Dacian Ciolos explica de ce a condamnat Fiscul in cazul evacuarii Antenelor

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 22:26
7863 citiri
Dacian Ciolos explica de ce a condamnat Fiscul in cazul evacuarii Antenelor
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a facut, miercuri seara, cateva lamuriri cu referire la interventia sa din Senat pe tema televiziunilor trustului Intact.

"Mesajul pe care am dorit sa-l transmit astazi in Senat are trei puncte principale.

1) Am salutat, sustinut si sustin in continuare fondul interventiei #ANAF, atat in acest caz despre care discutam, cat si in general, cand interventia este justificata pe deplin de aplicarea legii si nu se lasa intimidata de presiuni de orice fel in a-si face treaba. Am comunicat direct Fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca sa aplice legea", a scris premierul Dacian Ciolos pe Facebook.

Circ in Senat pe cazul Antena 3: Lui Ciolos i s-a cerut demisia si a fost acuzat ca se urca pe cadavre

Totusi, acesta a precizat ca regreta modul in care a actionat ANAF-ul.

"Regret MODUL in care a actionat ANAF in acest caz si in altele, prin descindere in forta care poate fi interpretata ca intimidare.

Nu sunt de acord cu acest mod de actiune nici in acest caz, nici in general, fata de firme sau simpli cetateni contribuabili. Le-am solicitat sa aplice legea fara a utiliza astfel de practici, care risca sa discrediteze imaginea de institutie in slujba cetateanului.

Circ in Senat pe cazul Antena 3: Lui Ciolos i s-a cerut demisia si a fost acuzat ca se urca pe cadavre

Acest gen de comportament ar trebui sa se schimbe. ANAF poate fi eficienta si respectata si fara sa creeze panica sau teama, aratand respect si fermitate fata de cei pe care ii controleaza", a spus seful Executivului.

Ciolos a adaugat ca abordarea "ANAF trebuie sa fie orientata pe aplicarea legii care sa nu lase impresia intentiei de a intrerupe activitatea entitatilor respective, ci de a recupera bunurile sau resursele care apartin sau sunt datorate statului. Scopul, in aplicarea legii, nu este de a inchide firma, ci de a rezolva problema legala (care, in acest caz, este recuperarea imobilului) ".

ANAF a notificat, luni, televiziunile trustului Intact cu privire la faptul ca trebuie sa evacueze cladirile in care functioneaza. Luni seara, pe toate cele cinci televiziuni a fost transmis in direct punctul de vedere al trustului Intact.

A doua zi, marti, Senatul a decis, la propunerea lui Calin Popescu-Tariceanu, sa ii solicite premierului Dacian Ciolos sa vina, miercuri, in plen, ca sa explice actiunea institutiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor din trustul Intact.

Astfel, miercuri, premierul Dacian Ciolos a explicat in Senat ca ANAF a actionat in cadrul legal, punand in aplicare o hotarare judecatoreasca, dar a condamnat modul in care s-au comportat echipele Fiscului.

"Decizia ANAF nu vizeaza activitatea jurnalistilor. Posturile TV nu isi pierd licentele, incetarea emisiei este intotdeauna apanajul CNA si nu s-a pus problema in acest sens. In ciuda afirmatiilor din aceste zile, televiziunile vor emite inclusiv luni din sediile in discutie, pentru simplul motiv ca suntem abia la inceputul unui proces legal de intrare in posesie si valorificare a unui bun al statului, care va putea sa mai dureze inca luni bune", a spus Ciolos.

Ciolos a dat explicatii in Senat in cazul Antena 3: Ce spune de ANAF si libertatea de exprimare (Video)

Seful Executivului a adaugat ca nu exista un cadru legal in prezent care sa permita incheierea unui contract de inchiriere de catre Guvern cu locatarii imobilului respectiv.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dacian Ciolos Senat Antena3, #Dacian Ciolos Senat Antene, #Dacian Ciolos Senat , #premier