Produsele traditionale ar putea fi vandute la nivel national

Marti, 01 Aprilie 2008, ora 11:30
1333 citiri
Produsele traditionale ar putea fi vandute la nivel national

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA) ar putea emite, la solicitarea ministrului Agriculturii Dacian Ciolos, un set de derogari potrivit carora produsele alimentare realizate in mod traditional sa se comercializeze pe piata nationala, nu doar pe cea locala, anunta NewsIn.

"Am cerut ANSVSA sa pregateasca un ordin cu normele pe baza carora se dau derogari privind procesarea acestor produse respectand criteriile de traditionalitate. Deci, se dau derogari astfel incat se aplica normele de igiena, dar se tine cont de criteriile de traditionalitate, iar produsul poate fi comercializat pe piata nationala, fara sa mai existe limitarea la piata locala", a declarat ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, in cadrul expozitiei de promovare a produselor agroalimentare romanesti la Parlamentul European "agRO Romania - Traditie si Recunoastere".

Ciolos a precizat ca, cel mai probabil saptamana viitoare, Guvernul ar putea aproba infiintarea Oficiului National pentru Produse Traditionale si Ecologice.

"Sper ca saptamana viitoare sa trec in Guvern un proiect de ordonanta pentru infiintarea unui Oficiu National pentru Produse Traditionale si Ecologice care ar trebui sa se ocupe nu numai de aplicarea reglementarilor comunitare care sunt transpuse in legislatia nationala vizavi de produsele traditionale, dar sa aiba o atitudine administrativa proactiva pentru producatorii mici si asociatiile de crescatori de animale pentru a-si inregistra produsele", a spus Ciolos.

Ciolos a anuntat, la inceputul lunii noiembrie 2007, ca se va infiinta un oficiu national pentru produse traditionale care sa ofere consultanta producatorilor, in special pentru promovarea acestor produse pe piata interna si comunitara.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#produse, #traditionale, #vanzare, #National , #stiri Dacian Ciolos