Reactia lui Ciolos dupa ce a ajuns lider de grup in PE: E doar inceputul

Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 12:15
5787 citiri
Reactia lui Ciolos dupa ce a ajuns lider de grup in PE: E doar inceputul

Dupa ce a fost ales lider de grup al Renew Europe, Dacian Ciolos sustine ca aceasta reusita reprezinta doar un pas in constructia politica pe care a gandit-o in ultimii doi ani.

El precizeaza ca europarlamentarii Aliantei 2020 USR-PLUS, prin activitatea la Bruxelles si in cabinetele pe care le vor deschide in toata tara, vor continua sa aduca in Romania cat mai mult din Europa.

"Presedintia grupului Renew Europe e doar un pas in constructia politica pe care am gandit-o in ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar inceputul proiectului nostru.

Am dovedit ca meritam incredere la alegerile din 26 mai, am dovedit ca suntem parte integranta a fortelor politice relevante ale Europei. Vom continua sa aducem cat mai mult din Europa in Romania prin activitatea noastra la Bruxelles si in cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide in toata tara.

Acum trecem la pasul urmator si incepem constructia politica interna prin care sa le oferim cetatenilor romani un viitor asa cum il merita", scrie Dacian Ciolos pe Facebook.

Dacian Ciolos a fost ales, miercuri, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Este cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul PE de un roman.

Totodata, Dacian Ciolos este primul est-european care conduce un grup politic in Parlamentul European si va fi liderul cel mai inalt plasat din institutiile europene dupa terminarea mandatului lui Donald Tusk, precizeaza Alianta 2020 USR-PLUS.

"Dacian Ciolos este noul presedinte al grupului Renew Europe, fondat de USR-PLUS cu ALDE Europe si En Marche.

Este cea mai inalta pozitie ocupata vreodata in sistemul UE de un roman. Dacian este si primul est european care conduce un grup politic in Parlamentul European si va fi liderul cel mai inalt plasat din institutiile europene dupa terminarea mandatului lui Donald Tusk.

Vocea Romaniei va deveni mai puternica in Europa datorita europarlamentarilor pe care Alianta 2020 USR-PLUS i-a trimis la Bruxelles. Sunt oameni cinstiti si competenti, care stiu cum functioneaza institutiile europene si vor negocia pentru interesele Romaniei", scrie pe Facebook Alianta 2020 USR-PLUS.

Ciolos a avut sprijin si de la Macron

De altfel, fostul premier Dacian Ciolos era principalul favorit pentru pozitia de lider al noii grupari din Parlamentul European, Renew Europe (RE) - "Reinnoim Europa", dupa ce a castigat sprijinul unor delegatii, inclusiv al celei conduse de presedintele francez Emmanuel Macron.

De asemenea, Ciolos obtinuse si sustinere din partea Spaniei, Germaniei si Olandei, potrivit unui document obtinut de Politico.

Din Renew Europe fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul presedintelui francez Emmanuel Macron), alianta USR-PLUS, precum si altii. Partidul lui Macron a informat ca a dorit sa evite cuvantul "liberal" pentru ca este folosit des in Franta cu sens negativ ca o reprezentare a ultra-capitalismului "fara suflet".

Gruparea are in total 110 locuri in noul parlament, cu 41 mai multe decat vechiul grup ALDE, in mare parte datorita partidului lui Macron precum si Liberal Democratilor din Marea Britanie. Delegatia franceza este cea mai numeroasa din noul grup.

Vezi si Grupul Renew Europe din Parlamentul European anunta ca Ponta nu e membru, doar USR-PLUS

Citeste si:
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Ce efecte are pentru PNL scandalul plagiatului tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Informația cum că premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat a provocat numeroase reacții pe scena politică, în special în tabăra liberalilor care par că s-au împărțit...
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Cum își face AUR imagine grație bâlbelor guvernului: ”Sunt jumătăți de adevăr pentru a livra electoratului victorii”
Alianța pentru Unirea Românilor s-a poziționat constant împotriva guvernelor care s-au perindat la conducere în ultima perioada, iar cele mai agresive discursuri au vizat măsurile impuse în...