Scandalul dezinfectantilor: Ciolos i-a convocat la Guvern pe sefii din Sanatate

Sambata, 07 Mai 2016, ora 14:01
3408 citiri
Scandalul dezinfectantilor: Ciolos i-a convocat la Guvern pe sefii din Sanatate
Foto: site Guvernul Romaniei (Arhiva)

Premierul Dacian Ciolos a convocat sambata dupa-amiaza la Guvern mai multi reprezentantanti ai factorilor de decizie din domeniul sanatatii.

Intalnirea va avea loc dupa ora 16.00, a anuntat Biroul de Presa al Executivului.

Ministerul Sanatatii a publicat vineri lista celor 50 de spitale in cadrul carora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanti, noua dintre aceste unitati fiind din Capitala, acolo unde au fost tratati si raniti din incendiul de la Colectiv.

Scandalul dezinfectantilor: Lista spitalelor cu probleme - 9 sunt din Bucuresti

Scandalul dezinfectantilor: Perchezitii la spitale, Hexi Pharma si acasa la patron

Institutul National de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenta Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Stefan, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila si Spitalul Universitar de Urgenta sunt cele noua unitati clinice din Capitala in care rezultatele au fost neconforme in ceea ce priveste dezinfectantii folositi.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri seara ca asteapta din partea Ministerului Sanatatii o analiza "exacta" si un "plan clar" de masuri de urgenta in legatura cu situatia dezinfectantilor.

Scandalul dezinfectantilor Prima reactie a lui Iohannis: Astept de la Minister un plan clar de masuri de urgenta

In jur de 700 de persoane s-au adunat vineri seara la protestul organizat initial in Piata Universitatii pe tema sanatatii.

Scandalul dezinfectantilor a scos sute de oameni in strada: "Ne-ati diluat sanatatea", "Azi ne dezinfectam de voi" - Reportaj Ziare.com

Similar cu protestele dupa tragedia de la Colectiv, manifestantii au plecat in mars spre Guvern, dupa o oprire la Ministerul Sanatatii. Ei au cerut aici demisia ministrului Sanatatii si au scandat: "Achimas, pe faras", "Solidaritate pentru sanatate", "Sanatate pentru toti, nu doar pentru mafioti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Ciolos convocat responsabili sanatate, #sedinta Ciolos ministrul Sanatatii dezinfectanti , #premier