Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 15:03 - Dacian Cioloș critică cooptarea lui Marian Neacșu la secretariatul general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a transmis vineri, 3 decembrie, un mesaj în care critică numirea lui Marian Neacșu, condamnat în trecut la șase luni de închisoare, în postul de secretar general al Guvernului. „Conflictul de interese este furt și înșelare a încrederii cetățenilor în stat și în exponenții săi, domnule...
Dacian Cioloș: Președintele a dat guvernul pe mâna unei coaliții de partide vinovate pentru 15 ani de lipsă a reformei din justiție
Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 09:38 - Dacian Cioloș: Președintele a dat guvernul pe mâna unei coaliții de partide vinovate pentru 15 ani de lipsă a reformei din justiție
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Dacian Cioloș, președintele USR, a criticat marți, 30 noiembrie, faptul că România, la 15 ani de când Comisia Europeană a instituit Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) are în frunte aceleași personaje politice care au mințit CE privind reformele din Justiție. Acesta l-a criticat pe șeful statului, pe care-l consideră...
Cioloș cere retragerea „avocatei interlopilor” de la șefia Comisiei Juridice. „Semnalul dat este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției”
Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 18:22 - Cioloș cere retragerea „avocatei interlopilor” de la șefia Comisiei Juridice. „Semnalul dat este unul de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR, Dacian Cioloș, le-a cerut vineri, 26 noiembrie, liderilor PNL și PSD retragerea avocatei Laura Vicol de la șefia Comisiei Juridice a Camerei Deputaților susținând că reprezintă un semnal „de întoarcere într-o zonă cenușie a justiției”. „Le cer președinților PNL și PSD, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu,...
Dacian Cioloș, amănunte despre negocierile cu PNL. „Eu am fost la sediul lor, în Modrogan, nu au vrut să negocieze nimic”
Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 16:35 - Dacian Cioloș, amănunte despre negocierile cu PNL. „Eu am fost la sediul lor, în Modrogan, nu au vrut să negocieze nimic”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR, Dacian Cioloș, a respins joi, 25 noiembrie, acuzațiile conform cărora lipsa de flexibilitate a partidului ar fi dus la nașterea coaliției PNL-PSD. ”Nu au vrut să negocieze”, a precizat acesta. "Sigur, dacă USR făcea şi dregea, PNL îşi putea vedea de treabă, să arunce la coş reformele, să împartă banii...
Cioloș: ”PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR”
Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 10:40 - Cioloș: ”PNL nu a avut nici o jenă să păstreze în programul de guvernare măsuri decise împreună cu USR”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Dacian Cioloș, liderul USR, a declarat joi, 25 noiembrie, că singurele lucruri ce țin unit Guvernul PNL-PSD-UDMR sunt împărțirea frățească a sinecurilor și a fondurilor publice. În plus, Cioloș susține că PNL a păstrat în programul de guvernare măsurile decise cu USR și că intenționază să formeze ”un guvern din...
Dacian Cioloș anunță că USR va avea o echipă de guvern din umbră. „Vrem să câștigăm toate alegerile din 2024, să dăm președintele României”
Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 15:45 - Dacian Cioloș anunță că USR va avea o echipă de guvern din umbră. „Vrem să câștigăm toate alegerile din 2024, să dăm președintele României”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat miercuri că Florin Cîţu nu a încercat niciodată, după ce a picat Guvernul, să refacă coaliţia cu USR, condiţia lui fiind doar să fie premier, şi a ales, astfel, să arunce PNL în braţele PSD. Despre ultimele consultări, Cioloş a spus că a fost o întâlnire de confirmare a unui...
Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu: ”O avanpremieră la cum va acționa monstruoasa alianță PNL - PSD - UDMR. Au găsit o sinecură de consolare pentru Cîțu”
Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 14:51 - Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu: ”O avanpremieră la cum va acționa monstruoasa alianță PNL - PSD - UDMR. Au găsit o sinecură de consolare pentru Cîțu”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR Dacian Cioloș a declarat marți, 23 noiembrie, că revocarea Ancăi Dragu de la șefia Senatului și înlocuirea ei cu liderul PNL Florin Cîțu reprezintă o „avanpremieră” a modului în care va funcționa noua coaliție „monstruoasă” formată din PNL, PSD și UDMR "Ca să-i găsească o sinecură de consolare...
