Ziare.com

Dacian Ciolos, despre implicarea in campanie, intrarea in politica si relatia cu PNL si USR: Nu pot sa fiu eficient intr-un proiect in care nu cred Interviu video

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 18:02

   

Dacian Ciolos, despre implicarea in campanie, intrarea in politica si relatia cu PNL si USR: Nu pot sa fiu eficient intr-un proiect in care nu cred Interviu video
M-as bucura sa vad ca in aceasta campanie e mai multa consistenta a programelor, a obiectivelor pe care le au partidele si nu simt asta, spune premierul Dacian Ciolos.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Dacian Ciolos sustine ca nu este implicat in campanie si ca nu si-a pus problema daca va intra in PNL sau USR dupa alegeri: "Daca o sa intru intr-un partid, va trebui sa am convingerea ca sunt intrunite conditiile sa pot sa duc unele lucruri mai departe. Nu pot sa fiu eficient daca ma implic intr-un proiect in care nu cred".

Dacian Ciolos s-a declarat ingrijorat de situatia de la Autoritatea Electorala Permanenta si a explicat felul in care se va realiza filmarea numaratorii voturilor in sectii pe 11 decembrie.

Suntem in plina campanie electorala, care ocupa intreaga atentie...

Credeti? M-as bucura sa vad ca in aceasta campanie e mai multa consistenta a programelor, a obiectivelor pe care le au partidele si nu simt asta.

Reprosati lipsa de consistenta a programelor electorale?

Nu reprosez nimic. E responsabilitatea celor angajati in campanie. Dar intr-o campanie electorala pentru alegeri parlamentare cred ca si-ar avea locul mai multa dezbatere si mai multa consistenta pe proiectele partidelor, pe viitoarele programe de guvernare.

Deci sunteti nemultumit de programele, cel putin ale celor doua partide care va sustin pentru a ramane premier?

Spun ca nu vad in spatiul public suficienta dezbatere pe aceste programe. Chiar daca ai programe afisate, e important ca lumea sa stie de ele si sa ducem centrul de greutate pe ce se poate intampla pe viitor, nu pe chestiuni cu apetenta la populatie.

Sigur, salariile, pensiile sunt chestiuni foarte importante, dar cum obtinem banii pentru salarii si pensii, cum asiguram continuitate unor proiecte, cum facem sa aducem acasa romanii care lucreaza afara creand un cadru economic favorabil, cred ca despre asta trebuie sa fie vorba.

Aveti proiecte concrete, inchegate pe aceste chestiuni?

Am inceput lucruri anul acesta care ar trebui continuate sau incepute alte proiecte care sa mearga in aceeasi directie. Cand punem intrebarea cum se vede cresterea economica in buzunarul oamenilor, din punctul meu de vedere nu doar prin cresteri salariale s-ar vedea, ci prin crearea de locuri de munca specializate, oameni care sa aiba posibilitatea sa se formeze profesional, sa aiba posibilitatea sa se duca acolo unde sunt locurile de munca.

In felul acesta, putem vedea o crestere economica, care in primul rand trebuie sa continue pe cativa ani de zile, ca sa se vada si in nivelul de trai.

Unde sunteti dvs. in aceasta campanie, de fapt?

Eu sunt la Guvern. Nu mi-am propus sa fiu in alta parte pe perioada acestui mandat, am fost clar si am vrut sa fiu consecvent. Sunt doua partide care mi-au propus inclusiv public sa ma sustina pentru un eventual guvern dupa alegeri. Am spus ca in anumite conditii pot sa fiu de acord, in masura in care exista compatibilitate intre modul in care vedem lucrurile, intre programe, in ceea ce ne propunem.

De aceea, am propus platforma Romania 100, in care am spus care sunt valorile si principiile de la care ar trebui sa pornim un eventual program de guvernare. Principiile si valorile, modul in care guvernezi sunt importante, nu doar rezultatele guvernarii. Si lucrurile s-au oprit aici.

Am dat aceste mesaje si direct, de aceea, am acceptat sa particip la mitingul PNL, care a avut loc inainte de inceperea campaniei, de aceea, am participat la dezbaterea USR, ca sa dau acest mesaj. Fiecare pe partea lor si cu diferentele de rigoare intre cele doua partide, ele pot merge in directia pe care am propus-o si in care am dorit sa ma duc, dar m-am oprit acolo, pentru ca atat timp cat nu candidez eu, nu mi se pare firesc sa particip la campanie.

