Inca un rand de aplauze pentru Dacian Ciolos?

Luni, 08 Februarie 2010, ora 23:21
3869 citiri

Parlamentul European se va pronunta marti asupra viitoarei Comisii Europene si potrivit estimarilor, nu vor fi surprize. Noua echipa isi va intra "in paine" miercuri, dupa o letargie de trei luni in care Uniunea Europeana s-a luptat cu o criza economica fara precedent.

Mandatul actualului executiv european a luat sfarsit la 31 octombrie 2009, dar audierile prelungite, rasturnarile de situatie provocate de Bulgaria, au intarziat votul asupra noii Comisii, comenteaza portalul belgian rtbf.be.

Desi nu sunt mari emotii la vot, exista totusi parlamentari europeni care se opun noii echipe. Printre personajele europene cele mai criticate se numara Catherine Ashton, Inaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe si vicepresedinte al Comisiei, pentru ca nu a avut o pozitie ferma si vizibila dupa seismul din Haiti.

La randul sau, presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a suferit un esec prin demisia candidatei Bulgariei. Propusa la conducerea portofoliului de Ajutor Umanitar, Rumiana Jeleva, a renuntat sub presiunea europarlamentarilor, care au calificat-o drept incompetenta si au considerat afacerile sale financiare personale drept prea opace.

Relansarea cresterii economice este si principala sarcina atribuita de Barroso executivului sau, dominat in acest domeniu de trioul format din spaniolul Joaquin Almunia (Concurenta), finlandezul Olli Rehn (Afaceri economice) si francezul Michel Barnier (Piata interna si afaceri financiare).

Printre ceilalti comisari ce se vor afla in prim plan se afla belgianul Karel De Gucht (Comert) si romanul Dacian Ciolos (Agricultura).

Aplauze ca la Oscar pentru Ciolos

Comisarul desemnat pentru Agricultura pare sa fi facut o impresie foarte buna membrilor Comisiei, el fiind aplaudat minute bune, la finalul celor trei ore de audieri. Presedintele Comisiei pentru Agricultura, Paolo de Castro, i-a stras mana, la final si l-a felicitat pentru raspunsuri si pentru atitudinea din timpul audierilor.

"A fost foarte bine, Dacian", i-a spus de Castro. Si ceialti colegi din Comisia pentru agricultura din Parlamentul European l-au felicitat si s-au fotografiat cu Dacian Ciolos.

Europarlamentarul roman Gigi Becali, care a asitat atunci la audieri, s-a aratat foarte impresionat de prestatia conationalului sau si de modul in care acesta a fost laudat de mai marii Europei.

"Extraordinar a fost. M-a impresionat mai ales la final. Finalul o spun a fost superb, atunci cand s-a aplaudat zeci de secunde in sir, parca era la premiile Oscar, la decernare, zeci de secunde de aplauze", a declarat Becali.

M.M.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#vot Comisie Europeana, #comisar european Dacian Ciolos, #Comisie Europeana investitura , #Uniunea Europeana