Ciolos: Agricultura romaneasca poate consolida pozitia UE pe piata alimentelor

Luni, 31 Martie 2008, ora 20:03
2046 citiri
Ciolos: Agricultura romaneasca poate consolida pozitia UE pe piata alimentelor

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat, luni, la Bruxelles, ca Uniunea Europeana isi poate consolida pozitia pe piata mondiala a produselor agroalimentare aflata in crestere, valorificand potentialul agricol ridicat al Romaniei, relateaza NewsIn.

"Daca ne uitam la evenimentele agricole observam ca exista o cerere crescuta de produse agroalimentare. Romania poate sa contribuie la cresterea rolului pe care Uniunea Europeana il poate avea in acest context.

Aderarea la Uniunea Europeana este cu siguranta o oportunitate pentru romani si Romania, dar este cu siguranta si un pas important pentru comunitatea europeana, pentru ca tara noastra are un potential agricol ridicat", a declarat Ciolos.

Potrivit ministrului Agriculturii, 30% din populatia Romaniei are activitati in domeniul agricol.

"Romania este una dintre tarile Uniunii Europene cu un potential agricol ridicat, cu 14 milioane de hectare de teren agricol si cu 30% din populatie au activitati in domeniul agricol.

Agricultorii romani asteapta de la Uniunea Europeana sa le ofere un cadru legal care sa le permita sa-si continue si sa-si dezvolte activitatea pe pietele mondiale", a spus Ciolos.

El participa, luni, la deschiderea expozitei pentru promovarea produselor agroalimentare romanesti la Parlamentul European, agRO Romania.

Evenimentul se desfasoara in perioada 31 martie - 2 aprilie si are rolul de a prezenta potentialul si specificul agriculturii si industriei agro-alimentare romanesti si va fi urmat de o vizita a membrilor Comisiei de Agricultura din Parlamentul European in Romania.

In perioada mentionata se vor organiza in holul Parlamentului European expozitii cu degustare de produse romanesti, vor avea loc concerte, expozitii foto si prezentari de filme reprezentative pentru produsele expuse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Ciolos Agricultura, #romaneasca, #consolida, #pozitia, #UE, #Piata, #alimente , #Uniunea Europeana