USR invită liberalii „adevărați” să creeze o alternativă pentru alegerile din 2024. Cioloș: „Eu sunt curios să văd ce va mai rămâne din PNL”
Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 21:59 - USR invită liberalii „adevărați” să creeze o alternativă pentru alegerile din 2024. Cioloș: „Eu sunt curios să văd ce va mai rămâne din PNL”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat luni, 22 noiembrie, că negocierile purtate de PNL și de președintele Klaus Ioahnnis cu PSD nu sunt în interesul țării şi nici măcar al liberalilor, care vor avea de pierdut în urma acestei alianțe. ”Constat că liberalismul a dispărut în PNL. O să-l conturăm noi, cu ce a mai rămas din...
Dacian Cioloș, acuze grave la adresa președintelui Iohannis: „S-a poziţionat ca fiind naşul acestei monstruoase coaliţii PNL-PSD-UDMR”
Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 11:32 - Dacian Cioloș, acuze grave la adresa președintelui Iohannis: „S-a poziţionat ca fiind naşul acestei monstruoase coaliţii PNL-PSD-UDMR”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, l-a acuzat, luni, 22 noiembrie, pe preşedintele Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de mediator şi a fost chiar ”naşul” coaliţiei PNL-PSD. Formaţiunea nu va participa la consultările de la Cotroceni. ”Preşedintele Klaus Iohannis şi-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de...
Cioloș, reacție ironică după ce Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR: ”Înţeleg spaima uriaşă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului”
Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 22:46 - Cioloș, reacție ironică după ce Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR: ”Înţeleg spaima uriaşă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Dacian Cioloș a reacționat vineri, 19 noiembrie 2021, după ce prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan, a cerut reluarea negocierilor cu foștii parteneri de guvernare, după neînțelegerile de la negocierile cu PSD și UDMR. Liderul USR a transmis că este dispus să negocieze doar cu ”liberalii curajoşi care se opun acestei sinucideri...
Contre între Cioloș și Simion pe Facebook: "Corbul a pierdut cașcavalul?"; "Nu pricepeți diferența dintre mască și vizieră"
Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 17:05 - Contre între Cioloș și Simion pe Facebook: "Corbul a pierdut cașcavalul?"; "Nu pricepeți diferența dintre mască și vizieră"
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Schimb de replici acide între liderul USR și cel al AUR în urma unui mesaj în care Dacian Cioloș a criticat alianța dintre PSD și PNL. Liderul USR a postat vineri, 19 noiembrie 2021, un mesaj pe pagina de Facebook în care a subliniat că PNL a devenit „a cincea roată de la căruța PSD”. Cioloș e de părere că odată ajunși la...
Previziunile lui Dacian Cioloș după alianța PNL-PSD: „Social-democrații o să fure tot ce se poate fura și o să conteste PNRR”
Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 14:51 - Previziunile lui Dacian Cioloș după alianța PNL-PSD: „Social-democrații o să fure tot ce se poate fura și o să conteste PNRR”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a lansat vineri, 19 noiembrie, un mesaj critic ca urmare a alianței dintre PNL și PSD, precizând că formațiunea liberală a devenit „a cincea roată de la căruța PSD”. Cioloș e de părere că odată ajunși la putere, social-democrații vor „fura tot ce se poate fura”. „PNL a reușit să...
Dacian Cioloș, critici dure față de negocierile PNL-PSD-UDMR: ”Trei partide care-şi oglindesc unul într-altul propriile defecte şi care acum ne ţin pe toţi pe loc”
Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 20:46 - Dacian Cioloș, critici dure față de negocierile PNL-PSD-UDMR: ”Trei partide care-şi oglindesc unul într-altul propriile defecte şi care acum ne ţin pe toţi pe loc”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Liderul USR Dacian Cioloş a descris ca fiind ridicol şi iresponsabil spectacolul pe care îl oferă alianţa PSD-PNL-UDMR, „trei partide care-şi oglindesc unul într-altul propriile defecte şi care acum ne ţin pe toţi pe loc, pentru că nu ştiu cum să îşi fure unul altuia scaunul de dedesubt”. Liderul USR a adăugat că PNL a...
