Guvernul Ciolos: Lazar Comanescu, de la Palatul Cotroceni la Palatul Victoria

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 18:45
2707 citiri
Guvernul Ciolos: Lazar Comanescu, de la Palatul Cotroceni la Palatul Victoria
Foto: Administratia Prezidentiala

Lazar Comanescu face parte din echipa cu care premierul desemnat Dacian Ciolos va merge in Parlament pentru a cere votul de investitura. Comanescu este propus pentru Ministerul de Externe.

Comanescu s-a nascut la 4 iunie 1949, in Horezu, judetul Valcea. A absolvit cursurile Facultatii de Comert Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti (1972).

A urmat "Cursul de civilizatie si limba franceza contemporana" de la Paris - Sorbonne (1973). In anul 1982, a obtinut titlul de doctor in relatii economice internationale la ASE Bucuresti.

Dupa absolvirea facultatii, a fost angajat ca diplomat la Departamentul Organizatii Economice Internationale din Ministerul Afacerilor Externe (1972-1982).

In urma obtinerii doctoratului, a fost lector universitar la Catedra de relatii economice internationale din cadrul ASE Bucuresti (1982-1990).

Dupa Revolutie, a revenit in Ministerul Afacerilor Externe, indeplinind functiile de consilier si, din 1993, ministru-consilier la Misiunea Romaniei pe langa Uniunea Europeana - Bruxelles (1990-1994), director al Directiei Uniunea Europeana (1994-1995), director general, consilier al ministrului Afacerilor Externe, director de cabinet (1995).

In anul 1995 a fost numit in functia de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe (1995-1998), in aceeasi perioada fiind si profesor asociat la ASE Bucuresti.

Incepand din anul 1998, urmeaza o perioada de 10 ani de reprezentare diplomatica a Romaniei la Uniunea Europeana, in calitate de ambasador extraordinar si plenipotentiar, seful Misiunii Romaniei pe langa NATO si UE (1998-2001), ambasador extraordinar si plenipotentiar, seful Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana (2001-2007) si ambasador extraordinar si plenipotentiar, reprezentant permanent al Romaniei pe langa Uniunea Europeana (2007-2008).

La 14 aprilie 2008, Lazar Comanescu a fost numit, prin decret, in functia de ministru al Afacerilor Externe (15 apr. - 22 dec. 2008), in Guvernul Tariceanu, fiind investit in functie a doua zi.

A fost ambasador al Romaniei la Berlin (2009-2014).

Dacian Ciolos a anuntat lista ministrilor - LIVE

Cine sunt ministrii din Cabinetul Ciolos

In februarie 2015, a fost numit consilier prezidential, seful Departamentului de Politica Externa.

Este membru al Consiliului Consultativ Stiintific al Institutului European din Romania, membru al Consiliului Stiintific al Institutului Roman de Studii Internationale si membru fondator al Forumului Europei Centrale de la Varsovia. In anul 2000, a fost decorat cu Ordinul National "Serviciul credincios" in grad de mare ofiter.

Este autor si coautor de cursuri si manuale universitare, printre care: ''Economia Mondiala'' (1985, 1990, 1995) ; ''Tehnicile tranzactiilor economice internationale'' (1989) ; ''Dictionar de relatii economice internationale'' (1993). De asemenea, a publicat mai multe articole de specialitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Lazar Comanescu ministru Externe, #Lazar Comanescu ministru Ciolos , #premier
Comentarii
Poza Cob ori ORD
Cob ori ORD
rank 5
Daca nu avem altceva mai bun,......e bun si Comanescu !
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5