Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale, deputatul Varujan Pambuccian, o compara de la tribuna Parlamentului pe Cristina Guseth (propunerea initiala pentru MJ) cu Ana Pauker.

"Daca as fi vorbit ieri, as fi spus ca acordam Guvernului un cec in alb. Daca as fi vorbit azi-noapte, as fi spus ca nu votam acest Guvern. Vorbesc azi si spun ca il vom vota, pentru ca acolo unde noi am dat dovada de iresponsabilitati, omul acesta (Dacian Ciolos - n. red.) a dat dovada de responsabilitate. Aseara am vazut-o pe Ana Pauker vorbind gangav, poticnit impotriva democratiei si ati votat-o in comisiile juridice, negandit ca Parlamentul este ultima reduta pe care o are o natiune impotriva dictaturii", a declarat Pambuccian.

13:59 - Vorbeste liderul UDMR, Kelemen Hunor, care anunta ca UDMR voteaza pentru Guvernul Ciolos. "Suntem constienti ca intr-un an nu se pot infaptui minuni, nu exista minuni".

13:50 - Fostul premier Emil Boc considera ca Guvernul Ciolos are sanse mari sa fie unul de succes, apreciind "forta si taria" premierului desemnat de a retrage doi ministeriabili propusi, gestul fiind unul de "responsabilitate si curaj", nu un "act de slabiciune", conform Mediafax.

13:41 - Calin Popescu Tariceanu il avertizeaza pe Ciolos ca "a intrat intr-un plan periculos" si vorbeste, de la tribuna Parlamentului, despre "binomul DNA-SRI".

"Acest plan, care urmareste anihilarea statului de drept, implica institutii ale statului. Scopul final este schimbarea de paradigma. Adica schimbarea regimului politic democratic. Acest plan care se executa sub privirea ingaduitoare a presedintelui Romaniei, daca nu mai mult. Acest plan presupune subordonarea Justitiei si investirea 'guvernului meu', cunoasteti sintagma. Domnule premier desemnat, veti constata ca marja dvs. de manevra va fi incorsetata. In Romania s-a constituit in afara Constitutiei un cartel neconstitutional, cunoscut ca binomul SRI-DNA. Am obligatia in calitate de presedinte al Senatului sa lupt impotriva acestui plan", a declarat Tariceanu.

Acesta a adaugat ca "PSD ramane la putere, si PNL isi manifesta intentia de a fi critic la adresa Guvernului, deci in Opozitie. Aproape nu s-a schimbat nimic". Tariceanu a spus ca ALDE nu va vota Guvernul Ciolos. "O minoritate (strada - n. red.) nu isi poate impune agenda. Nu am auzit in strada cuvantul democratie. Pana la urma se va ajunge la forma urmatoare: tehnocratia ucide democratia", a continuat Tariceanu.

13:32 - La tribuna a urcat Alina Gorghiu: "Avem de-a face cu o criza politica, partidele care rasufla usurate ca nu mai au oameni in strada gresesc. Nu mai avem oameni in strada, dar nemultumirea e tot acolo. A doua realitate, de aceasta data imbucuratoare, este ca PSD a pierdut puterea".

13:29 - Dragnea spune ca le-a cerut membrilor PSD sa voteze pentru Guvernul Ciolos: "dar votul nostru nu va fi un cec in alb; daca vom avea cea mai mica indoiala, sprijinul nostru va inceta si nu vom ezita sa apelam la mecanismele parlamentare ca sa 'concediem' Guvernul". La finalul discursului, Dragnea i-a multumit lui Victor Ponta, "cel mai bun premier post-decembrist",

13:26 - La tribuna se afla Liviu Dragnea, liderul social-democrat. Dragnea lauda guvernarea anterioara si prezinta un bilant al Cabinetului Ponta.

13:21 - Dupa ce le-a spus senatorilor si deputatilor ca pentru el "acasa" insemna Romania, Dacian Ciolos a citat din Marcus Aurelius. "Doamne, da-mi puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, rabdarea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea de-a distinge intre cele doua".

Foto: B1 Tv

13:20 - "Suntem confruntati cu provocari majore in UE, dar exista si focare de instabilitate la granite. Atentatele criminale sunt inca o dovada a vulnerabilitatii in fata terorismului si a urii. Vom mentine fara echivoc reperele existente ale politicii europene", continua Dacian Ciolos.

13:15 - Dacian Ciolos prezinta in plen planul de guvernare.

13:07 - Premierul desemnat Dacian Ciolos vorbeste de la tribuna Parlamentului: "Sunt deplin constient ca asteptarile sunt uriase. Acest guvern apare intr-un context politic exceptional. (...) Sa nu uitam de tragedia de la Colectiv, asemenea tragedii nu trebuie sa se mai intample niciodata, de aceea trebuie sa inlaturam cauza unor asemenea tragedii, mai ales coruptia".

