Dacian Ciolos pleaca in Canada - Pe agenda, ridicarea vizelor pentru romani

Luni, 13 Iunie 2016, ora 22:51
3081 citiri
Dacian Ciolos pleaca in Canada - Pe agenda, ridicarea vizelor pentru romani
Foto: Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos va incepe, marti, o vizita oficiala in Canada, unde se va intalni si cu omologul sau, Justin Trudeau.

Seful Guvernului, care va sta in Canada pana joi, a informat pe Facebook ca va discuta cu Trudeau despre eliminarea vizelor pentru romani, arata News.ro.

Pe 1 iunie, premierul Dacian Ciolos a anuntat ca va face o vizita in Canada unde se va intalni cu omologul sau, cu membri ai Guvernului si Parlamentului canadian si va aborda si discutia eliminarii vizelor pentru cetatenii romani, exprimandu-si speranta ca pana la sfarsitul anului va exista un orizont de timp pentru eliminarea acestora.

"Ar trebui sa existe un punct de vedere clar al Canadei, in mod normal, pana in toamna acestui an pentru ca suntem intr-o faza avansata cu aprobarea acordului de liber schimb si chiar daca nu e, in mod formal, legata chestiunea vizelor de acest acord de liber schimb, dar atunci cand s-a negociat acest acord de liber schimb, Canada si-a luat niste angajamente", a declarat premierul Dacian Ciolos, la Sofia.

Totodata, Ciolos a anuntat ca e posibil ca in luna iunie sa se intalneasca cu omologul sau canadian, intrevedere in care va aborda si subiectul eliminarii vizelor pentru cetatenii romani.

"E foarte probabil ca la mijlocul lunii iunie eu sa fac o vizita la Ottawa. Aveam o vizita programata mai de mult pe care probabil o s-o concentrez acum. Am confirmarea acceptului prim-ministrului Trudeau (Justin Trudeau - n.red.) sa ne intalnim, o sa mai am acolo intalniri probabil si in Parlament, o sa fie contacte si cu membri ai Guvernului pentru ca vreau sa clarificam anumite lucruri legat de modul in care noi suntem pregatiti si sa discutam toate argumentele care ar trebui sa duca in directia aceasta.

Sper eu ca pana la sfarsitul anului sa avem un raspuns si o pozitie clara a Canadei legat de un orizont de timp pentru eliminarea acestor vize", a aratat Ciolos.

#Dacian Ciolos vizita Canada, #Dacian Ciolos Canada Dacian Ciolos intalnire , #premier