Dacian Ciolos, numit seful Comisiei pentru agricultura de la Cotroceni

Luni, 06 Iulie 2009, ora 22:11
2341 citiri
Dacian Ciolos, numit seful Comisiei pentru agricultura de la Cotroceni

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat luni, Decizia de infiintare a Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, condusa de Dacian Ciolos, fost ministru al agriculturii.

Prima intrunire a Comisiei a avut loc luni, incepand cu ora 17:00, la Palatul Cotroceni, in prezenta presedintelui Romaniei, si a durat aproximativ trei ore.

Comisia are ca obiectiv elaborarea unor documente pentru orientarea strategiei si politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020-2025), planurilor de actiune pe temen mediu (pana in anul 2014) si pe termen scurt (care sa fie aplicate in anul 2010) precum si pozitiei Romaniei privind viitorul Politicii Agricole Comune.

Activitatea acestei Comisii se va incheia cel mai tarziu la data de 30 iunie 2010. Finantarea activitatilor necesare organizarii si functionarii Comisiei se asigura din fonduri publice aprobate prin bugetul de stat al Administratiei Prezidentiale,precizeaza Presedintia.

Comisia va functiona pe langa Departamentul de Politici Economice si Sociale din cadrul Administratiei Prezidentiale si este formata din reprezentanti ai patronatelor, ai sindicatelor, ai mediului academic, universitar si de consultanta din sectorul agricol si agroalimentar.

Comisia este alcatuita din urmatorii membri: Dacian Ciolos, presedintele Comisiei, Cristian Hera, presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, membru al Academiei Romane, Ioan Paun Otiman, secretar general al Academiei Romane, director al Institutului de Economie Agrara, profesor Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Timisoara (USAMV), Alexandru Bogdan, membru corespondent al Academiei Romane, directorul Centrului de Biodiversitate Agrara al Academiei Romane, Valeriu Cotea, profesor universitar USAMV Iasi, Maria Vincze, profesor la Universitatea Babes-Boyai Cluj Napoca, Gheorghe Glaman, profesor la Universitatea Bioterra Bucuresti, presedintele Societatii Romane de Horticultura, Ion Nicolaescu, profesor universitar USAMV Bucuresti, Aurel Lup, profesor la Universitatea Ovidius, Constanta, Ilie Van, profesor universitar, decanul Facultatii de Zootehnie USAMV Bucuresti, presedintele Uniunii Crescatorilor de pasari din Romania, Radu Raducu, directorul Institutului de Cercetari Ovine si Caprine Palas, Constanta, Felix Arion, conferentiar universitar, USAMV Cluj Napoca, Veronica Toncea, presedintele Fondului de Garantare a Creditului Rural, Viorel Matei, presedinte al Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania, Adrian Radulescu, presedinte al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Stefan Nicolae, presedinte al Federatiei Agrostar, Csaba Sebestyen, presedinte al Asociatiei Agricultorilor Maghiari din Romania, Lucian Buzdugan, Asociatia Fermierilor din Romania, Mircea Ciurea, presedintele Federatiei Nationale a Crescatorilor de Taurine, Emil Farago, presedintele Asociatiei producatorilor de mere din Transilvania, Florin Ciobanu, presedintele Sindicatului producatorilor de legume din Romania, Vasile Pachitanu, specialist crestere si ameliorare bovine carne, Stanca Tudor, directorul Patronatului Roman al Crescatorilor de Porci, Sorin Minea, presedintele Patronatului Romalimenta, Aurel Popescu, presedintele Patronatului Rompan, Ioan Campeanu, presedintele Federatiei Crescatorilor de Ovine din Romania, Emil Draghici, presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, Alexandru Lapusan, vice-presedintele Patronatul Roman, Marin Cioceanu, presedintele Asociatiei interprofesionale BIO din Romania.

Citește și:
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Rafila, convins că Ciolacu va fi premier: ”Nu cred că se pune problema să nu se producă această schimbare”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că schimbarea de premier va avea loc cu siguranță, fiind parafată în cadrul protocolului care a stat la baza formării coaliției de...
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Cum arată documentul care atestă că Sorin Cîmpeanu l-a dat în judecată pe Cristian Preda. Pârâtul: "Ceva este în neregulă"
Fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a introdus o acțiune în justiție pe numele fostului europarlamentar Cristian Preda. Preda susține că a aflat de la un jurnalist că Sorin...