Dacian Cioloş: „Îi cer prim-ministrului Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedeşte a fi un impostor mărunt”

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 13:20
2345 citiri
Dacian Cioloş: „Îi cer prim-ministrului Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedeşte a fi un impostor mărunt”
Dacian Ciolos, presedinte USR FOTO Captură/ Facebook

Liderul USR Dacian Cioloş i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Florin Roman deoarece se dovedeşte a fi „un impostor mărunt”.

„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedeşte a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat. Felicitări ziariştilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licenţa trecută în CV la Universitatea „Babeş-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris şi a şi plagiat ordinar lucrarea de master”, a scris Dacian Cioloş, miercuri pe Facebook.

Acesta a adăugat că Florin Roman compromite funcţia de ministru al Cercetării, cu fiecare secundă cu cât este menţinut în acest post.

„Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl menţineţi în post, Florin Roman compromite iremediabil funcţia de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocraţie şi competenţă pentru orice tânăr care şi-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetăţean normal din această ţară care nu a fentat şcoala. Daţi-l afară!”, a conchis Cioloş.

Premierul Nicolae Ciucă aşteaptă de la ministrul Florin Roman o clarificare privind acuzaţiile de plagiat şi ar putea lua o decizie în privinţa acestuia în funcţie de precizări, au transmis, marţi seară, surse guvernamentale.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat luni că USR îl cheamă în Parlament, la Ora Guvernului, pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, acuzat că şi-a plagiat lucrarea de masterat.

„Să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică”, a afirmat Moşteanu, care a precizat că şi şeful statului trebuia să aibă un punct de vedere pe acest subiect, când l-a numit ministru.

Încă o minciună în CV-ul lui Florin Roman

Daniel David, rectorul Universității "Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, demontează într-o intervenție publică încă o informație din CV-ul lui Florin Roman, politicianul liberal numit de coaliția PSD-PNL în funcția de ministru al Cercetării.

În CV-ul lui Florin Roman figurează informația că este licențiat în Științe Economice, specializarea "Contabilitate și Gestiune Financiară", la Universitatea "Babeș-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, cu studii urmate în perioada 1992-1996.

O investigație făcută de Libertatea arată că Roman nu apare nici ca student, nici ca licențiat în arhivele universității clujene.

În realitate, Roman ar fi urmat un curs de trei ani la un colegiu neacreditat din Alba Iulia, iar la final a mers la UBB pentru a susține un examen de absolvire, conform legii. Respectivul examen nu are legătură cu cel de licență, diferența fiind clar operată în lege.

"Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu universitar. Acestea sunt datele pe care le avem. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați", a declarat Daniel David, rectorul UBB, pentru publicația citată.

Este al treilea neadevăr din CV-ul noului ministru al Cercetării. O carte menționată nu a fost găsită nicăieri, iar Roman a recunoscut, în cele din urmă, că n-a scris-o. Apoi, mare parte din lucrarea de masterat este plagiată cuvânt cu cuvânt din teza unui profesor timișorean.

Citește și:
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#Dacian Ciolos, #Florin Roman PNL, #plagiat, #nicolae ciuca , #stiri Dacian Ciolos