Mircea Cartarescu il vede pe Ciolos solutia pentru opozitia la PSD

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 12:06
13980 citiri
Mircea Cartarescu il vede pe Ciolos solutia pentru opozitia la PSD
Foto: Ziare.com

Scriitorul Mircea Cartarescu este de parere ca fostul prim-ministru Dacian Ciolos ar putea sa fie solutia pentru Opozitia de pe scena politica din Romania.

Autorul sustine insa ca Dacian Ciolos trebuie sa fie cel care sa coaguleze o forta de opozitie formata din PNL si USR, chiar si daca si-ar forma un partid politic al sau.

"Eu ma gandesc la un fel de coagulare a Opozitiei si intr-adevar, probabil, in acest moment, singurul capabil, singurul personaj politic capabil sa creeze aceasta coagulare ar putea fi domnul Dacian Ciolos, (...) pentru ca mandatul sau de prim-ministru, dupa parerea mea, a fost unul dintre cele mai decente de la Revolutie incoace", a spus Cartarescu, pentru Digi 24, care va difuza duminica interviul integral.

Acesta aminteste succesul de care s-a bucurat Dacian Ciolos in guvernarea sa, argumentand ca popularitatea acestuia a crescut foarte mult.

"Si cu ocazia acestei guvernari, domnul Ciolos, dupa parerea mea, a crescut foarte mult in ochii oamenilor si cred ca putini oameni politici de la noi au, in acest moment, aceasta anvergura, aceasta virtualitate de om care ar putea coagula un electorat de dreapta si de stanga", a mai spus scriitorul.

Mircea Cartarescu este unul dintre criticii guvernarii PSD. Iata doua dintre declaratiile sale:

"Nu am decat tristete pentru manifestantii pro-PSD. I-am vazut si la Mineriade aplaudand minerii"

"Vrem sa ne reinventam ca popor si ca cetateni. Vrem sa ne putem privi in ochi, in oglinda, fara sa ne fie rusine"

Citeste si un interviu al Ralucai Turcan privind o posibila sosire a lui Dacian Ciolos in PNL

#Mircea Cartarescu declaratii Ciolos, #Dacian Ciolos opozitie Romania, #Cartarescu Ciolos opozitie Romania , #premier