Planurile lui Ciolos pentru absorbtia de fonduri europene

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 20:18
2935 citiri
Planurile lui Ciolos pentru absorbtia de fonduri europene

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti, dupa discutiile purtate la Ministerul Dezvoltarii, ca a insistat mai mult asupra gradului de absorbtie a fondurilor europene si pe impactul acesteia asupra diferitelor sectoare prioritare.

"Am discutat mai mult despre fondurile europene, in ideea in care ministerul este intr-un anumit fel finantator atat pe programe de investitii la nivel local, la nivel regional, dar vizeaza si anumite politici sectoriale pe care le avem ca prioritate. Am insistat pe faptul ca, de acum inainte, cand vorbim de fonduri europene, as vrea sa nu mai tratam fondurile ca pe o sursa de finantare doar, ci sa ne concentram pe gradul de absorbtie. Vreau sa ne concentram si pe calitatea absorbtiei, si pe impactul acesteia pe diferite sectoare pe care ne-am stabilit anumite prioritati", a precizat Ciolos.

Sah la Dacian Ciolos! Alegerea grea a premierului

El a adaugat ca la MDRAP exista un instrument care permite masurarea impactului anumitor investitii la nivel teritorial.

"Exista mai multe programe informatice aici care permit sa suprapunem pe un teritoriu dat investitii care au fost facute din fonduri publice, nationale sau europene in ultimii ani, investitii in infrastructura, economice, cu caracter social, si care ne permit sa evaluam gradul de dezvoltare a unui anumit teritoriu si, deci, fezabilitatea si utilitatea altor investitii pe viitor. Si, in felul acesta as vrea sa putem sa continuam modul de gandire a utilizarii fondurilor europene", a explicat Ciolos.

PNL vrea ordonanta pentru alegerea primarilor in doua tururi. Ciolos: Nu cred ca e democratic

Seful Executivului a spus ca se gandeste, pornind de la datele existente, la modul in care ar putea fi dezvoltate anumite aplicatii care sa fie utile nu doar pentru decidentii politici la nivel local, dar si pentru sectorul privat.

"Pentru ca atunci cand cineva vrea sa faca o investitie intr-o anumita zona, sa poata sa stie pe ce infrastructura conteaza - de transport, de interes public. Deci, e un punct de pornire interesant, apropo de corelarea dintre investitii, utilitatea si impactul investitiilor", a mai precizat Ciolos.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
Hodoronk
rank 2
Bine Ciolos, ia totusi armament din fondurile europene, nu din