Asta mi se pare un pic "nici calare, nici pe jos". Spuneti ca v-ati oprit la platforma si acceptarea ofertei, dar sunteti pe afisele electorale. Internetul e impanzit cu poza dvs pe afisele PNL, cu sigla PNL, sunteti de fapt implicat in campanie.

Eu sunt implicat? Intrebati-i pe ei. Cat timp ei au propus sa ma sustina ca si candidat la prim-ministru dupa alegeri, probabil simt nevoia sa spuna lucrul acesta. Dar o campanie trebuie sa merga dincolo de cel propus premier. Trebuie sa insisti pe dezbaterile de continut. Ce anume vrei sa faci, cu un premier sau cu altul.

Le-ati interzis sa va foloseasca poza pe afise?

Cat timp am publicat acea Platforma Romania 100 care avea si elemente vizuale si de continut, cat ea e publica si am chemat la sustinerea platformei, iar ei daca o sustin, si-o asuma si o folosesc.

Deci sunteti sau nu de acord cu pozele dvs pe afisele lor? Pentru ca, vreti sau nu, asta va face actor in campanie.

Eu consider ca as fi actor in campanie daca as fi eu implicat in campanie. Si nu sunt.

Le-ati cerut sa elimine pozele?

Da, am avut o discutie pe aceasta tema. Dar mi-au zis ca era o poza publica pe care am pus-o pe acea platforma, asa ca nu cred ca mai are rost sa continuam dezbaterea pe acest subiect. Nu acesta este elementul esential in relatia dintre mine si partidele care ma sustin.

Spuneti ca ati fost doar consecvent. Recent, dl Dancu spunea asa despre dvs: "A facut un pariu cu politica, iar daca il va castiga, nimeni n-o sa-si mai aduca aminte de aceasta inconsecventa". Deci vicepremierul va considera, dimpotriva, inconsecvent.

E parerea dansului, eu v-am spus parerea mea. Cat timp am spus cu subiect si predicat ca nu voi candida, nu ma voi inscrie intr-un partid si nu voi crea un partid politic cu care sa candidez, asta am facut.

Nu va place politica?

Intr-un fel, fac politica si acum.

Ma refer la politica partinica.

Politica partinica e un instrument pentru a atinge anumite obiective, scopul in sine nu e sa fii membru de partid sau lider de partid, ci sa atingi anumite obiective de guvernare prin asta, sa schimbi anumite lucruri, sa faci ca lucrurile sa mearga in societate. Eu, daca o sa intru intr-un partid, va trebui sa am convingerea ca sunt intrunite conditiile sa pot sa duc unele lucruri mai departe.

Deci acum nu aveti aceasta convingere.

Sa fiu personal convins, nu sa ma convinga cineva. Sunt chestii de convingere personala. Nu pot sa fiu eficient daca ma implic intr-un proiect in care nu cred.

Deci nu credeti in acest moment nici in PNL, nici in USR?

Nu mi-am pus problema. Daca cineva vrea sa scoata de la mine ca vreau sau nu sa intru intr-un partid spun acelasi lucru: nu mi-am pus problema.

Nu v-ati pus problema si totusi dvs ati spus acum cateva clipe ca politica partinica este un instrument de a schimba, de a atinge obiectivele guvernarii. Exact despre asta e vorba. Nu ar fi mai util pentru indeplinirea obiectivelor guvernarii in perspectiva post-electorala sa fiti membrul, chiar liderul unui partid?

Nu pe perioada acestui mandat. Cand mi-am asumat rolul de premier, nu mi-am pus problema continuitatii, ci sa-l duc la bun sfarsit in conditiile asteptarilor mari.

Si dupa acest mandat, daca va fi sa ramaneti premier, veti intra in PNL sau USR?

Nu stiu. Voi decide atunci. Va depinde de context. Noi mergem pe supozitii. Ce o sa fac daca.... Nu sunt in masura sa iau pozitii publice in momentul de fata legat de ce o sa fac sau nu o sa fac dupa aceea. Imi fac anumite analize si incerc sa vad cum as actiona in anumite scenarii, dar astea sunt chestiuni personale.

Nu e cazul sa le spun public, pentru ca exista multe incertitudini. Acum obiectivul e sa participe cat mai multa lume la vot, sa avem o participare cat mai consistenta, o credibilitate cat mai mare a proiectului politic, oricare ar fi, care va rezulta dupa alegeri.

