Basescu, despre Guvernul Ciolos: Tehnocrati care trebuie sa cerseasca votul politicienilor (Video)

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 00:31
4364 citiri
Basescu, despre Guvernul Ciolos: Tehnocrati care trebuie sa cerseasca votul politicienilor (Video)

Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, considera ca ideea unui guvern de tehnocrati reprezinta o demagogie dat fiind faptul ca "trebuie sa cerseasca votul politicienilor", fostul sef al statului afirmand ca este impotriva guvernelor tehnocrate.

"Cred ca nu a mai fost nimeni in afara de Ciolos pe lista lui Iohannis, Dacian Ciolos era functional si in cazul unui guvern de tehnocrati si in cazul unui guvern politic. Pe el il recomanda politic faptul ca a fost totusi din partea PNL in Guvernul Tariceanu, (...) dar a fost un comisar sustinut de PPE, cinci ani de mandat, nu poate spune ca e neatins din punct de vedere politic, dimpotriva, a facut politicile de centru-dreapta ale PPE la nivel european.

Guvernul tehnocrat, modificat inainte de a fi votat: Cu ce ministri se duce Ciolos in Parlament si ce spun partidele

Cum arata Guvernul lui Ciolos: Vezi lista finala trimisa Parlamentului

Aici e demagogia - guvern de tehnocrati, dar care trebuie sa cerseasca votul politicienilor, or politicienii aceia cand spun 'da, domnul Ciolos, iti dam voturile PSD, dar iti cerem mai multe lucruri', de aceea eu sunt impotriva guvernelor tehnocrate", a declarat Traian Basescu, duminica, intr-o emisiune la Romania TV.

Intrebat cat crede ca va rezista Guvernul Ciolos, in conditiile in care acesta va fi votat de Parlament, fostul sef al statului a raspuns: "Daca isi respecta obligatiile fata de partide sta pana la alegerile viitoare. Daca nu si le respecta, o sa cada repede. Eu nu stiu ce intelegere are cu PNL si cu PSD si cu UNPR, dar daca isi respecta angajamentele, adica daca raspunde, asa cum s-a angajat, conditiilor puse de partide, va sta pana la alegerile legislative".

Cat despre votul din Parlament, Basescu a spus ca nu isi face probleme ca nu va trece.

"Guvernul sigur trece. Are sustinerea PSD pentru ca, in mod cert, s-a convenit sa nu se prea atinga de linia a doua - secretari de stat, directori de regii", a continuat fostul sef al statului.

Basescu are incredere in Ciolos, dar nu si ca va putea face multe. Cum il ironizeaza pe Dragnea

In opinia fostului presedinte, acest compromis pe care Dacian Ciolos l-ar fi convenit cu PSD si probabil cu PNL reprezinta o greseala, deoarece in cazul in care va conduce la un esec al guvernarii responsabilitatea i-ar apartine atat premierului, cat si presedintelui Klaus Iohannis.

Traian Basescu a aratat ca guvernul propus de Ciolos are in componenta oameni care au lucrat in institutii europene si ar putea avea sanse de reusita, cu conditia sa beneficieze de un sprijin onest din partea partidelor.

Citeste si:
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Cum a fost dovedit Traian Băsescu ca "turnător" în regimul comunist: "Nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii"
Germina Nagâţ, membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), a afirmat că Traian Băsescu nu a fost “servit” de niciun serviciu de informaţii,...