Senator PSD: Nu votez Guvernul Ciolos. E rezultatul unor aranjamente incorecte, de tip Basescu

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 16:41
11225 citiri
Senator PSD: Nu votez Guvernul Ciolos. E rezultatul unor aranjamente incorecte, de tip Basescu
Foto: Facebook / Serban Nicolae

Senatorul PSD Serban Nicolae anunta ca a decis sa nu voteze investirea Guvernului Ciolos, printre argumentele invocate fiind acela ca nu este rezultatul unor alegeri democratice.

"Eu, senator al Partidului Social Democrat, nu votez pentru investirea 'guvernului Ciolos'. Desemnarea constitutionala a primului-ministru trebuie sa aiba la baza mandatul electoratului exprimat la alegerile parlamentare. Desemnarea domnului Dacian Ciolos este rezultatul unor aranjamente incorecte, de tip 'Basescu', prin compromisuri care reconfigureaza majoritatea parlamentara si prin exploatarea oportunismului unor lideri politici", a postat pe Facebook Serban Nicolae.

In opinia senatorului PSD, consultarile convocate de presedintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare "s-au dovedit o mascarada".

"Persoana pe care presedintele Romaniei dorea sa o nominalizeze pentru candidatura la functia de prim-ministru era deja stabilita, inca inainte de demisia Guvernului Ponta. Dispretul si formalismul cu care presedintele Romaniei a tratat momentul constitutional al consultarilor in vederea formarii unui nou guvern, a rezultat si din faptul ca, desi Partidul Social Democrat a inaintat o propunere de candidat la functia de prim-ministru, domnul Klaus Iohannis, nici macar formal, nu a dat un raspuns acestei propuneri. Nici macar pentru a o respinge, motivat ori nemotivat", reclama senatorul social-democrat.

Pe de alta parte, acesta sustine ca unica ratiune a unui guvern de tranzitie ar fi de a continua Programul de guvernare aprobat de Parlamentul Romaniei in decembrie 2012.

Ciolos: Voi pastra aceeasi structura de guvern (Video)

Daniel Fenechiu: Ciolos a spus ca ministrii vor fi tehnocrati, poate cu una, doua exceptii

"Preconizatul 'Guvern Ciolos' nu si-a asumat public o asemenea continuitate. De aceea, este nevoie ca grupurile parlamentare ale P.S.D. sa isi asume, prin mijloace parlamentare, continuarea Programului de guvernare aprobat in 2012. Sa speram ca avem alaturi, ca si pana acum, parlamentarii coalitiei majoritare care a asigurat functionarea Guvernului Ponta. Cu alte cuvinte, sa ne asumam continuitatea cresterii economice, a cresterii veniturilor populatiei, a investitiilor publice si dezvoltarii. De asemenea, sa ne asumam continuarea proceselor de reforma in domeniul educatiei, al sistemului sanitar si al aparatului functionaresc", mai arata Serban Nicolae.

Guvernul lui Ciolos prinde contur: Cele mai noi nume vehiculate

Senatorul este de parere ca prezenta in guvern a unor colegi de partid sau a unor membri asumati de PSD, dar si a unor independenti, "nu poate conduce la un compromis prin care Partidul Social Democrat sa cautioneze si sa legitimeze o deturnare neconstitutionala si nedemocratica a actului de guvernare".

"In fapt, asa cum rezulta din procedura utilizata pentru constituire si obtinerea investirii, Dacian Ciolos nu va conduce un guvern de tehnocrati, ci un guvern de birocrati. In orice situatie, responsabilitatea rezultatelor guvernarii Ciolos revine, in intregime presedintelui Klaus Iohannis, pe modelul Basescu - Boc", conchide senatorul PSD.

Serban Nicolae este cunoscut ca un apropiat al lui Ion Iliescu. El a fost avocatul senatorului Catalin Voicu, arestat preventiv timp de mai multe luni si condamnat definitiv in 2013 la 7 ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

C.B.

#Serban Nicolae vot guvern Ciolos, #PSD Guvern Ciolos , #premier