Lider liberal, despre Dacian Ciolos: Nu e foarte sociabil, sa mergem sa bem ceva...

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 11:05
4229 citiri
Lider liberal, despre Dacian Ciolos: Nu e foarte sociabil, sa mergem sa bem ceva...
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Nicolaescu

Premierul desemnat Dacian Ciolos a intrat in paine miercuri dimineata, incepand discutiile cu liderii partidelor politice in vederea negocierii majoritatii in Parlament pentru a-si trece Guvernul.

Desi tehnocrat, Ciolos nu este insa la primul contact cu politica damboviteana, el ocupand in Guvernul Tariceanu functia de ministru al Agriculturii. Amintindu-si de acea perioada in care erau colegi, fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu a impartasit cateva impresii despre premierul desemnat.

"E un coleg serios si in acelasi timp nu foarte sociabil, dar suficient de receptiv la argumentele pe care le aveai. Nu era pe prietenie, sa mergem sa bem ceva, era foarte strict", a relatat liberalul Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu se afla la Parlament, unde grupurile liberalilor au avut discutii legate de nominalizarea lui Dacian Ciolos ca premier desemnat, parlamentarii PNL fiind informati si despre pozitiile sustinute de copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga la consultarile de la Cotroceni.

Referitor la ce ar trebui sa faca Ciolos intr-un an de guvernare, Eugen Nicolaescu a indicat curatarea companiilor de stat.

"Acest guvern tehnocrat ar trebui sa faca ordine in companiile de stat, sa micsoreze din cheltuieli, sa micsoreze birocratia care duce la coruptie", a spus liberalul.

Ciolos s-a prezentat miercuri, la ora 10:00, la sediul PNL, pentru discutii cu Vasile Blaga si Alina Gorghiu.

"E normal ca un prim-minsitru sa discute cu liderii principalelor partide parlamentare. Iar PNL e principalul partid. Premierul isi va anunta intentiile, anumite intentii de persoane... Premierul desemnat incearca sa isi caute nucleul pe care se poate baza.

Noi nu facem propuneri de oameni, consideram ca trebuie sa respectam principiul constitutional prin care premierul isi alege echipa", a spus Eugen Nicolaescu despre discutiile de la sediul PNL.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Eugen Nicoleascu prieteni baut Dacian Ciolos , #premier