Indiferent cine va fi premier si va constitui o majoritate, e esential mesajul de stabilitate pe care Romania va trebui sa-l dea dupa alegeri. Nu e important ce mi se va intampla mie personal.

Spuneti ca lipseste dezbatere pe proiecte. Eu va propun sa dezbatem o tema divergenta la partidele care va sustin.

Nu ma plasez acum pe nicio parte, daca va fi cazul cu siguranta vor avea loc discutii pe un eventual program de guvernare comun. Nu e cazul acum, nu vreau sa fac speculatii.

Este o chestiune de principiu. USR exclude posibilitatea diminuarii fiscalitatii, PNL are o intreaga lista de asemenea scaderi. Cum vedeti dvs acest subiect al fiscalitatii? Este necesar sa se umble, de exemplu, sa zicem la impozitul pe profit, este necesar sa avem o autentica cota unica de 16% sau poate sunteti pentru cota progresiva?

Nu intru in genul acesta de discutii, chiar daca am opinii.

Dar mi se pare foarte important ca dvs, ca posibil viitor premier, sa aveti o viziune publica, asumata, pe chestiuni esentiale, sa oferiti o proiectie.

Partidele propun programul de guvernare, ele merg in alegeri, nu eu. Ele cer votul si in functie de rezultate vin cu un program de guvernare.

Adica premierul e un simplu executant?

Nu. Am opinii, dar nu e cazul sa le expun acum, cat timp nu am avut discutii cu partidele respective.

Ca sa nu aveti totusi impresia ca ocolesc raspunsul. Si taxele sunt tot un instrument, obiectivul nu e nivelul taxei, ci ce vrei sa faci cu nivelul taxei respective, ce obiective iti propui: continuarea oferirii unui mediu economic predictibil ca sa continuam sa atragem investitii si din afara, si ale capitalului autohton, sa facem in asa fel incat ele sa se transforme in locuri de munca, mai ales in zona de est si sud a tarii, si cred ca o politica fiscala, taxarea muncii, impozitul pentru numite categorii de profit trebuie gandite din aceasta perspectiva, a ceea ce ne propunem in urmatoarea perioada si care sunt instrumentele combinate.

Noi, de exemplu, anul acesta am redus niste taxe in masura in care operatorii economici investesc in formarea profesionala. Deci politica de taxare e un instrument pentru a atinge niste obiective care vor fi clar stabilite prin programul de guvernare. Le stabilim si vedem cum le atingem.

Exact asta asteptam sa imi spuneti, cum veti folosi aceste instrumente si pentru ce? Va sustin doua partide cu viziuni contradictorii despre fiscalitate, dvs veti fi elementul central al guvernarii, eu cred ca oamenii trebuie sa stie cum ganditi, cum vedeti lucrurile.

Nu se alege prim-ministrul. Se aleg parlamentarii care vor vota programul de guvernare si guvernul. Mie mi se pare ca o campanie pentru alegerile parlamantare, chiar daca ai nevoie si de imagini de persoane, trebuie sa capete consistenta prin dezbaterile pe aceste subiecte.

In deplasarile pe care le-am avut cu diferite scopuri in agenda Guvernului am discutat cu oamenii de afaceri despre lucrurile acestea.

Si nu v-a intrebat niciunul despre povara fiscala pe munca sau despre proiectul Biris care prevedea unificarea contributiilor, de exemplu? Asta inseamana exact dezbatere pe programe, in opinia mea.

Dvs ma intrebati din perspectiva unei eventuale pozitii de premier cu doua sau mai multe partide. Nu pot acum sa fac afirmatii in acest sens pentru ca nu am avut acest gen de discutii cu partidele care sunt in campanie si nu s-a pus problema sa avem o discutie pe un eventual program de guvernare. Doar dupa aceste discutii pot spune public ce am discutat.

Un alegator care are incredere in dvs vrea sa ramaneti premier, unde trebuie sa puna stampila?

Pe unul dintre partidele care sustin platforma pe care am propus-o.

Deci, de exemplu, in Baia Mare ca sa va sustin pe dvs pun stampila pe dna Chereches sau pe un partid care nu imi spune mai nimic despre ce vrea sa faca in economie si cu taxele pe care le platesc eu statului, in orb?

