Tudor Chirila il acuza pe Ciolos ca face un joc politic al mafiei: Nu urlati prea tare in comentarii ca il treziti pe Iohannis!

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 07:52
8473 citiri
Tudor Chirila il acuza pe Ciolos ca face un joc politic al mafiei: Nu urlati prea tare in comentarii ca il treziti pe Iohannis!
Foto: Facebook/Tudor Chirila

Tudor Chirila a participat, miercuri seara, la un miting in Capitala, organizat pentru sustinerea ministrului demisionar al Culturii, Vlad Alexandrescu, ocazie cu care a avut prilejul sa dialogheze cu premierul Dacian Ciolos si sa isi exprime nemultumirile.

"Am avut ocazia sa il intreb pe prim ministrul Dacian Ciolos de ce pune in balanta o viziune (coerenta) asupra reformei in cultura cu managementul unui caz particular (Opera)? L-am intrebat de ce nu a tras la raspundere pana acum pe TOTI directorii de la Opera din ultimii ani? Pana la urma nu ministrul Culturii trebuie sa rezolve efectiv conflictul, ci unul sau altul dintre directorii numiti de el", scrie pe Facebook Tudor Chirila.

Drept raspuns, artistul a primit urmatoarea explicatie: "proasta gestiune in cazul Opera stirbeste din prestanta si credibilitatea ministrului".

Insa Chirila nu s-a lasat convins si a insistat, neobtinand de la premierul Ciolos raspunsurile dorite, asa incat a concluzionat ca "problema a depasit deja sfera culturii".

"Este vorba de faptul ca Guvernul Ciolos face un joc politic. Al cui? Pai nu e limpede? Al sistemului, al mafiei transpartinice care nu vrea schimbare cu niciun pret. Despre asta e vorba, fara subtilitati inutile", acuza artistul pe aceeasi retea de socializare.

Chirila a continuat dialogul cu premierul spunandu-i ca "nu pare sa creada nici dansul ce spune".

"Avea aerul unui om obosit si depasit de evenimente. De apreciat ca a venit in strada. Probabil pentru ca eram prea putini: ) Ca sa inchei intr-o nota mai optimista (desi e cam greu): important e ca am iesit", mai scrie cantaretul.

Anterior, Chirila si-a exprimat regretul pentru demisia ministrului Alexandrescu, pe care il apreciaza pentru demersurile reformatoare in domeniul Culturii si a promovat o petitie online pentru sustinerea sa.

"Imi pare rau ca ministrul Vlad Alexandrescu a cedat presiunilor si a demisionat. De fapt, mai corect formulat ar fi sa spun ca imi pare rau ca premierul Dacian Ciolos i-a cerut demisia. Imi pare rau ca prea putini artisti l-au sustinut in demersurile oneste care au avut ca scop reformarea diverselor sectoare culturale", a scris Chirila pe Facebook in cursul zilei de miercuri.

Artistul considera ca in prezent cultura in Romania functioneaza la nivel tribal, pe bande si gasti.

"Este incredibil talentul pe care il avem in a cuantifica esecuri, incapacitatea noastra de a aprecia chestiunile pozitive. Imi este tot mai clar ca functionam pe "gasti" si "bande" si ca nivelul de organizare al "culturii romane" este unul tribal, fundamentat pe ierarhii oculte, fara legatura cu transparenta organizationala, nicidecum cu modelul european.

Pentru mine, faptul ca Alexandrescu a deranjat, prin diversele invitatii la dezbatere, proiecte legislative sau modificari de ordonante, e un lucru foarte bun. Pentru ca eu cred intr-un indemn simplu pe care l-am citit candva la Syd Field (un autor american de carti despre scenaristica): "What doesn't work shows you what works". Pe scurt, daca nu incercam si nu gresim (si admit ca Alexandrescu o fi facut si greseli), ramanem la linistea fesenista care a consacrat si consacra esecul nostru ca tara", isi explica artistul punctul de vedere.

Cat despre scandalul de la Opera Nationala Bucuresti, Chirila nu are o solutie salvatoare, dar e convins ca problema e mai grava decat circul de la ONB:

"Habar n-am care este solutia la Opera. Stiu sigur insa ca nu linistea de tip Adrian Nastase et comp care se va asterne in curand, dupa ce se vor arunca niste ciozvarte in curtea circului. Si de fapt nu este vorba despre Opera, unde, repet, nu stiu care este treaba. E vorba despre cultura romana si de subminarea celulelor care incearca sa repare, de catre celulele infectate si care infecteaza.

Atata vreme cat nu intelegem ca trebuie sa facem pasul de la o societate de aranjamente (sintagma pe care am preluat-o de la Lucian Boia) la una de reguli nu o sa ne fie bine, o sa ne fie doar rau si vom privi amarati la "elitele" care ne batjocoresc. Riscam sa ramanem o natie care se va imbata mereu cu succese intamplatoare (care si astea se imputineaza pe zi ce trece) in loc sa ne preocupe solutia pe termen lung. Nu stiu de ce, imi vine in minte finalul din De ce trag clopotele, Mitica?".

Intr-o nota ironica de final, Chirila scrie ca "nu e totul pierdut: candideaza Piedone si Vanghelie:)) Si se ocupa Dancu si o sa fie bine. Va rog sa nu urlati prea tare in comentarii ca il treziti pe Iohannis".

Miting de sustinere pentru ministrul demisionar al Culturii - Ciolos a venit sa vorbeasca cu protestatarii

Aproximativ doua sute de oameni s-au adunat, miercuri seara, in fata Guvernului pentru a-l sustine pe Vlad Alexandrescu, care a demisionat de la portofoliul Culturii. Printre protestatari s-au aflat oameni din teatru si lumea filmului si scriitori.

Prima reactie a lui Dacian Ciolos dupa demisia ministrului Culturii: Nu sunt deloc bucuros

Premierul Dacian Ciolos a venit si el in Piata Victoriei si a explicat ca il apreciaza pe Vlad Alexandrescu si "vointa lui reformatoare", dar un ministru trebuie sa aiba "si capacitatea de a aplica masurile", referindu-se la situatia de la Opera Nationala Bucuresti.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tudor Chirila Ciolos ministrul Culturii, #Chirila Ciolos Iohannis Cultura, #Tudor Chirila demisie ministru Cultura , #premier