Dacian Ciolos: Romania are nevoie de oameni tineri care trebuie sa fie pregatiti sa isi asume un viitor politic

Duminica, 01 Aprilie 2018, ora 22:40
8407 citiri
Dacian Ciolos: Romania are nevoie de oameni tineri care trebuie sa fie pregatiti sa isi asume un viitor politic
Foto: Facebook / Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos, care tocmai a lansat un nou partid politic, Miscarea Romania Impreuna, sustine ca este nevoie de implicare din partea societatii in viata politica, prin participare la alegeri si la viata parlamentara, pentru a schimba lucrurile in Romania.

"Dupa tot ce s-a intamplat in februarie 2017 cu Ordonanta 13 si nu numai, ne-am dat seama ca Romania are nevoie de oameni tineri care trebuie sa fie pregatiti sa isi asume un viitor politic. Astfel, am pregatit o alternativa politica, un brat politic, care sa iasa din Platforma 100", a declarat Dacian Ciolos, duminica seara, la Realitatea TV.

Fostul premier a explicat de ce a ales sa intre, in cele din urma in politica, dupa ce, in tot acest timp, de la incheierea guvernarii sale tehnocrate, a refuzat sa se inscrie intr-un partid existent.

"Este un an in care multi romani au inteles ca nu mai trebuie sa asteptam ca altcineva sa faca lucrurile in tara si ca plecarea din tara nu este o solutie pe termen lung, ci doar una de disperare", a declarat Dacian Ciolos.

Acesta a mai precizat ca noul sau partid se va adresa in primul rand societatii civile si antreprenoriatului, avand o orientare echilibrata, de centru.

" (Miscarea Romania Impreuna -n.red.) va fi in zona de centru. Insa, in momentul in care vom defini masurile din programul politic, noi vrem sa discutam cu oamenii, cu membrii, nu vrem sa impunem o ideologie.

Noi lucram deja la programul politic cu cei din Platforma Romania 100, care vor sa fie membri ai acestui partid. Dar, in loc de a defini de sus in jos o doctrina, noi vrem sa mergem mai degraba invers. Marea problema in Romania nu a fost lipsa de ideologie; mai important este care sunt reformele necesare, care sunt solutiile fezabile si de acolo sa decurga si ideologia.

In schimb, nu vad cum am putea construi un program care sa nu mobilizeze antreprenoriatul, pe de o parte, si societatea civila, pe de alta parte, care a dezvoltat multe proiecte ce pot fi exemplu pentru Guvern. Intre acesti doi piloni - antreprenoriatul si societatea civila - vom construi ideile si experienta lor se va regasi si mai departe in ceea ce vrem sa facem", a mai spus Ciolos.

Dupa ce fostul premier a anuntat vineri lansarea partidului Miscarea Romania Impreuna, cateva mii de romani s-au inscris ca sustinatori pe site-ul www.romaniaimpreuna.ro, iar multi dintre ei vor sa se inscrie ca membri in noul partid.

V.D.

Eveniment Quarterly Report

PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
Reprezentanţii PMP au dezminţit „fumigene” apărute în spaţiul public potrivit cărora partidul ar fi în discuţii pentru o fuziune cu PNL. Partidul Mişcarea Populară vrea să fie parte...
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
#Ciolos Romania Impreuna, #Ciolos partid politic , #premier