Dacian Cioloș a câștigat prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS. Ce scor au obținut Dan Barna și Irinel Darău

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 12:17
7725 citiri
Dacian Cioloș a câștigat prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS. Ce scor au obținut Dan Barna și Irinel Darău
Dan Barna și Dacian Cioloș se vor confrunta în finala alegerilor USR PLUS FOTO Facebook / Dan Barna

Dacian Cioloș a câștigat primul tur al alegerilor pentru șefia USR PLUS, la câteva procente distanță de Dan Barna, principalul său contracandidat. Pe locul trei se află senatorul Irinel Darău.

La finalul primului tur de alegeri, Dacian Cioloș a obținut 46%, Dan Barna 43,9% iar Irinel Darău 10%.

Astfel, în finală se vor confrunta actualii copreședinți ai partidului. Alegerile din USR PLUS au debutat miercuri, 15 septembrie, însă votul a fost suspendat timp de o zi după ce au existat mai multe probleme cu sistemul online. Mai mulți membri care nu ar fi avut drept de vot ar fi primit link prin care puteau să-și exprime votul. Procesul s-a realuat o zi mai târziu, însă suspiciunile au continuat.

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat că joi va avea loc o ședință

Conform calendarului inițial, turul doi al alegerilor începe pe 23 septembrie și se va încheia pe 30 septembrie. Potrivit liderului deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, azi va avea loc o ședință de Birou Național, de la ora 16.00, în care se va discuta despre organizarea turului doi al alegerilor. Conform calendarului inițial, al alegerilor USR PLUS, turul doi ar fi trebuit să înceapă joi, 23 septembrie și să se încheie pe 30 septembrie.

Noul președinte al USR PLUS va fi validat ulterior la congresul USR PLUS care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo. În cadrul aceluiași eveniment, delegați ai filialelor din toată țara vor alege șo membrii Biroului Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte.

Cu câteva minute înainte de anunțarea rezutatului de la primul tur al al alegerilor, Irinel Darău a subliniat că nu va susține pe nimeni în turul doi, aducând mai multe critici atât pentru Barna cât și pentru Cioloș

„În acest context, vreau să anunț chiar înainte de calcularea rezultatelor votului intern că nu voi susține niciun candidat în turul 2, dacă acesta va exista. Nu pot susține un candidat care atentează la democrație, după cum nu pot susține un candidat care se uită la această agresiune fără să facă nimic”, a afirmat Darău.

Citește și:
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
Surse guvernamentale: „Nu există amânarea votului pentru Schengen. Negociem până în ultimul moment”
România va continua toate demersurile posibile pentru un vot pozitiv joi, 8 decembrie, în consiliul JAI privind aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, au transmis pentru Ziare.com surse...
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Comentarii
V
vgabriel2k
rank 3
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 3