Dacian Ciolos: 100 de proiecte SAPPARD risca rezilierea

Joi, 31 Ianuarie 2008, ora 13:44
1212 citiri
Dacian Ciolos: 100 de proiecte SAPPARD risca rezilierea

In jur de 100 de proiecte SAPPARD derulate de consiliile locale risca sa fie reziliate din cauza intarzierilor inregistrate in realizarea lucrarilor de infrastructura, a anuntat, joi, ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, transmite NewsIn.

Dupa ce prefectii din tara s-au intalnit cu ministrul Internelor, Cristian David, pentru a discuta implementarea programelor finantate din fonduri europene, oficialii locali au discutat cu ministrul Agriculturii Dacian Ciolos atat despre derularea fondurilor SAPARD, cat si despre fondurile de dezvoltare rurala alocate Romaniei.

"I-am informat pe prefecti ca exista 100 de proiecte SAPARD care risca sa fie reziliate din cauza intarzierilor. Este vorba de 40 de proiecte de infrastructura si de 60 de proiecte pentru drumuri forestiere, toate acestea fiind derulate de consiliile locale", a declarat, joi, ministrul Agriculturii Dacian Ciolos.

Potrivit lui Ciolos, prefectii au fost informati despre oportunitatea fondurilor europene de dezvoltare rurala, pentru care se vor putea depune proiecte dupa aprobarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Guvernul a decis, anul trecut, sa aloce 290 de milioane de lei pentru consiliile locale care derulau programe SAPARD, dar nu aveau fonduri suficiente pentru cofinantare.

Potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), in luna decembrie, de la inceputul programului SAPARD au fost reziliate 300 de proiecte, valoarea acestora fiind de peste 30 de milioane de euro. Pentru programul SAPARD, Romania a primit fonduri europene de 1,5 miliarde de euro.

Ministrul Agriculturii Dacian Ciolos a declarat, recent, ca proiectele de dezvoltare rurala se vor primi din 3 martie, daca Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) va fi aprobat de Comisia Europeana (CE) in 20 februarie.

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste opt miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Dacian Ciolos, #reziliere, #proiecte SAPPARD , #stiri Dacian Ciolos