Dacian Cioloş, după demisia lui Florin Roman din guvern: „Nu este o victimă. Ameninţarea cu tribunalul e şi ea ridicolă”

Miercuri, 15 Decembrie 2021, ora 15:17
4662 citiri
Dacian Cioloş, după demisia lui Florin Roman din guvern: „Nu este o victimă. Ameninţarea cu tribunalul e şi ea ridicolă”
Dacian Ciolos, presedinte USR FOTO Hepta

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a comentat pe Facebook demisia ministrului PNL Florin Roman din Guvern, argumentând că liberalul nu este o victimă, ci „un exponent al clasei politice care a distrus ce avea România mai bun”.

„Florin Roman nu este o victimă. Florin Roman este un exponent al clasei politice românești care a distrus ce avea România mai bun. Oamenii ca el, care nu aveau calificările necesare, care au mințit și au făcut din impostură o valoare supremă, i-au îndepărtat pe cei competenți și cinstiți din politică. Demisia lui e un act necesar pe care mulți alți colegi de-ai lui ar trebui să-l urmeze.

Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică. Amenințarea cu tribunalul e și ea ridicolă și nu mă impresionează. Știu că cei ca el se tem de justiție și cred că prezența în sala de judecată le dă palpitații. Drum bun, domnule Florin Roman, și sper ca și ceilalți colegi de aceeași factură ca dumneavoastră să vă însoțească pe drumul demisiei”, a scris Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Florin Roman l-a amenințat că-l dă în judecată

Florin Roman, ministrul Digitalizării, și-a dat demisia miercuri, 15 decembrie, din guvern ca urmare a acuzațiilor de plagiat. Miercuri, presa a scris că Roman și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Ministrul Florin Roman l-a anunțat pe Dacian Cioloș că-l va da în judecată.

„Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

#Dacian Ciolos, #florin roman, #plagiat, #demisie , #stiri Dacian Ciolos