Alesii si-au votat pensii speciale. Ciolos: Parlamentul nu da socoteala in fata Guvernului (Video)

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 14:23
5082 citiri
Alesii si-au votat pensii speciale. Ciolos: Parlamentul nu da socoteala in fata Guvernului (Video)
Foto: Digi 24 TV

Parlamentarii si-au votat, marti, pensiile speciale, insa premierul Dacian Ciolos nu a dorit sa faca prea multe comentarii pe aceasta tema.

Premierul a fost intrebat, miercuri, de jurnalisti daca este normal ca pensiile romanilor sa creasca in 2016 cu doar 5%, in timp ce alesii vor avea pensii speciale. Dacian Ciolos a replicat ca Parlamentul nu trebuie sa dea socoteala Guvernului, ci in fata cetatenilor.

"Din punctul meu de vedere, pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema pensiilor. Parlamentul nu trebuie sa dea socoteala in fata Guvernului, ci in fata cetatenilor", a declarat premierul.

Parlamentarii si-au facut un cadou pe viata: S-au votat cu scandal pensiile speciale. PNL ataca la CCR (Video)

Pensiile speciale pentru alesi au fost adoptate din nou, marti, in Parlament. Proiectul a trecut cu 287 de voturi "pentru".

Acesta prevede ca, pe langa pensiile de la stat, alesii vor primi sume cuprinse intre 1.500 si 4.400 de lei, in functie de numarul de mandate pe care le-au detinut.

Pensiile speciale ale parlamentarilor, la mana lui Iohannis: Ce va face presedintele

Luni, proiectul a primit raport favorabil in Comisia speciala pentru statutul deputatilor si senatorilor, cu cateva modificari. Astfel, pentru ca parlamentarii sa beneficieze de indemnizatia pentru limita de varsta, trebuie sa fi avut cel putin un mandat de parlamentar, iar in cazul in care un parlamentar atinge aceasta limita de varsta in timpul mandatului, va beneficia de pensie doar dupa incetarea mandatului.

Similar, daca un parlamentar care a atins varsta de pensionare este reales, plata indemnizatiei va fi intrerupta, urmand sa fie reluata dupa incetarea mandatului.

De asemenea, nu pot beneficia de pensie speciala parlamentarii condamnati definitiv pentru coruptie sau pentru alte infractiuni.

#pensii speciale parlamentari, #Dacian Ciolos pensii speciale , #premier