Vlad Alexandrescu, revocat de Ciolos de la Ministerul Culturii, dupa ce a acuzat "actiuni directe de intimidare" din partea unui coleg din Guvern

Sambata, 30 Aprilie 2016, ora 19:23
7926 citiri
Vlad Alexandrescu, revocat de Ciolos de la Ministerul Culturii, dupa ce a acuzat "actiuni directe de intimidare" din partea unui coleg din Guvern

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, sambata seara, ca il va revoca din functie pe ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, dupa ce acesta a acuzat incercari de intimidare din partea unor colegi ai sai din Guvern.

Prim-ministrul isi exprima regretul ca Alexandrescu "a ales sa termine (mandatul) in acest fel" si se intreaba de ce nu a discutat cu el despre situatiile pe care le-a invocat in scrisoarea trimisa sambata dimineata catre Grupul de Dialog Social (GDS).

Precizarile lui Vlad Alexandrescu, dupa ce a acuzat "actiuni directe de intimidare" din partea unui coleg din Guvern

"Legat de ultimele discutii in jurul demisiei Ministrului Culturii: E pacat ca domnul Alexandrescu a ales sa termine in acest fel. E alegerea dumnealui. Iar daca domnul Alexandrescu are ceva de spus, sa o faca. Ma intreb de ce nu a facut-o pana acum, si de ce nu mi-a comunicat mie sau in guvern situatiile cu care sustine ca s-a confruntat.

Viata merge inainte. Reformele vor continua si in cultura si in alte domenii. Doresc tuturor sa gaseasca intelepciunea de a respecta Sarbatorile de Pasti. Marti voi trimite domnului presedinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu si nominalizarea noului ministru. Caruia ii voi cere sa continue reformele. In mod transparent si onest. Dar nimeni nu are proprietatea asoluta a reformelor. Nici macar eu. Fiecare insa, cred ca trebuie sa facem ceea ce ne dicteaza constiinta. Lumina Sarbatorilor de Pasti sa ne lumineze fiinta. Si sa asteptam de la ceilalti sa fie mai buni, prin efortul nostru al fiecaruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi insine!", scrie pe Facebook Dacian Ciolos.

Ministrul Culturii nu mai demisioneaza, dar face acuzatii grave si evoca presiuni din partea colegilor din Guvern acuzati de plagiat

Alexandrescu a trimis o scrisoare catre Grupul pentru Dialog Social, in care aduce acuzatii grave. Acesta spune ca a deranjat prin actiunile sale mai multe grupuri de interese si a dat doua exemple: Rosia Montana si Cathedral Plaza.

Alexandrescu a evocat, in scrisoarea publicata in exclusivitate de Digi 24, unele actiuni de intimidare si spunea ca a fost chemat in Parlament sa dea explicatii si ca a fost sunat de mai multe ori de oameni politici.

De exemplu, scria acesta, cand a mers personal, in urma cu o luna, sa opreasca daramarea casei Nanu Muscel din Piata Romana, a fost sunat de un coleg de guvern si au fost incercari de intimidare directa, apoi a fost convocat la o sedinta de catre fostul rector ASE.

Ministrul Culturii a mentionat si ca s-a pronuntat in favoarea retragerii titlurilor de doctor in cazul mai multor plagiate, ceea ce i-a adus admonestari din partea ministrilor implicati.

De asemenea, Alexandrescu a organizat concursuri pentru ocuparea unor posturi de director in cazul mai multor muzee din Bucuresti si a vrut sa modifice ordonanta care reglementeaza accesul la concursuri in institutii de cultura, dar a intampinat o puternica rezistenta.

In finalul scrisorii, ministrul ii solicita premierului o reacordare a increderii pentru a-si continua mandatul.

D.R.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...