Dacian Cioloș neagă o alianță cu AUR: ”Respectăm niște proceduri parlamentare ca să atingem obiectivele”

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 12:06
1728 citiri
Dacian Cioloș neagă o alianță cu AUR: ”Respectăm niște proceduri parlamentare ca să atingem obiectivele”
Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS FOTO Facebook/ Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dacian Cioloş afirmă că USR PLUS nu are o alianţă politică cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), el susţinând că există numeroase demersuri legislative făcute în Parlament în care parlamentari ai mai multor formaţiuni politice au semnat alături de deputaţi şi senatori de la AUR.

„Moţiunea aceea de cenzură, textul ei, e foarte clar şi ne asumăm fiecare cuvânt de acolo, din acea moţiune pe care am semnat-o şi pe care am trimis-o la toate partidele parlamentare.

Unii au semnat-o, alţii nu, exact aşa cum se întâmplă şi cu proiecte de legi care sunt iniţiate de un partid sau de altul”, explică Cioloş.

„Nu există nicio alianţă cu AUR, nu există nicio asociere. Faptul că doi oameni merg pe acelaşi trotuar pentru că există o regulă, să mergi pe trotuar şi să nu mergi pe stradă ca să îl ocoleşti pe unul care e pe trotuar, asta nu înseamnă că eu sunt asociat cu toţi cei pe care îi întâlnesc pe trotuar”, a afirmat Dacian Cioloş duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv.

Cioloş a arătat că, de la constituirea actualului Legislativ, în procedurile parlamentare interne, în depuneri de proiecte sau în votul unor leg există semnături în care deputaţii şi senatorii AUR au semnat alături de cei ai altor formaţiuni politice.

„Noi trebuie să respectăm nişte proceduri parlamentare ca să ne atingem nişte obiective, obiective care au fost foarte clare. Moţiunea aceea de cenzură, textul ei e foarte clar şi ne asumăm fiecare cuvânt de acolo, din acea moţiune pe care am semnat-o şi pe care am trimis-o la toate partidele parlamentare.

Unii au semnat-o, alţii nu, exact aşa cum se întâmplă şi cu proiecte de legi care sunt iniţiate de un partid sau de altul şi sunt trimise spre susţinerea altor partide, despre asta e vorba. Să nu mai împingem ideea asta, că USR PLUS a făcut o alianţă sau mai ştiu eu ce înţelegere politică cu AUR.

Nu, e vorba de nişte proceduri parlamentare pe care noi le-am respectat şi le-am aplicat, aşa cum a făcut-o şi PNL-ul care are semnături alături de AUR, aşa cum a făcut-o şi PSD-ul care are semnături alături de AUR şi aşa mai departe”, a adăugat Cioloş.

El a arătat că liberalii au asociat USR PLUS cu AUR pentru a masca problemele interne din partid.

Cioloş a menţionat că nu a primit reacţii din partea liderilor europeni în urma demersului comun al USR PLUS şi AUR de a înainta moţiunea de cenzură la adresa guvernului condus de Florin Cîţu.

„Am abordat eu, direct, cu toată lumea acolo, le-am explicat care e situaţia politică din ţară, care e situaţia cu Guvernul, ce se întâmplă în Parlament. Toată lumea e tristă să vadă că există această instabilitate şi, mai ales, să înţeleagă faptul că nişte alegeri interne într-un partid din coaliţie sunt în măsură să provoace o astfel de criză, pentru că de acolo au plecat lucrurile, haideţi să... ne putem noi întoarce în jurul problemei oricât am vrea, dar Guvernul şi majoritatea asta politică practic nu mai lucrează în viteză de croazieră din momentul în care a început competiţia asta internă din PNL să fie expusă public şi să devină obiectiv de stat practic, obiectiv guvernamental, disputa asta.

De acolo au plecat lucrurile. Şi evident că instabilitatea asta nu convine nimănui”, a mai afirmat europarlamentarul.

Citește și:
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
Elevii ar putea fi obligați să poarte uniforme la școală. AUR a depus proiectul de lege
AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar. Iniţiativa, denumită ”Propunerea legislativă pentru modificarea...
Medalie de aur pentru boxul din România. Cine e tânăra care și-a apărat coroana în stil de mare campioană
Medalie de aur pentru boxul din România. Cine e tânăra care și-a apărat coroana în stil de mare campioană
Pugilista română Amalia Niţă a cucerit al doilea său titlu continental consecutiv, marţi, după ce a învins-o pe italianca Amina Golinelli la puncte (5-0), în finala cat. 66 kg, la...