13:05 - Senatorii si deputatii tin un moment de reculegere pentru victimele valului de atentate de la Paris.

13:00 - Sedinta plenului comun al celor doua Camere in care se va dezbate si se va da votul de investitura pentru Cabinetul Dacian Ciolos a inceput.

12:53 - Dupa ce a primit aviz pozitiv pentru MJ, Raluca Pruna a fost intrebata de jurnalisti daca ii va pastra in functie pe cei doi sefi ai Parchetelor, Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. "Eu nu pot sa fac asemenea afirmatii la acest moment. Procedura este cea din lege, eu va asigur ca voi aplica aceasta procedura legala si totul va fi facut in mod transparent. Insa nu ma pot pronunta acum cu privire la nume", a spus Pruna.

12:41 - "Va trebui sa invat sa gestionez o relatie cu presa. In ceea ce priveste propunerea pe care premierul desemnat mi-a facut-o, sunt onorata. Cred ca am avut o discutie buna cu deputatii si senatorii, este doar inceputul. Cred intr-o procedura a dialogului", le-a spus Raluca Pruna jurnalistilor de pe holurile Parlamentului.

12:38 - Raluca Pruna a primit aviz pozitiv de la comisiile juridice, cu 48 de voturi pentru, 2 abtineri si un vot impotriva.

12:37 - S-a incheiat audierea Ralucai Pruna in comisii. Se intra in procedura de vot.

12:33 - Raluca Pruna a fost chestionata si despre ofiterii sub acoperire din Justitie: "Magistratul face o declaratie pe propria raspundere, stiti foarte bine ca CSM-ul se ocupa, declaratia este trimisa la CSM, iar CSM-ul consulta CSAT. In cazul in care CSAT constata ca e vorba de un agent sub acoperire, avem de-a face cu un fals in declaratii".

12:28 - Raluca Pruna spune ca, daca va fi confirmata ca ministru al Justitiei, isi va lua timp de un an concediu fara plata de la Bruxelles si, la finalul mandatului de la MJ, se va intoarce jobul sau de functionar european.

12:18 - Raspunsul Ralucai Pruna pentru Serban Nicolae: "MCV-ul nu este un scop in sine. Eu, in situatia de candidat, nu pot decat sa constat ca exista acest mecanism si rolul oricui va ocupa aceasta functie (de ministru al Justitiei) este sa tina cont de aceste recomandari din MCV. Formal, este desigur un mecanism pe care il au doar Romania si Bulgaria. Eu as spune doar ca, daca luam multe alte rapoarte tehnice facute de experti din CE, si acolo sunt criticate institutii".

12:11 - Senatorul PSD Serban Nicolae spune ca in raporturile MCV a fost de mai multe ori criticat Parlamentul si o intreaba pe Raluca Pruna daca e firesc ca "Guvernul Romaniei, prin MJ, sa incurajeze o asemenea abordare". "Din punctul meu de vedere, MCV-ul este o rusine si o forma de desconsiderare", este de parere senatorul PSD.

12:08 - Raluca Pruna precizeaza ca a avut o discutie cu premierul desemnat, Dacian Ciolos, despre prioritatile din Justitie.

"In situatia in care primesc votul de incredere, mandatul meu este scurt, de un an, asa ca nu stiu in ce masura legile vor putea fi si adoptate pana la sfarsitul anului viitor. Evident ca am discutat cu premierul desemnat despre prioritatile pe Justitie", a spus Pruna.

11:56 - "Orice discutie cu privire la orice regim de imunitate trebuie sa se faca intr-un cadru constitutional", este de parere Raluca Pruna.

11:50 - Deputatul PNL Ioan Cupsa a intrebat-o pe Raluca Pruna despre conformarea voluntara.

"Conformarea voluntara tine mai putin de institutii, si mai mult de noi, ca indivizi. Cred ca primul palier nu e ca statul sa intervina in conformarea voluntara. Te conformezi daca stii ca exista sanctiunea legii. Sunt de acord cu domnul deputat Cupsa, legea nu trebuie tratata ca un moft, trebuie respectata. Nu vad cum altfel ar putea incepe acest lucru decat prin actiunea individuala. In ce priveste interpretarea unitara a legii, stiu ca este o problema in Romania, dar nu numai in Romania", a raspuns candidatul pentru functia de ministru al Justitiei.

11:43 - Raluca Pruna revine la raspunsul legat de o eventuala schimbare a Codurilor. "Nu vreau sa fiu inteleasa ca nu, nu vreau sa ne atingem de Coduri. Spun ca e mai bine sa avem o dezbatere inainte, nu in sens strict legislativ, ci cu toti actorii implicati".