Cioloș, despre o guvernare PNL-PSD pe termen lung: ”O glumă; Nu mi-e clar ce-și dorește această guvernare în afară de acces la bani și împărțit funcții”
Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 16:52 - Cioloș, despre o guvernare PNL-PSD pe termen lung: ”O glumă; Nu mi-e clar ce-și dorește această guvernare în afară de acces la bani și împărțit funcții”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, 13 noiembrie, că ideea unei guvernări PNL-PSD timp de şapte ani reprezintă "o glumă", adăugând că există, în primul rând, între cele două formaţiuni politice, "o problemă de compatibilitate, de viziune". "Eu ştiu că nu-i place premierului Cîţu când spun că e o...
Dacian Cioloș, despre renegocierea PNRR propusă de PSD: „Ar însemna o întoarcere la zero, implementarea lui s-ar bloca”
Sambata, 13 Noiembrie 2021, ora 16:24 - Dacian Cioloș, despre renegocierea PNRR propusă de PSD: „Ar însemna o întoarcere la zero, implementarea lui s-ar bloca”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, 13 noiembrie, că o renegociere a PNRR la Comisia Europeană, în acest moment, ar însemna "o întoarcere la zero, o blocare a programului", menţionând că un astfel de demers ar putea fi posibil în 2023. El a adăugat că pentru Florin Cîţu un asemenea demers acum "ar fi un pic...
Cioloş reacţionează după ce Senatul a adoptat legea Romexpo: ”Este primul tun PSD-PNL-UDMR”
Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 14:57 - Cioloş reacţionează după ce Senatul a adoptat legea Romexpo: ”Este primul tun PSD-PNL-UDMR”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Dacian Cioloş a afirmat că „megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul Guvern”, după ce Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, cu amendamente, proiectul de lege care prevede transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a...
Cioloş, despre discuţiile privind modificarea Constituţiei: „Am văzut ce s-a întâmplat atunci când un partid ca PSD condus de Liviu Dragnea a abuzat de putere”
Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 17:03 - Cioloş, despre discuţiile privind modificarea Constituţiei: „Am văzut ce s-a întâmplat atunci când un partid ca PSD condus de Liviu Dragnea a abuzat de putere”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Dacian Cioloş a declarat, întrebat despre discuţiile din spaţiul public legate de intenţiile PSD şi UDMR de a modifica Legea fundamentală, că nu consideră că este necesar ca echilibrul puterilor în stat în ţara noastră să nu fie dat peste cap. El a mai spus că „USR se va asigura că România rămâne pe un drum european şi că...
Dacian Cioloș, reacție după decizia PNL: „Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem în opoziție pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă”
Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 00:57 - Dacian Cioloș, reacție după decizia PNL: „Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem în opoziție pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat marți, 9 noiembrie, că partidul pe care-l conduce va trece în opoziție unde va începe o nouă etapă, una în care să recâștige contactul cu oamenii din stradă și în care să-și construiască propria viziune despre România Modernă. „Nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au...
Un apropiat al lui Cioloș nu îi dă șefului USR PLUS nicio șansă la alegerile prezidențiale: „Dacian are mult prea mult bun simţ”
Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 13:20 - Un apropiat al lui Cioloș nu îi dă șefului USR PLUS nicio șansă la alegerile prezidențiale: „Dacian are mult prea mult bun simţ”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Activistul civic Valeriu Nicolae, un apropiat al liderului PLUS Dacian Cioloş şi fost membru PLUS, a afirmat că preşedintele USR, Dacian Cioloş, nu are şanse la alegerile prezidenţiale din 2024 deoarece are prea mult bun simţ şi este slab atunci când vine vorba de negocieri conflictuale. El consideră că fostul ministru al...
Dacian Cioloș, despre o eventuală propunere a lui Cîțu ca premier: „O glumă. Să discutăm lucruri seriose”. Nou ultimatum pentru PNL
Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 12:27 - Dacian Cioloș, despre o eventuală propunere a lui Cîțu ca premier: „O glumă. Să discutăm lucruri seriose”. Nou ultimatum pentru PNL
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a respins joi, 4 noiembrie, o eventuală nouă desemnare a lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, pe care o cataloghează drept „o glumă”. De asemenea, Cioloș le-a transmis liberalilor USR nu va intra la noi negocieri decât după ce va fi clar că PNL dorește refacerea coaliției de guvernare....
