Mai putine hartii, mai putine drumuri intre institutii: Ce schimba masurile adoptate de Guvern (Infografice)

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 17:11

   

Mai putine hartii, mai putine drumuri intre institutii: Ce schimba masurile adoptate de Guvern (Infografice)
Guvernul a adoptat, marti seara, mai multe masuri care au ca scop reducerea birocratiei, iar premierul Dacian Ciolos a explicat printr-un infografic ce schimbari vor avea loc.

"Mai putine acte, copii, hartii, mai putine drumuri la ghisee cerute oamenilor care interactioneaza cu administratia publica. Aceasta este esenta pachetului de simplificare adoptat azi de Guvern. Masuri necesare, luate din respect pentru oameni, pentru timpul si banii lor.

Este un pas pe un drum al normalitatii, spre un stat mai respectuos fata de cetatenii lui. Vom monitoriza aplicarea acestor prevederi, vom interveni cu noi masuri acolo unde este nevoie si ne vom orienta spre un pachet de simplificare pentru agentii economici. Drumul continua", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Toate modificarile facute de Guvern pentru debirocratizare

Astfel, pentru eliberarea buletinului se va plati o singura taxa in loc de doua. In plus, se elimina anumite taxe de timbru, iar cazierul judiciar poate fi accesat online de institutiile publice.O alta schimbare importanta o reprezinta faptul ca nu mai trebuie sa trimiti dovada platii unei amenzi prin fax sau prin posta, ci poti face acest lucru si printr-un email. Mai mult, are loc comasarea taxelor pentru eliberarea pasaportului.Nu stii ce formulare trebuie sa completezi sau de unde sa le descarci? De-acum incolo, institutiile publice vor fi obligate sa aiba toate aceste informatii pe site, dar si sa primeasca copii electronice ale buletinului. De asemenea, copiile egalizate vor fi eliminate in cazurile in care se cere si originalul.Institutiile publice vor fi obligate sa foloseasca mai mult mijloacele electronice de comunicare.Sistemul informatic va fi actualizat astfel incat institutiile publice sa poata comunica foarte usor intre ele.Teancul de documente necesare pentru ca parintii sa obtina indemnizatia pentru cresterea copilului a fost redus, astfel ca va fi nevoie de mai putine acte si parintii vor face mai putine drumuri intre institutii.

C.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4394 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
01v06a1951n
rank 3
Tare ar fi bine sa se schimbe ceva.
Am cumparat o masina in Spania ; Eu si vanzatorul am fost la un oficiu ( notariat sau cam asa ceva, avocatura), cu actele de identitate si actul masinii. Am completat un formular semnat de amandoi si gata. Imediat mi s-a dat o hartiuta ce putem sa ma legitimez cu masina , iar intr-o saptamana a venit si cartea de identitate cu noul stapan. Atat. La noi te ingrozesc si de nu ai mai trecut prin astea faci la drumuri de nu mai stii de tine, Formulare, luate de la un notar, planificare RAR ( cu mai multe zile inainte), o zi intreaga ptr controlul RAR, iar notar, primarie , politie, ANAF, inca o data la ANAF dupa o zi sau doua, timbru de la o anumita banca, iar notar si iar politie si iar primarie... Si acum stai si te gandesti; Maiii... suntem prosti, avem "orbul gainii" suntem incuiati la minte , carei problema. Pai ne "batem cu pumnul in piept" ca suntem romani, paiii... undei hiba !?
01v06a1951n
rank 3
Da, este clar,
dupa cati sunt contra celor spuse de mine , evident asa este, suntem cum suntem si exact cum am spus.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor