De ce a intarziat avionul cu care Ciolos a calatorit la Bruxelles

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 19:45
3815 citiri
De ce a intarziat avionul cu care Ciolos a calatorit la Bruxelles
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Avionul Tarom care a efectuat, marti, zborul de linie Bucuresti - Bruxelles si in care s-a aflat si premierul Dacian Ciolos a intarziat din cauza restrictiilor de trafic impuse de conditiile meteorologice nefavorabile la aeroportul de destinatie, potrivit companiei aeriene.

"Zborul TAROM RO 371 din 15 Februarie, planificat sa decoleze la ora 08.20 a.m. a decolat la ora 08.50 a.m. Aceasta intarziere de 30 minute a fost cauzata de restrictiile de trafic aerian ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile la aeroportul de destinatie, ceea ce a impus operarea pe o singura pista de decolare- aterizare. In consecinta, au aparut disfunctionalitati in operarea companiilor aeriene, crescand timpul de asteptare pentru aterizare", arata Tarom, intr-un comunicat.

Compania mentioneaza ca intrucat a fost un zbor de linie nu a putut obtine un statut special pentru aceasta cursa, desi la bord se afla "un pasager foarte important" - premierul Ciolos.

"Acest gen de intarziere datorata conditiilor meteo sau restrictiilor de trafic aerian, desi regretabila, este totusi o situatie care nu tine de modul de operare al unei companii aeriene si este frecvent intalnita cu precadere in aeroporturile cu trafic aerian mare", mai spun reprezentantii Tarom.

Premierul Dacian Ciolos a efectuat in perioada 15-16 februarie o vizita la Bruxelles, unde a avut intalniri cu reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anuntat marti, in plenul Senatului, ca a trimis Corpul de control la Tarom pentru a analiza de ce aeronavele companiei au inregistrat "in ultimele zile" intarzieri chiar si de 2-3 ore.

El a cerut conducerii companiei un plan de masuri pe termen scurt pentru remedierea situatiei.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a avertizat marti, la dezbaterea privind Transporturile, asupra situatiei in care se afla Tarom, afirmand ca actuala conducere a companiei "doarme", iar operatorul national de transport aerian se "strange ca o lamaie si moare".

"Nu o data mi s-a intamplat - circul frecvent cu compania Tarom - sa vina pilotii la mine si sa-mi spuna: faceti ceva, ca se duce compania de rapa, ajungem sa intram in faliment. Problema e binecunoscuta - este compania suprapopulata in zona de mentenanta, refuza sa ia alte avioane pentru care sa faca mentenanta, sa incerce macar sa rentabilizeze aceasta zona. Cheltuielile sunt prea mari in raport cu numarul de avioane si de pasageri.

Nu este nevoie de multa stiinta pentru treaba asta. In mod normal, un manager putea sa ia deciziile corecte", a declarat Tariceanu.

El a mai spus ca firmele private se extind, in timp ce activitatea Tarom se contracta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#avion Ciolos Bruxelles, #intarziere avion Ciolos Bruxelles, #Ciolos vizita Bruxelles , #premier