Cioloș, ultimatum pentru Cîțu privind refacerea coaliției: „PNL trebuie să ia decizia după întâlnirea cu PSD”
Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 15:12 - Cioloș, ultimatum pentru Cîțu privind refacerea coaliției: „PNL trebuie să ia decizia după întâlnirea cu PSD”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a declarat miercuri, 3 noiembrie, la finalul întâlnirii cu reprezentanții PNL că s-a discutat despre refacerea coaliției de guvernare și despre modul în care ar putea funcționa aceasta. „PNL va trebui să ia decizia și în urma întâlnirii cu cei de la PSD. Trebuie să fie un mesaj clar din partea...
Dacian Cioloș, despre o coaliție a liberalilor cu social-democrații: ”PSD are mai multe guri de hrănit acolo, sunt baroni locali care aşteaptă bani”
Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 21:29 - Dacian Cioloș, despre o coaliție a liberalilor cu social-democrații: ”PSD are mai multe guri de hrănit acolo, sunt baroni locali care aşteaptă bani”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Liderul USR, Dacian Cioloş, afirmă, marţi seară, 2 noiembrie, că aşteaptă decizia PNL în legătură cu negocierile care vor urma. Cioloş afirmă că PNL are de ales între USR şi PSD pentru a face majoritate în Parlament, însă alegerea PSD ”ştim ce înseamnă”. ”PSD are mai multe guri de hrănit acolo, sunt baroni locali...
Cioloş: „Vedem că intenţia unor lideri din PNL este de a se arunca în braţele PSD. Se ajunge la hoție din banii publici pentru baronii locali”
Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 14:52 - Cioloş: „Vedem că intenţia unor lideri din PNL este de a se arunca în braţele PSD. Se ajunge la hoție din banii publici pentru baronii locali”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Liderul USR Dacian Cioloş afirmă că decizia premierului desemnat Nicolae Ciucă de a-şi depune mandatul e o decizie corectă şşi a remarcat că în ultimele ore este vizibilă intenţia unor lideri din PNL de a se arunca în braţele PSD. El a arătat că refacerea coaliţiei este de preferat pentru că există deja un program de guvernare...
Valeriu Nicolae susține că singura opțiune pentru USR este opoziția alături de Orban. „Trebuie să anunțe rapid că încrederea lor în PNL și UDMR este zero”
Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 14:32 - Valeriu Nicolae susține că singura opțiune pentru USR este opoziția alături de Orban. „Trebuie să anunțe rapid că încrederea lor în PNL și UDMR este zero”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Fostul secretar de stat în ministerul Muncii din guvernul Cioloș, Valeriu Nicolae, este de părere că singura opțiune în acest moment pentru USR este renunțarea la speranța unei noi guvernări alături de PNL și UDMR. În opinia fostului membru USR cea mai bună strategie este rămânerea în opoziție alături de grupul lui Orban,...
Lider USR, despre impasul crizei politice: „PNL trebuie să se decidă, ori cu USR ori cu PSD. Toată ţara stă blocată de deciziile lor”
Marti, 02 Noiembrie 2021, ora 09:38 - Lider USR, despre impasul crizei politice: „PNL trebuie să se decidă, ori cu USR ori cu PSD. Toată ţara stă blocată de deciziile lor”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu a declarat marţi, 2 noiembrie, că aşteaptă ca liberalii să spună că vor refacerea coaliţiei cu USR şi că nu vor face o înţelegere cu PSD. ”Trebuie să începem cât mai repede demersurile pentru refacerea coaliţiei”, a mai afirmat Moşteanu, arătând că mingea este la PNL şi la...
Cioloş: Suportăm partide care nu doresc reforme - cazul guvernării cu PNL; PSD aruncă firimituri societăţii
Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 20:14 - Cioloş: Suportăm partide care nu doresc reforme - cazul guvernării cu PNL; PSD aruncă firimituri societăţii
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, afirmă că, deşi soluţia la actuala criză este ca partidele să îşi asume rolul politic şi constituţional, cetăţenii sunt siliţi să suporte "partide are nu doresc reforme", dând drept exemplu "cazul guvernării alături de PNL", precum şi faptul că PSD "promovează politici retrograde prin care...
Dacian Cioloş: Suspendarea preşedintelui nu e o soluţie
Luni, 01 Noiembrie 2021, ora 16:19 - Dacian Cioloş: Suspendarea preşedintelui nu e o soluţie
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, luni, la Digi24, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în acest moment, nu e o soluţie, el apreciind că este nevoie să avem un guvern care să treacă ţara din perioada de criză. "Suspendarea preşedintelui acum nu e o soluţie. Nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei prin care...
Cioloș, despre motivul pentru care nu susține un cabinet minoritar: „Cu un guvern pe trei luni nu facem decât să amânăm rezolvarea crizei pentru la primăvară”
Joi, 28 Octombrie 2021, ora 22:02 - Cioloș, despre motivul pentru care nu susține un cabinet minoritar: „Cu un guvern pe trei luni nu facem decât să amânăm rezolvarea crizei pentru la primăvară”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, răspunde afirmaţiilor premierului demis Florin Cîţu, susţinând că USR a "înţeles importanţa momentului” în care se află România şi a propus refacerea coaliţiei. Cioloş e de părere că prin susţinerea unui guvern pe termen scurt doar s-ar amâna rezolvarea crizei cu care se confruntă...
Ciolos refuză armistițiul propus de PNL: „Nu susținem un guvern minoritar pentru că se poate construi o majoritate care să guverneze România”
Marti, 26 Octombrie 2021, ora 19:14 - Ciolos refuză armistițiul propus de PNL: „Nu susținem un guvern minoritar pentru că se poate construi o majoritate care să guverneze România”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 26 octombrie, că partidul său nu este de acord cu propunerea de armistițiu lansată de PNL liderilor partidelor politice din România pentru a susține un guvern minoritar format din PNL și UDMR pentru că există posibilitatea formării unei majorități. Liderul USR a spus că nu se poate...
Cioloș refuză propunerea lui Ciucă de a vota guvernul PNL. Condițiile puse de liderul USR pentru refacerea coaliției VIDEO
Luni, 25 Octombrie 2021, ora 13:50 - Cioloș refuză propunerea lui Ciucă de a vota guvernul PNL. Condițiile puse de liderul USR pentru refacerea coaliției VIDEO
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a declarat luni, 25 octombrie, că l-a refuzat pe premierul desemnat Nicolae Ciucă și că nu va vota un guvern minoritar. Cei doi au discutat și despre condițiile în care s-ar putea reface coaliția de guvernare. „I-am explicat premierului desemnat că USR nu poate susține un premier de criză....
Dacian Cioloș: „USR nu intenționează să susțină un guvern minoritar. Pare că există deja o înțelegere între PNL și PSD”
Joi, 21 Octombrie 2021, ora 16:49 - Dacian Cioloș: „USR nu intenționează să susțină un guvern minoritar. Pare că există deja o înțelegere între PNL și PSD”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a declarat joi că USR va încerca în continuare să convingă PNL pentru a merge pe varianta unui guvern majoritar și o refacere a coaliției de guvernare. În caz contrar, Cioloș a subliniat că USR nu va sprijini un guvern minoritar. „Vom încerca să convingem PNL să mergem pe un guvern majoritar, un...
Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Joi, 21 Octombrie 2021, ora 11:28 - Dacian Cioloș anunță că USR nu va vota un guvern minoritar condus de Nicoale Ciucă
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a anunțat joi dimineață, 21 octombrie, că USR nu va vota un eventual guvern minoritar din care să nu facă parte, chiar dacă liberalii vin cu o altă propunere decât Florin Cîțu. Dacian Cioloș, a declarat joi dimineață, înaintea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că dorința...
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 22:18 - Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o singură persoană". "I-am costat mulţi bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase şi le-au împărţit prin ţară în...
Dacian Cioloș, prima reacție după ce guvernul său a fost respins: „Cei care ne acuză că blocăm găsirea unei soluții au respins azi singura soluție”
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 13:11 - Dacian Cioloș, prima reacție după ce guvernul său a fost respins: „Cei care ne acuză că blocăm găsirea unei soluții au respins azi singura soluție”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a declarat miercuri, 20 octombrie, după ce executivul său a fost respins la votul de învestitură din Parlament, că este ironic modul în care partidele care acuză USR că au blocat găsirea unei soluții au respins singura soluție care a apărut pentru rezolvarea crizei politice. Dacian Cioloș: „Am...
Guvernul Cioloș a picat la votul din Parlament. Executivul a obținut doar 88 de voturi din cele 234 necesare
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 12:46 - Guvernul Cioloș a picat la votul din Parlament. Executivul a obținut doar 88 de voturi din cele 234 necesare
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Executivul condus de premierul desemnat Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, la votul de învestitură din Parlament după ce doar 88 de aleși au votat în favoarea guvernului. Pentru a trece, Cioloș avea nevoie de partea sa 234 de voturi. Rezultatul votului nu a fost unul surprinzător, având în vedere că PSD și AUR au...
