Un fost consilier al lui Ciolos explica pas cu pas masurile fiscale anuntate de Guvern: Cea mai mare hotie PSD din acest mandat

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 19:42
12363 citiri
Un fost consilier al lui Ciolos explica pas cu pas masurile fiscale anuntate de Guvern: Cea mai mare hotie PSD din acest mandat
Foto: Facebook/Ionel Danca

Ionel Danca, fost consilier al premierului Dacian Ciolos, a comentat, joi, masurile fiscale pe care urmeaza sa le ia Guvernul Tudose.

"Este revoltator cum se rostogoleste #minciunaPSD. Guvernul Tudose nu a anuntat astazi noi pomeni electorale, ci o crestere a taxelor si impozitelor in 2018! O sa explic in cinci puncte cea mai mare hotie PSD din acest mandat", a scris Ionel Danca pe Facebook.

Despre masura reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10% si a contributiilor sociale de la 39,25% la 37,25%, Danca spune ca are drept scop amortizarea efectelor negative ale transferului contributiilor de la angajator la angajat.

"In traducere, asta inseamna ca salariile se vor majora doar pe brut (pe hartie). Net-ul ramane acelasi. Fara aceste reduceri, prin mutarea contributiilor la angajat, salariile urmau sa scada, nicidecum sa creasca. Masura este necesara doar pentru a putea aplica majorarea cu 25% a salariilor din sistemul public ca urmare a adoptarii legii salarizarii unitare. Deci, nu e nicio pomana aici, e doar o #minciunaPSD. ", a punctat el.

Fostul consilier al lui Ciolos sustine ca aceeasi explicatie este valabila si pentru majorarea salariului minim la 1.900 de lei.

"Vorbim din nou de salariu brut care ar trebuie sa acopere un salariu minim de 1.550 lei. Doar ca in programul de guvernare, salariul minim urma sa creasca la 1.750 de lei si nimeni nu a pomenit ca trebuia sa includa transferul contributiilor in sarcina angajatului", a continuat Danca.

Despre taxa de solidaritate care si-a schimbat denumirea in contributie asiguratoare de munca, Danca spune ca trebuie inclusa tot la capitolul "aceleasi harababuri fiscale".

"Impozitul pe cifra de afaceri revine intr-o noua formula, 1% pentru firmele cu afaceri pana intr-un milion de euro. Adica pentru cca 450000 de firme. Doar ca directivele europene nu permit astfel de taxe pe cifra de afaceri decat in conditii foarte stricte, cum ar fi in cazul micro-intreprinderilor", a notat el.

Mai mult, a mentionat Danca, "aici avem o prezumtie de evaziune din partea Guvernului fata de majoritatea firmelor din Romania. Nu e vorba de vreo facilitate, ci de o crestere a fiscalitatii pentru multe start-up-uri si companii cu cifra de afaceri mai mari, dar cu marje de castig mai mici (zona de retail, productie) ".

Despre masura cu pilonul II de pensii, Ionel Danca spune ca este revoltator ceea ce se intampla.

"Practic prin reducerea contributiilor la de la 5,1% la 3,7%, avem o crestere a contributiilor cu 1,4 puncte procentuale a contributiilor sociale ale angajatului la sistemul public de pensii. Sa ne intorcem putin la punctul 1 de mai sus. Nu trebuiau sa scada contributiile sociale cu 2 puncte procentuale? Ei bine, nu se intampla asa. E chiar mai grav!", a adaugat Danca.

El mai spune ca reducerea impozitului pe venit si a contributiilor erau obligatorii ca veniturile nete sa nu scada prin trasnferul contributiilor la angajat, dar ca reducerea contributiilor pentru angajat cu 2% este anulata de scaderea contributiilor la Pilonul II de la 5,1% la 3,7%.

"In final, venitul net al salariatului scade chiar daca el incaseaza aceeasi suma dupa mutarea contributiilor. Diferenta de venit pe care angajatul nu o observa este data de reducerea contributiei lui la Pilonul II si care urma sa o incaseze (cu randament) la pensionare. Aceasta deja nu mai poate fi numita #minciunaPSD, este mult mai mult. Este o #hotiePSD!", a incheiat Danca.

Amintim ca ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat, joi, numeroase masuri fiscale ce urmeaza sa fie impuse. Iata despre ce este vorba:

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#masuri fiscale PSD, #masuri fiscale Guvernul Tudose, #Danca masuri fiscale PSD , #stiri Dacian Ciolos
Comentarii
Poza Naoi
Naoi
rank 5
Sa vedem,in continuare,daca sindicatele aplauda masurile guvernului.
S
Stan
rank 1