Dacian Ciolos explica de ce a renuntat la ministrul-fotomodel. N-are a face cu Dragnea (Video)

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 14:57
7660 citiri
Dacian Ciolos explica de ce a renuntat la ministrul-fotomodel. N-are a face cu Dragnea (Video)
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul desemnat Dacian Ciolos a explicat, luni, la Parlament, de ce a renuntat la nominalizarea lui Andrei Baciu pentru functia de ministru al Sanatatii. Ciolos a dezmintit ca l-ar fi retras la solicitarea lui Liviu Dragnea, care a amenintat ca PSD nu va sustine Guvernul tehnocrat daca ministrul-fotomodel ramane pe lista.

Intrebat despre decizia de a-l inlocui pe Baciu cu o alta propunere de ministru al Sanatatii, Ciolos a lamurit: "Sunt niste lucruri pe care dansul, din pacate, nu mi le-a spus. Dincolo de calitati, competente si idei, aceste lucruri care au fost semnalate in media sunt pentru mine sensibile".

"L-am retras pentru ca asa am decis eu, am aflat uitandu-ma in presa. Colaboratorii mei mi-au semnalat", a sustinut Dacian Ciolos, dezmintind astfel declaratia facuta anterior de Liviu Dragnea.

Dacian Ciolos a mai spus referitor la cariera de manechin a lui Andrei Baciu ca nu a avut "aceste detalii in CV", ci doar informatii despre experienta profesionala.

"Din discutii mi s-a parut ca sunt anumite idei interesante (...) Mi-am asumat propunerea si mi-am asumat si decizia de a-l scoate de pe lista", a subliniat Dacian Ciolos.

Intrebat cand a aflat ca e medic rezident, inainte sau dupa ce l-a selectat, Dacian Ciolos a raspuns simplu: "Dupa".

Comentariile premierului desemnat vin dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca l-a sunat pe Ciolos duminica si i-a cerut sa il retraga de pe lista de ministri pe Andrei Baciu, propus pentru sefia portofoliului Sanatatii.

Dragnea spune ca el i-a cerut lui Ciolos sa renunte la ministrul-fotomodel: Fug bolnavii din spitale...

In caz contrar, l-ar fi avertizat Dragnea pe Ciolos, parlamentarii PSD nu vor vota Guvernul, motivand ca tanarul este un "personaj exotic" si fara experienta, scrie Mediafax.

Ciolos face deja prima schimbare in Guvern? Polemici aprinse din cauza unor poze cu ministrul propus al Sanatatii

Guvernul Ciolos: Andrei Baciu, chirurgul rezident propus pentru Ministerul Sanatatii

Liderul social-democrat a mentionat ca, "spre satisfactia" sa, premierul desemnat l-a retras de pe lista pe Andrei Baciu si l-a inlocuit cu "un domn respectabil", adica Patriciu Achimas-Cadariu - in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca -, pe care PSD il poate sustine.

Ministrii lui Ciolos, la primul test in Parlament - LIVE

Dacian Ciolos l-a retras de pe lista cu ministri, duminica, pe Andrei Baciu, pe care il propusese pentru Ministerul Sanatatii, in urma controverselor legate de acesta in mediul online.

Dupa anuntul premierului desemnat, pe Internet au inceput sa circule fotografii cu Baciu, in care poza ca model in lenjerie intima.

In locul sau a fost propus conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca.

Ce spunea ministrul desemnat al Sanatatii, anul trecut, despre medicii care pleaca din tara

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ciolos explicatii ministrul Sanatatii, #Andrei Baciu, #Ciolos Dragnea ministrul Sanatatii, #Ciolos ministru fotomodel , #premier