Dacian Cioloș, în plenul Parlamentului: „Nu doresc să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii. Acest guvern poate fi ieșirea din criză”
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 10:41 - Dacian Cioloș, în plenul Parlamentului: „Nu doresc să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii. Acest guvern poate fi ieșirea din criză”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a declarat miercuri, 20 octombrie, în plenul Parlamentului că la votul de învestitură nu vrea să atace pe nimeni și a sublinia că „suntem în mijlocul furtunii”. „Indiferent de lupta politică, rezultatele le vom împărți cu cetățenii”. În deschiderea discursului din plenul Parlamentului,...
Dacian Cioloș, înaintea votului de învestire din Parlament: „Soluția este aici, ea nu mai trebuie căutată. Nu mai avem timp de pierdut”
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 09:55 - Dacian Cioloș, înaintea votului de învestire din Parlament: „Soluția este aici, ea nu mai trebuie căutată. Nu mai avem timp de pierdut”
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Președintele USR Dacian Cioloș a făcut miercuri 20 octombrie, o scurtă declarație la Parlament, înaintea votului de învestitură pentru executivul condus de acesta. Cioloș i-a îndemnat pe parlamentari să voteze în favoarea guvernului, precizând că „nu mai avem timp de pierdut”. „Astăzi vom merge în fața Parlamentului să...
Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 06:15 - Guvernul Cioloș, mort încă din fașă. Cum arată ”aventura” USR din Parlament
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Guvernul Cioloș va fi supus pentru votul de învestitură miercuri, 20 octombrie, de la ora 10.00. Cu toate astea, misiunea USR pare a fi una imposibilă de vreme ce atât PNL cât și PSD au anunțat din start că nu vor susține noul executiv. Pentru ca guvernul Cioloș să treacă la votul de învestitură, acesta are nevoie să obțină...
Cioloş, despre recordurile pandemiei: "Eşec de proporţii al statului"
Marti, 19 Octombrie 2021, ora 21:17 - Cioloş, despre recordurile pandemiei: "Eşec de proporţii al statului"
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a afirmat, marţi seară, că cifrele record înregistrate în pandemie arată ”un eşec de proporţii al statului pentru că nu a reuşit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile”. ”Trăim zile cumplite”, a declarat premierul desemnat, adăugând că Ioana Mihăilă a făcut tot ce a...
Cioloş, după audierile miniștrilor propuși de USR în Parlament: "Am văzut că se votează în continuare pe falii politice şi după punctaje de partid" VIDEO
Marti, 19 Octombrie 2021, ora 20:49 - Cioloş, după audierile miniștrilor propuși de USR în Parlament: "Am văzut că se votează în continuare pe falii politice şi după punctaje de partid" VIDEO
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi, după ce miniştrii propuşi în Cabinetul său, cu excepţia lui Cătălin Drulă, au fost avizaţi negativ în comisiile parlamentare de specialitate, că a văzut că se votează în continuare pe falii politice şi după punctaje de partid. Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat,...
LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
Marti, 19 Octombrie 2021, ora 18:40 - LIVETEXT Miniștrii guvernului Cioloș, audiați marți în comisiile de specialitate. Propunerile USR cad pe capete. Ultimul ministru a intrat la vot
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri sunt audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi Sport, de la ora 10.00, iar seria va fi încheiată de Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, timpul alocat audierii acesteia fiind de 2 ore....
Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi de comisiile de specialitate. Votul de învestire este programat miercuri, de la ora 10.00
Marti, 19 Octombrie 2021, ora 07:15 - Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş, audiaţi de comisiile de specialitate. Votul de învestire este programat miercuri, de la ora 10.00
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi marţi în comisiile de specialitate. Primii programaţi sunt candidaţii de la Cultură şi Sport, de la ora 10.00, iar seria va fi încheiată de Ioana Mihăilă, propusă la Sănătate, timpul alocat audierii acesteia fiind de 2 ore....
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Luni, 18 Octombrie 2021, ora 15:48 - PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți să aibă loc audierea miniștrilor în comisiile de specialitate, iar miercuri votul final în plenul reunit al celor două camere. Liderii PSD...
Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fost depuse la parlament. Care este procedura de învestire a executivului
Luni, 18 Octombrie 2021, ora 11:43 - Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fost depuse la parlament. Care este procedura de învestire a executivului
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fosti depuse luni la Parlament, conducerile celor două Camere urmând să stabilească data şedinţei în care va fi dat votul de învestitură. Premierul desemnat Dacian Cioloş a precizat, după depunerea documentelor la Parlament, referindu-se la programul de guvernare, că în...
Dacian Cioloș: „Dacă guvernul trece, putem începe guvernarea imediat. Avem nevoie de un executiv capabil” VIDEO
Luni, 18 Octombrie 2021, ora 11:11 - Dacian Cioloș: „Dacă guvernul trece, putem începe guvernarea imediat. Avem nevoie de un executiv capabil” VIDEO
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a declarat luni, 18 octombrie, că este pregătit să preia guvernarea în cazul în care guvernul propus va trece de votul din parlament, susținând că este nevoie de măsuri excepționale într-o perioadă deosebit de grea. „Nu avem timp de jocuri politice”. „Dacă guvernul trece putem începe...
Premierul desemnat Dacian Cioloş urmează să depună la Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului
Luni, 18 Octombrie 2021, ora 07:15 - Premierul desemnat Dacian Cioloş urmează să depună la Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Premierul desemnat Dacian Cioloş este aşteptat să depună luni, la Parlament, programul de guvernare şi lista Cabinetului. Duminică, Biroul Naţional al USR şi, ulterior, Comitetul Politic al partidului au aprobat lista membrilor Guvernului, propuşi de Dacian Cioloş, şi programul de guvernare. Pentru a fi instalat în funcție,...
OFICIAL Lista completă a miniștrilor guvernului Cioloș. Mihai Goţiu şi Corina Atanasiu, propunerile-supriză. Drulă și Stelian Ion, revin la ministere
Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 18:54 - OFICIAL Lista completă a miniștrilor guvernului Cioloș. Mihai Goţiu şi Corina Atanasiu, propunerile-supriză. Drulă și Stelian Ion, revin la ministere
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
USR subliniază, în prezentarea propunerilor de miniştri pentru guvernul condus de Dacian Cioloş, că ministrul propus pentru Afaceri Interne, Alin Stoica, numit prefect în luna mai şi revocat în septembrie, „a gestionat unele dintre cele mai dificile luni ale pandemiei în Capitală”. Ionuţ Moşteanu, propus la Dezvoltare, „a...
Programul de guvernare USR pe Justiţie: desfiinţarea Secției Speciale, reformarea CSM și prevalenţa dreptului european
Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 17:49 - Programul de guvernare USR pe Justiţie: desfiinţarea Secției Speciale, reformarea CSM și prevalenţa dreptului european
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
USR propune în programul de guvernare al Cabinetului Cioloş mai multe măsuri în domeniul Justiţiei, printre care aplicarea proiectului "Fără penali în funcţii publice", desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, reorganizarea Inspecţiei Judiciare şi reformarea CSM, eliminarea restricţiilor privind...
Măsurile propuse de guvernul Cioloș pentru stoparea crizei sanitare: certificatul verde devine obligatoriu, sancțiuni pentru medicii cu mesaje anti-vaccinare
Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 17:07 - Măsurile propuse de guvernul Cioloș pentru stoparea crizei sanitare: certificatul verde devine obligatoriu, sancțiuni pentru medicii cu mesaje anti-vaccinare
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Guvernul Cioloș propune în programul de guvernare făcut public duminică, 17 octombrie, o serie de măsuri punctuale pentru rezolvarea crizei sanitare cu care se confruntă țara noastră. Astfel, certificatul verde ar urma să condiționeze atât accesul la evenimente și magazine, cât și demiterea angajaților care refuză să îl...
Cioloș, apel la PNL și PSD să-i voteze guvernul: "Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control"
Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 16:50 - Cioloș, apel la PNL și PSD să-i voteze guvernul: "Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control"
Dacian Ciolos / stiri Dacian Ciolos
Premierul desemnat Dacian Cioloș a transmis un mesaj duminică, 17 octombrie, înainte de a depune luni lista de miniștri USR și programul de guvernare în Parlament, pentru a obține votul de încredere. El face apel la PNL, despre care spune că e „conștient că există o aversiune și o nervozitate la adresa noastră încă din...