11:36: - Raluca Pruna a precizat ca nu peste tot in UE este posibil sa fie recunoscut parteneriatul civil pentru cuplurile gay si ca e nevoie de o dezbatere la nivel national. "Orice fel de propunere trebuie sa tina seama si de faptul ca trebuie sa modificam prevederi legislative in vigoare", a adaugat Raluca Pruna, care a subliniat ca nu vrea sa se pozitioneze nicicum si ca este o chestiune foarte sensibila.

Foto: Captura B1 TV

11:34 - Raluca Pruna a declarat ca se va baza pe o larga dezbatere, in ce priveste problemele intampinate in aplicarea noilor Coduri: "Nu spun ceva nou. Ca si jurist roman, am o asteptare ca atunci cand Codurile sunt adoptate sa dureze o perioada. Stiu si ca sistemul judiciar se loveste de lipsa de predictibilitate. Stiu ca exista multe decizii cu privire la neconstitutionlitatea unor Coduri. Aceasta procedura nu poate fi facuta altfel decat cu dezbatere. Raspunsul este da. Voi colabora cu Parlamentul. Este un lucru de la sine inteles".

11:31 - Nicolae Vlad Popa (PNL) doreste sa afle de la Raluca Pruna daca va utiliza dreptul de initiativa in domeniul conflictului de interese si concurenta neloiala din cauza familiilor care au reprezentanti in justitie ca avocati si magistrati.

11:30 - Remus Cernea vrea din nou sa stie parerea candidatului la MJ despre recunoasterea parteneriatului civil sau chiar casatoriei pentru cuplurile gay, aducand in discutie o decizie CEDO din luna iunie.

11:28 - Si Ciprian Nica a subliniat ca apreciaza ca au de data asta de a face cu un candidat pentru Ministerul Justitiei, care are studii juridice. Ciprian Nica vrea sa stie cum va ajuta la aplicarea noilor Coduri in sistemul judiciar, proces care intampina probleme.

11:26 - Ulterior, Raluca Pruna a lucrat ca asistent la cabinetul deputatului european al Monicai Macovei. Apoi, a devenit consilier juridic la Comisia Europeana, unde inca mai este angajata.

11:24 - Raluca Pruna si-a prezentat pe scurt CV-ul, subliniind ca este membru fondator al Transparency International in Romania si a facut parte din echipa care a tradus tratatul de aderare a Romaniei la Comisia Europeana.

11:20 - Raluca Pruna a spus de la bun inceput ca intelege gravitatea momentului si a functiei la care s-a angajat si ca este absolventa de Drept si de Filosofie. La acest punct, Bogdan Ciuca, unul dintre parlamentarii prezenti, a precizat ca toti au respirat usurati. (Amintim ca prima propunere, Cristina Guseth, era absolventa de Politehnica, ceea ce i-a nemultumit pe parlamentarii juristi)

11:16 - Raluca Pruna a ajuns la Parlament. Incepe sedinta Comisiei Juridice, in care aceasta va fi audiata.

11:10 - Vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Florin Iordache (PSD), a declarat la B1 TV ca noile pagini ale programului de guvernare nu pot fi acceptate si se va vota pe forma de program deja afisata, pe baza careia s-au desfasurat toate audierile de ministri de luni.

11:00 - Audierea Ralucai Pruna in comisiile juridice era programata intial pentru ora 11:00. Mai multi parlamentari au ajuns deja, nefiind instiintati ca audierea a fost amanata pentru 11:30, pentru ca Raluca Pruna vine la Bucuresti, cu avionul, de la Bruxelles.

10:42 - Raluca Pruna se afla la aceasta ora in avion. Aceasta vine la Bucuresti, de la Bruxelles, pentru a fi audiata in comisiile juridice. Potrivit Digi 24, audierea sa in comisiile juridice, programata pentru ora 11:00, a fost amanata pentru ora 11:30.

10:32 - "Pe mine nu m-a deranjat aceasta catalogare (strateg al PSD-ului), desi as fi vrut mai multa exactitate, pentru ca nu as fi vrut sa se spuna despre mine ca as fi propunerea PSD-ului, pentru ca PSD a avut o propunere. Altfel, trebuie sa ne asumam viata noastra cu toate aspectele ei, si trecutul, si viitorul. Ma bucur ca ma vor sustine toate partidele", le-a spus Dancu jurnalistilor, pe holurile Parlamentului.

10:27 - Vasile Dancu, propus pentru functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, a primit aviz pozitiv de la comisia de administratie din Parlament.

10:25 - Noua nominalizare de la Justitie, Raluca Pruna, ar trebui sa fie audiata la ora 11:00 in comisiile juridice. Antena 3 relateaza ca Raluca Pruna se afla, insa, la aceasta ora la Bruxelles.

