Miliarde de euro scoase din tara cu camionul: Ciolos ii cere ministrului sa-si asume declaratiile

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 13:00
8195 citiri
Miliarde de euro scoase din tara cu camionul: Ciolos ii cere ministrului sa-si asume declaratiile
Foto: Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos a comentat, luni, declaratiile ministrului Agriculturuii, Achim Irimescu, cu privire la cele 35 de miliarde de euro scoase din Romania in camioane, precizand ca aceste afirmatii au fost facute in nume personal, si nu al Guvernului, iar Irimescu trebuie "sa si le asume".

"Trebuie sa isi asume declaratiile pe care le-a facut. Pe mine ma intereseaza in primul rand ce face domnul Irimescu. (...) Declaratiile sale personale nu sunt in numele Guvernului, pentru ca nu a avut mandat sau nu a informat Guvernul legat de aceste lucruri. Sunt declaratiile personale, pe care sa si le asume", a afirmat premierul, citat de News.ro.

Ministru: In ultimii 5 ani, din Romania s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul. Reactie foarte dura a lui Basescu

Si purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat duminica pentru News.ro ca declaratiile ministrului Agriculturii legate de transferul a 35 miliarde de euro cu camionul in Elvetia, sunt interpretari personale bazate pe informatii de presa si ale Curtii de Conturi, "intr-adevar, neclare si confuze".

"Sunt interpretari personale ale ministrul Agriculturii ale unor date din presa si ale Curtii de Conturi, dar aceste interpretari sunt intr-adevar neclare si confuze", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Un ministru spune ca s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul din Romania. Prima reactie de la Guvern

Vorbind despre coruptie intr-un interviu acordat Ziarului Financiar, ministrul Achim Irimescu a spus ca, peste tot, cei mai multi bani se fac in afaceri cu statul, dar ca diferenta dintre coruptia din Vest si cea din Romania este ca strainii nu scot banii din tara.

"Eu (in Vest - n.red.), cand fac o afacere cu statul si castig, sa zic, un milion de euro, eu banii aia nu-i duc intr-o tara straina, sa-mi iau casa sau sa-i pun in cont, ci ii pastrez in Belgia (destinatie generica - n.red.) si fac o afacere, o firma, o fabricuta, si dau si la amaratul ala sa manance o paine.

Voi scoateti banii din tara, si - imi spunea el (un interlocutor care i-a relatat povestea - n.red.) - s-au scos in ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Basescu - ca asa era atunci, nu ca ar fi altii mai procopsiti ca altii. Nu!

Toti sunt romani, toate partidele, sa fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din Romania, imi supuneau baietii, confidential; din Romania, cu camionul, s-au dus in Elvetia", a spus Irimescu.

35 de miliarde de euro scosi din tara cu camionul: Ministrul spune ca a fost o metafora

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, pentru News.ro, ca, daca ministrul Agriculturii nu este bolnav, atunci ar trebui sa aiba ceva de spus in legatura cu acuzatiile acestuia Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si chiar guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Irimescu e iresponsabil, ori stie ceva. Daca este iresponsabil trebuie scos din Guvern si trimis sa intre intr-un tratament intensiv, daca stie ceva are obligatia sa se duca la institutiile statului sa informeze, pentru ca altfel intra in categoria tainuitorilor.

In acelasi timp, am convingera ca fiind o afirmatie care acopera o perioada mai indelungata, as reaminti ca doamna Kovesi a fost procuror general doua mandate plus un mandat la DNA, deci acopera bine zece ani, domnul Coldea este de prin 2006 prim-adjunct al SRI. De asemenea, ar trebui sa stim ce a facut seful Politiei de Frontiera in acest interval, ce a facut seful Vamilor in acest interval de a fost posibil - in cazul in care Irimescu nu-i bolnav - sa se scoata bani cu camioanele prin frontiera Romaniei si sa fie dusi in Elvetia", a declarat, pentru News.ro, fostul presedinte Traian Basescu.

"Afirmatiile lui Irimescu cer o reactie obligatorie a institutiilor care au avut responsabilitati plecand, de la premisa ca eu niciodata nu am fost informat ca din Romania se scot bani cu camioanele", a mai spus fostul presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Dacian Ciolos 35 miliarde camion, #ministrul Agriculturii 35 miliarde euro camion , #premier