Sigur ca sunt mai multe elemente pe care le iei in considerare. Dar din perspectiva simpla, acesta e raspunsul. Si eu cred ca USR poate da mai multa consistenta abordarilor economice, si inca nu e tarziu, iar PNL trebuie sa continue reformele in partid, ca sa arate ca a inteles mesajul electoratului ca e nevoie de forte politice innoite.

A inceput acest proces, pentru ca e un partid care nu a pus pe liste penali, reforma trebuie sa continue, trebuie date semnale de sinceritate vis a vis de aceasta intentie de a reforma partidul, dar intotdeauna trebuie inceput de undeva si trebuie sa continue.

In perspectiva alegerilor, va ingrijoreaza situatia de la Autoritatea Electorala Permanenta?

Sgur ca da, in plina perioada de pregatire a alegerilor, unde AEP joaca un rol mai important ca niciodata, cu noua lege electorala, ai presedintele Autoritatii care nu isi mai poate exercita atributiile.

Guvernul face tot ce ii sta in putinta si tot ce are in atributii din punct de vedere legal ca alegerile sa se desfasoare in bune conditii.

Am luat masurile, legislativ, organizational, administrativ, ca sa eliminam suspiciunile care planau asupra alegerilor in trecut. Insa Guvernul nu poate juca rolul AEP. Acolo exista si vicepresedinti si eu cred ca, cu o buna mobilizare, se poate face treaba. Ideal ar fi ca Parlamentul sa fi decis sau sa decida cat mai repede numirea unui nou presedinte. Noi, Guvernul, vom actiona in conditiile date.

Nu putem noi fi facuti responsabili pentru atributii care sunt ale AEP, cum a fost acea solicitare din partea dlui Dragnea sa punem la dispozitia partidelor softurile. Nu e treaba Guvernului.

Cum se va filma in sectiile de votare?

Exista tabletele pe care se inregistreaza alegatorii pentru eliminarea votului multiplu. Ele au si camere de luat vederi. Imediat ce se termina votul, acea tableta va fi pusa pe modul video, va avea operatorul langa ea si camera de luat vederi orientata spre zona unde se vor numara voturile. Operatorul e din partea STS. Daca cumva o camera nu mai functioneaza, apare alarma la dispeceratul STS care trimite imediat echipa acolo.

Cititi maine, pe Ziare.com, a doua parte a interviului cu premierul Dacian Ciolos. Care sunt principalele succese si esecuri ale guvernului tehnocrat? Ce a realizat in Sanatate si Educatie? Ce va face in cazul in care nu va mai ramane premier?

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 30483 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unde-i ordin nu-i tocmeala !

Micul mascarici politic ( pentru ca face evident politica ) se profileaza a fi al doilea gropar major pentru caricatura actuala PNL . Bineinteles ca Iohannis este groparul number one . Paznicul sef de la guvern executa niste ordine dar incearca fara dibacie sa iasa cat de cat nesifonat din aceasta manarie in care a acceptat a fi parte principala . In final va iesi urat din politica romaneasca .

 

ZERO! O NULITATE taiata in patru... un an pierdut de po-ma-na ca nu

stiu care croitoras viteaz a vrut guvernul sau...
Intr-un an a facut um kil de rachiu praf, mai are 4 kile cu care vrea sa faca aerul irespirabil in urmatorii 4 ani...
Votati-l! si fugiti care-ncotro, daca nu vreti 4 ani cu masca de gaze pe figura sa mancati Sordani, Ciolooseri, Gorghese... ghinda si scaieti... si din cand in cand, ca e rar la vorba (si la fapta) sa va dregeti cu un Johannisschnappss...

Din tot reportajul am inteles ca nu poate sa raspunda la subiect la nici una din intrebarile puse... alunecos ca un tipar... nu stie ca nu poate si nu poate ca nu stie... ce-i cu el... si nu-i nici mascota PNL, nici mascota USR, nici macar mascota lui insusi... si desi portretul sau e mare pe toate gardurile, asta nu inseamna ca face campanie electorala... si crede ca Sfantul Duh il va lumina sa se hotarasca daca propgramele micronice ale celor doua partide agreate de persoana sa corespund imaginatiei personale... ca altfel... ca altfel el nu da ghiata din curte afara...
Asa dargilor, cititi cu atentie si dupa ce rumegati si bagati la tartacuta, anuntati cenzura... ca aveti inteligenta necesara sa intelegeti ce am vrut sa spun: O NULITATE inca 4 ani?

