Platforma lui Ciolos si USR au lansat impreuna un proiect pentru debirocratizare

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 17:49
3386 citiri
Platforma lui Ciolos si USR au lansat impreuna un proiect pentru debirocratizare

Uniunea Salvati Romania si Platforma Romania 100 au colaborat pentru a lansa un proiect de debirocratizare, Comisia de Taiat Hartii 2 (CTH2).

Acest proiect continua initiativele de reducere a birocratiei statului in relatia cu cetateanul incepute in timpul Guvernului Ciolos, se arata intr-un comunicat de presa al USR.

Astfel, pe site-ul www.comisiadetaiathartii.ro pot fi facute propuneri noi de debirocratizare ce afecteaza actualmente atat cetateanul de rand, cat si activitatea firmelor.

"USR este singurul partid care isi doreste si isi propune sa sprijine efectiv modernizarea administratiei publice din Romania. Consideram natural ca USR, un partid nou pe scena politica, sa se alature unui asemenea demers amplu si important pentru cetateanul roman", a declarat presedintele interimar al Uniunii Salvati Romania, Levente Elek.

"Simplificarea procedurilor birocratice este o necesitate prin care un stat isi arata respectul cuvenit fata de cetateni. Debirocratizarea trebuie sa continue ca un exercitiu de presiune si de actiune politica si civica", a spus Dacian Ciolos, presedintele Platformei Romania 100.

Echipa de proiect e formata exclusiv din membri si voluntari USR si Romania 100 care au ales sa se implice pentru schimbarea relatiei dintre cetateni si stat. Coordonatorul programului este deputatul Cristian Ghinea.

"Anul trecut am inceput acest demers cativa oameni din guvern. Acum revenim cu forte proaspete, sunt impresionat de reactia celor peste 200 de voluntari USR si Romania 100, asteptam si pe altii", a declarat deputatul Cristian Ghinea.

In proiect s-au implicat in jur de 200 de voluntari.

"Satul pana peste cap de guvernele care taie frunza la cainii birocratiei, am decis sa ajut la taiatul de hartii pentru noi toti", a spus Andrei Marculescu, unul dintre cei voluntari.

Cum functioneaza Comisia de Taiat Hartii 2

Pe site-ul respectiv pot fi introduse sesizari despre proceduri inutile/costisitoare. Acestea sunt analizate de voluntarii CTH2 si sunt transformate in diverse actiuni, precum interpelari parlamentare, proiecte de legi ce vor fi propuse de parlamentarii USR, propuneri de simplificare adresate administratiei publice, presiune civica asupra institutiilor.

A.G.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com
Comentarii