Dacian Ciolos accepta sa fie premierul PNL, daca liberalii castiga alegerile parlamentare

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 18:33
21641 citiri
Dacian Ciolos accepta sa fie premierul PNL, daca liberalii castiga alegerile parlamentare

Dacian Ciolos a acceptat, luni, propunerea PNL sa fie premierul care va conduce viitorul guvern in cazul in care liberalii vor obtine majoritatea dupa alegerile parlamentare din decembrie.

Conditia este ca PNL sa prea principiile si valorile expuse in Platforma Romania 100, prezentata de curand de Dacian Ciolos.

"Am avut azi o discutie foarte buna cu presedintele PNL Alina Gorghiu in care m-a informat despre intentia aceasta si am spus ca da, in masura in care, in urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o baza pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri.

Dincolo de discutia despre cine va fi viitorul premier, am spus ca ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile si valorile Platformei Romania 100 sa fie preluate si integrate de formatiunile politice care o sustin. Stiu ca si persoanele sunt importante, dar in cazul de fata as prefera ca discutia si asumarea politica sa se concentreze pe principii si valori care sa stea la baza unui program de guvernare, mai mult decat pe persoane", a spus Dacian Ciolos, intr-un interviu acordat Adevarul.

El a mentionat ca tine foarte mult la criteriile de integritate, cinste si profesionalism, iar liberalii au facut un pas inainte in acest sens, caci mai bine de jumatate dintre candidatii propusi de PNL sunt oameni noi in politica sau n-au mai fost parlamentari, lucru pe care Ciolos il considera "o baza buna de pornire".

Cu toate ca accepta sustinerea PNL, el nu se va implica deloc in campania electorala a liberalilor. In schimb, in perioada urmatoare, Dacian Ciolos isi va promova ideile si masurile cuprinse in Platforma Romania 100.

Afla care sunt principiile de guvernare urmarite de Dacian Ciolos prin Platforma Romania 100

"Partidele isi vor face propriile campanii, pe baza programelor de guvernare pe care le propun. Atat timp cat nu sunt candidat la alegeri, nu cred ca o implicare in campanie ar fi un lucru bun", a punctat Dacian Ciolos.

Reamintim ca liberalii l-au desemnat, luni, in unanimitate, in cadrul Biroului Politic Central, pe Dacian Ciolos drept premierul PNL in cazul in care castiga alegerile parlamentare din iarna.

Presedintele liberalilor, Alina Gorghiu, a spus ca actualul premier nu se va inscrie in partid. Nominalizarea lui Dacian Ciolos ca premier al PNL mai trebuie validata in cadrul Consiliul National al PNL, care se va intruni in urmatoarele doua saptamani.

Citeste si:
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Alina Gorghiu, contre cu PSD după ce au criticat guvernarea liberală: ”Să servească un ceai de mușețel. Nu trebuie să ne iubim”
Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a reacționat luni, 29 noiembrie, la atacurile făcute de social-democrați la adresa guvernării liberale. ”Orgoliul personal şi misiunea de a gestiona...
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...