 

tradus in limba romana inseamna...

ca....ca!
unde si cand a vazut Romania programe consistente?

 

Au fost.

De exemplu planurile cincinale de dezvoltare si industrializare.Alea prin care Romania producea tractoare,locomotive,vagoane,carne,cereale,tancuri,tunuri si dezvolta pe spatele moldovenilor Ardealul iobagilor care l-au vandul la unguri.

@Hamurabi,partial ai dreptate...

au fost,in detrimentul libertatii e exprimare,calatorie si in absenta unor conditi decente de trai!
daca le pui in cantar,nu stiu incotro bate balanta!

ai inceput sa delirezi, fa o pauza

daca Viagra nu mai are efect, ia Apilarnil

2 nume 2 troli

Apoi iaca ca tov Hamurabi e laudat pana si de Trolheim.
Ca ca el altul nu mai e. Ma rog, Apollo13, Cetateanul si compania sun ex aequo.

Dacian Ciolos, despre implicarea in campanie - al doilea comentariu la fel de zemos il puteti gasi mai jos. Ca cum tov H nu se rabda. Pe el.

Unii romani il merita pe Ciolos o perioada, altii nu prea.

Ce naiv poate fi domnul Ciolos! Cum isi imagineaza dumnealui că

... au obiective? Singurul obiectiv al partidelor si implicit al candidatilor, e sa ajungă la putere ca să poata fura. Interesul national conteaza la fel ca si pentru G Oprea!

Doamna Silvia@ sunt de acord ca toți candidati

vor la putere să poată fură....o știm cu toții
Dar cine poate să-i oprească???
Aveți un răspuns??

..."toata dragostea "...(vorba unui tantalau din

presa vizuala) domnule Ciolos,de ce v-ati exprimat astfel,dupa ce v-ati pupat cu Alina?
Dumnezeu sa va mai inteleaga dragi copii,romani si preteni!

...ce sa mai creada Liviu condamnatul?

adevarule, tu ar trebui sa dai peste cateva albume

etnografice din perioada interbelica in care se prezinta locuintele taranilor palmasi mai ales din sudul tarii, si te lamuresti si ce inseamna conditii decente de trai si incotro bate balanta daca le pui pe cantar impreuna cu libertatea de exprimare si calatorie.
Cum se va filma in sectiile de votare? CU TABLETA! hehehehe... asta da tehnocrac ZERO! pe masura celui ce l-a adunat de pe la brucsel...

Un esec

Premierul se afla intr-o situatie ingrata. PNL nu trebuia sa-l impinga in situatia asta. Nu era obligatoriu sa-si anunte un premier, sa se agate de om in loc sa adune voturi prin ei insisi.
Dar si premierul trebuia sa fie mai hotarat. Promisese ca va ramane apolitic, putea sa renunte deschis la acea promisiune, sau sa si-o tina. Dar el... si miting, si acea platforma, dar neaga cu dispret orice apartenenta.
Interviul a fost fad, neinteresant, un esec. Situatia PNL- Ciolos e aiurea, iar IED a insistat exact pe acest aspect penibil. Erau lucruri cu adevarat interesante din acest final de mandat ce puteau fi atinse, dar nu le-am aflat.

 

 

Pt 2 arginti

Tov troll H., noi putem explica de ce Dragnea e penal, Ponta tupeist si obraznic. Tu poti lega ceva inteligent (adica exclus stilul Antena3) pt a explica cum e Iohannis fascist-gestapovist iar Ciolos hortyst?

PS Iti fac un favor, asa mai primesti si tu o mica atentie de la stapani ...

Militiene,

eu am bani si nu trebuie sa fiu platit ca sa fiu destept.Ca asa am fost din nastere si nu m-au afectat alte cetatenii pe care le am.Asa ca 2 arginti pot sa-mi cumpar singur.Ba chiar pot sa-l cumpar sclav pe Csiokolos.
Un nazist este cel care isi aroga ideologia nazista a Frontului Democrat German continuatorul organizatiei naziste Deutsch Volksgruppe care a furat si patrimoniul confiscat de Tribunalul de la Nurenberg returnat Romaniei ca stat.
Un hortyst gen Csiokolos este prim ministrul unei tari care cultiva independenta Ardealului si nu ia masuri de protejare a tarii care-l plateste si pentru care a JURAT ca-i apara independenta.
Cand o sa-ti creasca inca un neuron sa ma consulti sa ti-l dotez intelectual.

