Dacian Ciolos, bilant dupa 3 zile: Ce a gasit la Guvern si ce vrea sa faca

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 21:48
15226 citiri
Dacian Ciolos, bilant dupa 3 zile: Ce a gasit la Guvern si ce vrea sa faca
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, a transmis, vineri seara, un mesaj pe o retea de socializare in cadrul caruia a facut un bilant al primelor trei zile ale mandatului sau.

"Primele trei zile de lucru al noului guvern au fost foarte intese si cele care vin se anunta tot asa. Am avut deja o prima sedinta de guvern in care am discutat impreuna cu echipa chestiuni de organizare si crearea unui nou minister, (Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Civic) cu obiectivul deschiderii catre societatea civila, de dezbatere si consultare publica si crearea canalului de comunicare direct cu societatea civila in sens larg. Ministru aici este Violeta Alexandru, fosta director al ONG-ul Institutul de Politici Publice", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Seful Guvernului a precizat ca in aceste zile a discutat urgente de ordin administrativ si legislativ pentru perioada urmatoare, precum stadiul pregatirilor de iarna, situatia absorbtiei fondurilor europene, scoaterea la concurs a posturilor de management in numeroasele autoritati de management responsabile de gestiunea fondurilor, reformele administrative si stadiul pregatirii bugetului pentru anul 2016.

Ciolos a primit-o pe Corina Cretu la Guvern: Ce au discutat premierul si comisarul european

"Am anuntat colegii ca vom avea sedinte de guvern informale aproape in fiecare weekend in saptamanile urmatoare, pentru a pregati aplicarea masurilor din programul de guvernare. Prima reuniune de acest gen, in care vom aborda cu precadere teme economice, va avea loc chiar maine dimineata (sambata dimineata - n.red.) ", a continuat premierul.

Seful Executivului a mentionat si intalnirea cu ambasadorul SUA Hans Klemm cu care a discutat despre consolidarea si amplificarea parteneriatul strategic SUA-Romania.

Dacian Ciolos a adaugat ca s-a intalnit si cu ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, Xu Feihong, cu care a a discutat despre Summit-ul China-Europa Centrala si de Est ce va avea loc la Beijing la sfarsitul lunii.

"M-am intalnit, de asemenea, cu comisarul european Corina Cretu, pentru o discutie detaliata despre absorbtia de fonduri europene si masurile ce pot fi luate pana la sfarsitul anului pentru evitarea dezangajarii fondurilor deja contractate.

In saptamanile urmatoare vom veni cu masuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut ministrilor sa identifice care sunt masurile pe care le putem lua in mod concret in perioada urmatoare si care sa corespunda programului de guvernare. O prima discutie aplicata despre toate acestea o vom avea sambata", a incheiat Dacian Ciolos.

A.G.

Citește și:
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Deputatul PSD Alfred Simonis a explicat, miercuri, la RFI, cearta cu liderul AUR George Simion, din comisia de muncă de marţi, când se dezbăteau majorările salariale ale aleşilor locali, el...
Doi ani de la alegerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ce variante au PNL şi USR pentru următoarele alegeri
Doi ani de la alegerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. Ce variante au PNL şi USR pentru următoarele alegeri
La mijlocul mandatului de primar, Nicuşor Dan e într-o poziţie ingrată: nu are un partid puternic în spate şi în curând, ar putea rămâne şi fără sprijinul politic al PNL, deci fără...
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Dacian Ciolos, bilant dupa 3 zile: Ce a gasit la Guvern si ce vrea
Poza patrula
patrula
rank 5