Planurile lui Ciolos pentru absorbtia de fonduri europene

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 20:18
3070 citiri
Planurile lui Ciolos pentru absorbtia de fonduri europene
Goto: Guvernul Romaniei

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti, dupa discutiile purtate la Ministerul Dezvoltarii, ca a insistat mai mult asupra gradului de absorbtie a fondurilor europene si pe impactul acesteia asupra diferitelor sectoare prioritare.

"Am discutat mai mult despre fondurile europene, in ideea in care ministerul este intr-un anumit fel finantator atat pe programe de investitii la nivel local, la nivel regional, dar vizeaza si anumite politici sectoriale pe care le avem ca prioritate. Am insistat pe faptul ca, de acum inainte, cand vorbim de fonduri europene, as vrea sa nu mai tratam fondurile ca pe o sursa de finantare doar, ci sa ne concentram pe gradul de absorbtie. Vreau sa ne concentram si pe calitatea absorbtiei, si pe impactul acesteia pe diferite sectoare pe care ne-am stabilit anumite prioritati", a precizat Ciolos.

Sah la Dacian Ciolos! Alegerea grea a premierului

El a adaugat ca la MDRAP exista un instrument care permite masurarea impactului anumitor investitii la nivel teritorial.

"Exista mai multe programe informatice aici care permit sa suprapunem pe un teritoriu dat investitii care au fost facute din fonduri publice, nationale sau europene in ultimii ani, investitii in infrastructura, economice, cu caracter social, si care ne permit sa evaluam gradul de dezvoltare a unui anumit teritoriu si, deci, fezabilitatea si utilitatea altor investitii pe viitor. Si, in felul acesta as vrea sa putem sa continuam modul de gandire a utilizarii fondurilor europene", a explicat Ciolos.

PNL vrea ordonanta pentru alegerea primarilor in doua tururi. Ciolos: Nu cred ca e democratic

Seful Executivului a spus ca se gandeste, pornind de la datele existente, la modul in care ar putea fi dezvoltate anumite aplicatii care sa fie utile nu doar pentru decidentii politici la nivel local, dar si pentru sectorul privat.

"Pentru ca atunci cand cineva vrea sa faca o investitie intr-o anumita zona, sa poata sa stie pe ce infrastructura conteaza - de transport, de interes public. Deci, e un punct de pornire interesant, apropo de corelarea dintre investitii, utilitatea si impactul investitiilor", a mai precizat Ciolos.

Citește și:
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o intrare în PNL, că în momentul de faţă are un mandat administrativ foarte dificil...
Rareș Bogdan amenință UE cu o ”criză alimentară” dacă România nu este primită în Schengen: ”Blocăm la graniţă trenurile și camioanele cu cereale”
Rareș Bogdan amenință UE cu o ”criză alimentară” dacă România nu este primită în Schengen: ”Blocăm la graniţă trenurile și camioanele cu cereale”
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat miercuri, la dezbaterea din Parlamentul European dedicată aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, că blocarea României în afara...
Comentarii
Poza Hodoronk
Hodoronk
rank 2
Bine Ciolos, ia totusi armament din fondurile europene, nu din