Cioloș: "Nu e vorba de o colaborare între noi și AUR. E o minciună, e praf aruncat în ochii publicului"

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 12:40
2108 citiri
Cioloș: "Nu e vorba de o colaborare între noi și AUR. E o minciună, e praf aruncat în ochii publicului"
Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş FOTO Facebook/ Dacian Cioloş

Dacian Cioloş, copreşedintele USR PLUS, reclamă o șicanare venită din partea liberalilor, pe care îi acuză de lipsă de decență, și spune că între partidul din care face parte nu colaborează cu AUR și nu are niciun proiect politic cu această formațiune.

"Ce face PNL acum, încercând să ne pună o etichetă falsă în ceea ce privește AUR, este o șicanare.

Știm cu toții că nu e vorba de o colaborare între noi și AUR, dar se insistă pe această idee pentru a ne șicana și a ne face să dubităm propriul nostru comportament și propriile decizii.

Nu are nimic de-a face cu realitatea și cu sursa crizei politice și, de aceea, e o minciună, e praf aruncat în ochii publicului. Din păcate, e și un gest lipsit de decență, de genul celor care se regăsesc permanent în politica românească, unde să fii „șmecher” e o calitate și de aceea a devenit singura unitate de măsură. Cred că reîntoarcerea la decență nu este o naivitate, ci un deziderat politic.

Consider că publicul, cetățenii, votanții trebuie să pună presiune pe politicieni și trebuie să îi forțeze să se comporte decent. În lipsa acestei presiuni, vom auzi tot mai multe minciuni și ne vom preface cu toții că ele sunt reale doar pentru că servesc un interes de moment.

În ceea ce mă privește, nu am niciun gând de a renunța la decență în activitatea mea politică, indiferent cât de multe prejudicii îmi va aduce pe termen scurt. Pe termen lung, sunt convins că decența va învinge și vă puteți convinge de adevărul acestor spuse dacă veți număra politicienii români din ultimii 30 de ani care au trecut testul timpului prin spusele și faptele lor. Aproape niciunul", a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Tot luni, 6 septembrie, într-un interviu pentru RFI, Dacian Cioloș a declarat că alegerile anticipate sunt soluţii ce pot fi discutate după ce va fi clarificată situaţia premierului Florin Cîţu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a debutat miercuri la Campionatele Naționale de la Otopeni, în proba de 50 de metri liber, cea mai rapidă a natației. Cu 100 de zile rămase...
#Dacian Ciolos, #usr plus, #aur, #Florin Citu , #stiri Dacian Ciolos