In 10 ani, niciun premier roman nu a fost in vizita oficiala in Olanda. Ciolos merge azi

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 07:28
4706 citiri
In 10 ani, niciun premier roman nu a fost in vizita oficiala in Olanda. Ciolos merge azi

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, marti seara, ca in cadrul vizitei oficiale de miercuri din Olanda va merge si in Parlamentul de la Haga pentru a explica prioritatile Romaniei.

"O sa merg in Parlament, la o intalnire cu conducerea Parlamentului, dar si cu membrii Comisiei de Afaceri Europene, unde o sa le explic care sunt prioritatile Romaniei legate de agenda europeana, dar si de cooperarea bilaterala si sa raspund la anumite intrebari pentru ca stiu ca, de foarte multe ori, atitudinea si pozitia Guvernului olandez depind de atitudinea si pozitia Parlamentului, deci un dialog direct cu membri ai Parlamentului mi se pare important", a afirmat prim-ministrul roman la ambasada noastra din Belgia.

Ciolos ii raspunde lui Tariceanu: De ce a plecat la Bruxelles fara mandat

El a adaugat ca va avea un dialog cu parlamentarii olandezi pentru ca acestia dau mandat premierului olandez legat de pozitiile acestuia in Consiliul European.

Intrebat cum comenteaza pozitia recenta a Olandei care se opune aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, Ciolos a replicat: "Eu mai stiu si ca olandezii sunt foarte pragmatici si sunt oameni care iau decizii si pe baza de argumente si, dincolo de orice asteptari, e important sa intarim dialogul direct cu autoritatile olandeze si sa explicam direct lucruri, sa raspundem direct la anumite intrebari, dupa care eu cred ca si deciziile politice care vor fi formulate vor tine cont de aceste lucruri.

Olanda nu e doar un ministru, un prim ministru, in Olanda sunt mai multi decidenti si atunci e important sa putem aborda acest dialog si direct".

Premierul a mai adaugat ca a aflat "cu surprindere" de la MAE ca in ultimii zece ani niciun prim ministru roman nu a fost in vizita oficiala in Olanda. "Cu atat mai mult era timpul sa organizam aceasta vizita", a afirmat el.

In ceea ce priveste intrevederea de miercuri cu premierul olandez Mark Rutte, Ciolos a precizat ca a stabilit inca din decembrie aceasta vizita si ca doreste sa profite de faptul ca Olanda are presedintia UE pentru a explica obiectivele Romaniei legate "de aderarea la Spatiul Schengen, problema privind MCV", dar si de chestiunea stoparii migratiei ilegale.

Ciolos: Romania a facut eforturi pentru Schengen, nu ne milogim daca ne spunem punctul de vedere

"Vreau sa discutam despre subiectele care sunt pe agenda europeana, mai ales chestiunea privind migratia. Pentru noi este foarte important ca acest proiect sa reuseasca si sa stopam migratia ilegala si sa avem protejate frontierele externe ale UE pentru ca, prin protectia aceasta a frontierelor, ne protejam si pe noi si evitam eventuale rute de migratie care sa treaca prin Romania", a spus prim ministrul.

Invazia imigrantilor: Ciolos ne spune ce ofera Turcia Europei si ce cere la schimb

El a adaugat ca pe agenda discutiilor se va afla si cooperarea bilaterala "pentru ca Olanda e un partener economic important pentru Romania atat din punct de vedere al schimburilor comerciale, cat si al investitiilor olandeze in mai multe domenii (...) Vreau sa dau acest semnal ca asteptam o prezenta mai activa a Olandei in mai multe domenii".

Ciolos, in vizita oficiala la Bruxelles si Haga - cu cine se intalneste

Premierul Dacian Ciolos efectueaza miercuri o vizita oficiala in Olanda, unde va avea intrevederi cu omologul sau olandez, cu o serie de parlamentari, dar si cu membrii ai comunitatii romanesti din aceasta tara.

Citeste si:
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana...
Sursa: AGERPRES