Tensiuni între Dacian Cioloș și publicația Libertatea privind atribuirea demascării lui Florin Roman

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 08:09
3924 citiri
Tensiuni între Dacian Cioloș și publicația Libertatea privind atribuirea demascării lui Florin Roman
Președintele USR Dacian Cioloș a cerut demisia lui Florin Roman în repetate rânduri FOTO Facebook / Dacian Cioloș

Președintele USR Dacian Cioloș ar fi lăsat să se înțeleagă, într-un mesaj pe Facebook, că el ar fi făcut dezvăluirile privind plagiatul fostului ministru al Digitalizării Florin Roman, scrie publicația Libertatea

Într-un răspuns la acuzațiile lui Florin Roman din mesajul de demisie cum „că Cioloș ar fi coordonat tema și atacul”, liderul USR lasă indirect să se înțeleagă exact ceea ce spune, de fapt, Roman. „Faptul că e supărat pe mine că l-am demascat e dovada că acești oameni nu mai trebuie păstrați în politică”, a scris Dacian Cioloș, citat de Libertatea.

Sursa citată mai subliniază că Cioloș nu a avut vreo legătură cu investigațiile publicației și că tot ce a făcut a fost să reacționeze public.

Florin Roman a declarat miercuri seară, 15 decembrie, după ce a demisionat din funcția de ministrul al Cercetării, Inovării și Digitalizării, că a fost victima a două atacuri: unul politic și unul ”în planul forțelor oculte”.

Atacul politic a fost ”regizat” de liderul USR, Dacian Cioloș, care ”va folosi această sabie a plagiatului în campania din 2024”, a spus liberalul la B1 TV.

Florin Roman a fost întrebat dacă crede că Cioloș și Ciprian Teleman (predecesorul său la Ministerul Digitalizării, tot de la USR) au vrut să ducă lucrurile în Minister într-o anumită direcție.

”Nu vreau să fac supoziții, că, dacă nu am dovezi, nu fac supoziții. Ce pot să spun sigur că e că cel care a generat și livrat acest scandal de presă și, de altfel, a și recunoscut e Cioloș, care mi-a pus eticheta de plagiator, deși legea spune că ești plagiator în momentul în care ai o hotărâre a unei comisii de etică sau o hotărâre a instanței. Cioloș va folosi această sabie a plagiatului în campania din 2024 în ceea ce dânsul denumește justiție socială / plagiat.

#Dacian Ciolos, #florin roman, #Libertatea, #investigatie libertatea, #plagiat po liticieni , #stiri Dacian Ciolos