10:15 - Programul de guvernare al Cabinetului tehnocrat ar fi trebuit sa abunde in cifre si informatii, a declarat la RFI Romania fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu. Acesta a mai spus ca Parlamentul are ocazia sa arate opiniei publice ca se situeaza "pe o pozitie constructiva alaturi de Guvern si nu impotriva lui".

10:07 - La Camera Deputatilor a ajuns noua propunere pentru portofoliul de la Justitie, potrivit Digi24. Raluca Pruna, inalt functionar in Comisia Europeana, este propusa de Ciolos pentru a conduce Ministerul Justitiei. In continuare, nu exista nicio informatie oficiala.

10:00 - Vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru a declarat pentru Agerpres ca audierea candidatului pentru functia de ministru al Justitiei va avea loc la ora 11:00, in comisiile juridice.

09:57 - Mihai Selegean, despre care s-a vehiculat ca ar fi propunerea lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei, a fost vazut in biroul lui Valeriu Zgonea, marti dimineata. Ulterior, potrivit B1 TV, acesta a parasit cladirea.

09:55 - Incep sa apara reactii politice, dupa ce portofoliul de la Justitie a ramas fara titular.

"Dacian Ciolos a reactionat la criticile severe privitoare la Andrei Baciu si Cristina Guseth, retragand propunerile facute. Premierul desemnat a explicat deciziile sale: lipsa de experienta, in primul caz, calitatea audierii - in al doilea. Sa reactionezi imediat, cand lucrurile scartaie, e semn de normalitate politica. Remarc, pe de alta parte, ca in audierea lui Adrian Curaj nimeni n-a indraznit sa abordeze cea mai grava problema a educatiei de la noi, revelata de cazurile Ponta si Oprea: e vorba despre plagiat. Subiectul nu poate fi ingropat, fiindca scoala in intregul ei e afectata", scrie pe Facebook Cristian Preda.

09:50 - La 10:30 se reunesc Birourile Permanente, care vor stabili cand are loc sedinta Comisiei Juridice pentru audierea noului candidat la portofoliul Justitiei. Apoi, BP se reunesc din nou pentru a decide ora plenului reunit pentru dezbatere si vot final.

09:45: - Romania TV sustine ca propunerea pentru Justitie este Raluca Pruna, inalt functionar in Comisia Europeana.

09:30 - Mihai Selegean, care potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri ar fi propunerea pentru Justitie, trebuia sa fie audiat la aceasta ora in Comisia Juridica. Deocamdata, nu exista nicio informatie oficiala despre noua propunere pentru Ministerul Justitiei.

09:28 - Premierul desemnat, Dacian Ciolos, a refacut programul de guvernare. O modificare este renuntarea la propunerea privind comasarea alegerilor, potrivit Realitatea TV.

09:13 - Este audiat Vasile Dancu, propus pentru Ministerul Dezvoltarii. "Vreau sa lucrez cu patru instante: cele doua comisii parlamentare, organismele administratiei locale unde am descoperit oameni mult mai competenti decat la centru.

Mediul universitar e o mare sursa de expertiza practica (...). Acesti oameni devin parteneri foarte buni pentru administratie", a declarat Dancu.

Foto: Captura Digi 24

Audierea lui Dancu in comisiile de administratie publica era programata luni seara, la ora 18:00, insa a fost amanata pentru ca ministrul propus nu s-a simtit bine. Se pare ca Dancu a suferit o cadere de calciu, pe fondul oboselii, au declarat surse politice pentru Mediafax.

09:00 - Potrivit unor surse citate de televiziunile de stiri, Mihai Selegean va fi noua propunere a premierului Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Justitiei.

Mihai Selegean, noua propunere a lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei (surse)

Premierul desemnat Dacian Ciolos a decis sa o retraga pe Cristina Guseth din echipa guvernamentala cu care urmeaza sa mearga, marti, in Parlament, sa ceara votul de investitura, cu toate ca aceasta obtinuse aviz pozitiv in comisiile de specialitate.

Aceasta este a doua propunere de ministru retrasa de premierul desemnat. Duminica, la cateva ore dupa prezentarea listei de ministri propusi, Andrei Baciu a fost retras de pe lista ministrilor, in locul sau fiind propus, pentru portofoliul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu.

Dacian Ciolos a facut anuntul privind retragerea propunerii de la Justitie printr-o postare aparuta luni noapte, la ora 01:30, pe pagina sa de Facebook.

Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru...

Posted by Dacian Ciolos on Monday, November 16, 2015

Aproape toti ministrii propusi de Dacian Ciolos au fost avizati favorabil de comisiile de specialitate din Parlament, luni, mai putin Vasile Dancu, din cauza ca i s-a facut rau si nu a putut fi prezent la audiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#vot ministri Ciolos , #premier