Fotografia zilei: Premierul Ciolos a strans gunoaie in Delta Vacaresti

Joi, 30 Iunie 2016, ora 19:50
17945 citiri
Fotografia zilei: Premierul Ciolos a strans gunoaie in Delta Vacaresti
Foto: Facebook/Ciprian Muntele

Premierul Dacian Ciolos a pus umarul la treaba si a strans gunoaie in Delta Vacaresti, cel mai mare parc natural urban din Uniunea Europeana.

Prim-ministrul a adunat gunoaie de pe jos in timpul unei actiuni de ecologizare a Deltei Vacaresti, fiind insotit de ministrul Mediului, mai multi oficiali din Guvern - cum ar fi purtatorul de cuvant al Executivului si seful Corpului de Control -, dar si de circa 200 de voluntari ai unui ONG, scrie News.ro.

"Premierul Romaniei, Dacian Ciolos, in timp ce munceste cot la cot cu noi la strans gunoaie in Parcul Natural Vacaresti. Eu deocamdata nu stiu ce sa spun mai mult, sunt coplesit", a scris pe Facebook unul dintre volunatri.

Un comentariu din partea altui voluntar, tot pe Facebook, sugereaza ca efortul prim-ministrului nu a fost chiar atat de mare: "Premierul Ciolos e in Delta Vacaresti. Nu prea sunt gunoaie, le-au adunat baietii inaintea lui".

Dacian Ciolos a spus ca de acum Delta Vacaresti nu mai este o groapa de gunoi, ci va deveni un parc al tuturor cetatenilor.

"Actiunea de astazi este binevenita nu doar prin rezultatele pe care o sa le lasam in urma, impreuna cu echipa de voluntari, dar e binevenita pentru ca dam un semnal ca nu este suficient sa iei o decizie doar pe hartie, publicata in Monitorul Oficial.

Aceasta decizie trebuie pusa in practica si trebuie inceput cu inceputul, sa dam semnalul ca de acum inainte, aceasta zona nu mai este o groapa de gunoi, unde aruncam ce nu ne intereseaza si ar trebui sa devina un parc, care sa fie al nostru", a aratat Ciolos despre Delta Vacaresti, declarata recent arie naturala protejata.

Premierul a precizat ca acum se lucreaza la un plan de management, prin care vor fi delimitate zone din interiorul parcului si se va stabili ce se poate amenaja acolo.

"Se vor putea face inclusiv anumite constructii, in anumite conditii, se vor putea desfasura activitati economice, probabil chiar imobiliare, in anumite limite, important este sa avem acest plan de managament si sa vedem ce resurse mobilizam, pentru a deveni ceea ce ne dorim cu totii, un adevarat parc natural", a adaugat prim-ministrul.

La randul sau, ministrul Mediului Cristiana Pasca Palmer a mentionat ca in parc a avut loc deja o actiune de ecologizare, cu utilaje, in care s-au strans 2.200 de metri cubi de gunoaie. Ulterior a inceput o campanie cu voluntari de la "Let's Do It, Romania!", careia i se pot alatura toti cei care vor sa sa implice in curatarea Deltei Vacaresti.

Parcul poate fi vizitat si acum de oricine doreste, desi zona nu este inca amenajata.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Ciolos adunat gunoaie, #Ciolos gunoaie Delta Vacaresti , #premier