USR si Miscarea Romania Impreuna, apel comun pentru demiterea Guvernului Dancila si alegeri anticipate

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 15:57
5062 citiri
USR si Miscarea Romania Impreuna, apel comun pentru demiterea Guvernului Dancila si alegeri anticipate
Foto: Arhiva Ziare.com

Miscarea Romania Impreuna (RO+) si USR fac un apel comun pentru demiterea Guvernului Dancila si declansarea de alegeri anticipate, in contextul in care marti Parlamentul European a adoptat rezolutia dura privind respectarea statului de drept in Romania, iar Frans Timmermans a prezentat raportul MCV pentru tara noastra, care este la fel de dur.

Astfel, cele doua formatiuni sustin ca politicienii trebuie sa actioneze in interesul Romaniei si al romanilor si sa trimita "de urgenta Guvernul Dancila la cosul de gunoi al istoriei".

In plus, RO+ si USR fac un apel pentru a declansa alegeri anticipate: "Aceasta este forma democratica prin care se reda cetatenilor posibilitatea sa-si aleaga singuri viitorul tarii: gasca infractionala Dragnea sau Romania europeana!", conform unui comunicat de presa publicat pe platforma Impreuna pentru Romania.

"Ieri a fost transmis un ultim semnal de alarma pe care autoritatile europene il dau, clar si raspicat, in ceea ce priveste abuzurile si devierile de la statul de drept ale actualei coalitii PSD-ALDE.

RO+ si USR isi exprima ingrijorarea fata de reactiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici dupa ce partenerii europeni le-au pus oglinda in fata nu vor sa recunoasca faptul ca submineaza statul de drept din Romania si indeparteaza tara noastra de valorile europene.

Aceasta coalitie periculoasa a modificat Legile Justitiei si Codurile Penale fara sa ceara avizul Comisiei de la Venetia, a mintit cu nerusinare ambasadele si oficialii europeni, si-a gazat propriii cetateni incalcand drepturile si libertatile pe care UE le protejeaza, a adoptat legi care intimideaza societatea civila si a incercat sa restrictioneze libertatea presei.

Nu se mai poate continua asa, vrem o Romanie care sa mearga inainte in Uniunea Europeana. O Romanie care sa conteze in Europa si sa lucreze acasa la consolidarea democratiei, intarirea statului de drept si la prosperitatea propriilor cetateni", se arata in document.

"Acest Guvern si coalitia care il sustine ne-au bagat intr-o fundatura. Ne va lua ani buni sa reparam ce au stricat, sa ne recastigam credibilitatea in lume. Romania nu seamana cu Dragnea si Dancila, romanii nu sunt nici infractori, nici incompetenti. Plecarea lor de indata de la conducere este o urgenta", spune Dacian Ciolos, presedinte fondator al Miscarii Romania Impreuna.

De altfel, si liderul USR Dan Barna afirma ca romanii isi doresc sa ramana in continuare in UE.

"Romanii isi doresc sa ramana in Uniunea Europeana. Beneficiile aduse de intrarea in marea familie europeana se vad cat se poate de clar in viata de zi cu zi a romanilor si nu pot fi acoperite de propaganda mincinoasa a lui Dragnea si Tariceanu, care vad in UE principala stavila in calea acapararii totale a Romaniei", a completat Barna, conform sursei citate.

In fine, cele doua formatiuni le cer parlamentarilor din coalitia de guvernare sa actioneze in interesul romanilor pentru a scapa tara de "un grup infractional care ne pericliteaza viitorul european".

"Miscarea Romania Impreuna si Uniunea Salvati Romania cer parlamentarilor coalitiei PSD-ALDE care nu sunt santajati de gasca infractionala a lui Liviu Dragnea sa inteleaga gravitatea momentului si sa actioneze in interesul celor care i-au ales.

RO+ si USR sunt gata sa gaseasca cadrul necesar pentru discutii cu reprezentantii tuturor partidelor parlamentare si sa faciliteze dialogul cu toate fortele democratice din societatea civila pentru a scapa Romania de un grup infractional care ne pericliteaza viitorul european", se mai arata in comunicat.

A.D.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#USR MRI apel demitere guvern, #USR MRI alegeri anticipate , #stiri Dacian Ciolos