 

fara ciolos si johanis romania dispare sau ce se intampla?

nu am inteles nimic din spusele acestui premier parat.nici el nu stie ce vrea sau mai bine zis stie ce vrea si ne prosteste la tot pasul.impreuna cu dl johanis vor duce romania la disparitia ca stat unitar.romanilor ati vrut johanis si ciolos,acum rabdati si stati sa vedeti ce urmeaza.vai de capul nostru de romani care mai reusim sa ramanem pe acest pamant strabun pentru care antecesorii nostri au murit.

 

"nu am inteles nimic din spusele acestui premier"

Stai linistit , ca nici draknea Nu intelege!!
O sa vina de la Anuuuuuuuuu Albanezul de gorj sa va traduca
pe limba vostra PRAZiliana!!

PNL... saracu' n-are nik ! Liberalii isi promovea

progeniturile si candidatii in general, pe spatele d-lui Ciolos!

Dl Ciolos ar fi putut reprezenta o speranta ptr Romania daca nu avea PNL legat de gat!

Din nefericire in decembrie se voteaza parlamentul si nu guvernul iar pnl in afara de dl Ciolos (care nu-i liberal) nu are nimic?? Am scapat de Nicu Ceausescu si dam de beizadele liberale ....care sunt cu totul altceva....

 

seful guvernului 0

politicianul care se dezice de politicieni !

un fricos care nu are curajul sa intre in cursa electorala ..

la primul ordin pe care nu o sa il asculte , DNA o sa il ia pe el si pe tot guvernul .. garantat ! pentru ca au si spete pentru asta !

una f. importanta , si recunoscuta de guvernul 0 :
"Guvernul nu a dat bani la rectificarea bugetara aprobata miercuri pentru achizitia unui avion prezidential si a sculpturii "Cumintenia Pamantului" pentru ca nu exista inca un temei legal pentru a aloca sumele necesare."

adica , toata chestiunea a fost o samsarie (cum altii ziceau de mult) , o incercare de a fura bani de la populatie ca sa dea pe ceva supraevaluat !

ps. numai dupa cati bani s-au strans se poate vedea cati sustinatori are presul si guvernul lui ciolanos .. e f posibil ca in viitor sa invoce "inalta tradare" ... o sa fie haios ..ca se mai schimba si 'stafetele' ..;)

 

Daca iese USR iar PNL va avea un procent mic, liberalii vor face

automat parte din guvern ptr ca inainte de alegeri il sustin pe dl Ciolos?

Sau cum vine chestiunea asat cu protelele politice ale d-lui Ciolos? Daca iese unul dintre cele 2 partide celalat este automat la guvernare? Cu alte cuvinte daca nu vrei sa ajunga USR la guvernare nu trebuie sa votezi PNL si daca nu vrei sa ajunga PNL la guvernare nu trebuie sa votezi USR?? Adicatelea votul negativ ptr USR sau PNL este PMP sau PSD??

 

PSD sau PRU... sunt singurile alternative la Gorghiu si Sordan

...
Nu pot sa fiu eficient intr-un proiect in care nu cred... dar exista un proiect concret in care crede?

de ce iti plac hotii ??

PSD ? cei mai mari hoti pe care ii vei vota.
cum e turcul e si pistolul...
tot Ciolos va fi premier.

strangeti hora nu fiti hoti

s-ajunga spaga la toti - in viata de zi cu zi proiectele scumpe realizate cu materiale ieftine sunt aprobate numai pe baza de spaga

 

Zău, chiar așa?

Haideți să facem o mică analiză: a promis că nu va intra in politică și a intrat. Acum spune că nu va intra intr-un partid. Ce credeți că urmează? Cum poate spune că nu va adera la un partid din moment ce e premierul nominalizat al PNL? De ce a acceptat, vrea să rămană in guvern evitand voturile?

 

ene, Matale NU potzi fi efficient nicicum …

Nene, Matale NU potzi fi efficient nicicum …

Singura eficientza care itzi va fi accesibila ar fi sa NE lashi …
Ai déjà la vedere cam 300 000 de Euro la saltea, 8333 de Euro lunar in TREI Ani, atata fac …

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor