Scandalul dezinfectantilor: Ciolos a trimis la Parchet raportul despre Hexi Pharma. Ce a vorbit cu seful SRI (Video)

Vineri, 13 Mai 2016, ora 15:43
4225 citiri
Scandalul dezinfectantilor: Ciolos a trimis la Parchet raportul despre Hexi Pharma. Ce a vorbit cu seful SRI (Video)
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, vineri dupa-amaiza, ca a trimis catre Parchet raportul Corpului de control privind produsele Hexi Pharma.

"Am decis sa trimitem raportul la Parchet sa fie la dosar alaturi de celelalte acte", a declarat premierul Dacian Ciolos.

Scandalul dezinfectantilor: Ce au decis Iohannis si Ciolos

Prim-ministrul a punctat ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare vor exista proceduri noi legate de achizitiile publice ale biocidelor, "pentru a evita problemele din trecut de la contracte cu dedicatii".

Scandalul dezinfectantilor: Spitale mari din Bucuresti, verificate de Corpul de Control al lui Ciolos

"Am cerut conducerii ministerului sa imi faca o evaluare si cu alte tipuri de achizitii care se pot face pe baza acelorasi proceduri", a continuat Ciolos.

Seful Guvernului a precizat ca va fi publicat un ordin de ministru prin care producatorii de biocide vor fi obligati sa prezinte cate doua rezultate de analiza de la laboratoare acreditate. Asta pentru a se "evita situatiile in care firmele isi fac aceasta acreditare in propriile laboratoare".

Ciolos a mai spus ca saptamana viitoare va modifica ordinul de ministru privind contractele de management ale directorilor de spitale, pentru a-i stimula pe acestia sa informeze in legatura cu infectiile nosocomiale.

Acelasi lucru se va intampla si cu epidemiologii, a spus Ciolos, precizand ca acestora li se va oferi un grad mai mare de autonomie.

Intrebat daca stie ca la Spitalul Universitar din Capitala inca se folosesc produse Hexi Pharma, premierul a spus ca dispozitia autoritatilor e foarte clara si ca, "daca mai sunt unii care le folosesc, o fac pe raspunderea lor".

Scandalul dezinfectantilor: SRI sustine ca a trimis 100 de informari in ultimii 5 ani

In plus, Ciolos a mentionat ca a primit informari de la SRI si ca directorul Eduard Hellvig i-a aratat ca in ultimii ani a trimis mai multe informari despre infectiile nosocomiale catre anumite institutii.

"L-am rugat sa-mi trimita o sinteza si mi-a trimis acum o sinteza a informatiilor pe care le avea, inclusiv potentiale probleme la modul cum s-au negociat si semnat anumite contracte. Corpul de control al Guvernului verifica pe baza acestor informatii, face anumite verificari", a punctat premierul.

Amintim ca scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Catalin Tolontan a dezvaluit in Gazeta Sporturilor ca dezinfectantii furnizati spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta.

Scandalul dezinfectantilor diluati E oficial: Achimas Cadariu si-a dat demisia de la Ministerul Sanatatii

In urma izbucnirii scandalului, Patriciu Achimas Cadariu a demisionat, luni, de la conducerea Ministerului Sanatatii, iar interimatul este asigurat de Dacian Ciolos.

Scandalul dezinfectantilor: Lista spitalelor cu probleme - 9 sunt din Bucuresti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ciolos raport Hexi Parchet, #Ciolos Hexi Pharma, #Ciolos corp controale , #premier