Doua prime doamne din politica romaneasca, pe lista scurta pentru premii la Bruxelles

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 11:32
4960 citiri
Doua prime doamne din politica romaneasca, pe lista scurta pentru premii la Bruxelles
Foto: site oficial Daciana Sarbu

Daciana Sarbu, europarlamentar PSD si sotia premierului Victor Ponta, si Adina Valean, europarlamentar PNL si sotia lui Crin Antonscu, se afla pe lista celor nominalizati la Gala Premiilor Parlamentului European 2015, care va avea loc la 18 martie, la Bruxelles.

Daciana Sarbu este nominalizata la categoria "Sanatate", alaturi de un europarlamentar din Slovenia si unul din Belgia, iar Adina Valean concureaza la categoria "Energie", alaturi de un europarlamentar ceh si altul din Lituania, conform MEP 2015 Awards.

Catalin Ivan, Cristian Busoi si Daciana Sarbu, eurodeputatii romani cu cele mai multe absente la vot

De asemenea, au mai fost nominalizati Viorica Dancila (PSD) la categoria "Agricultura" si Victor Negrescu (PSD) la categoria "Agenda Digitala".

Premiile sunt acordate anual de publicatia The Parliament Magazine, care monitorizeaza activitatea celor mai activi si eficienti europarlamentari pe fiecare domeniu de activitate, iar castigatorul este desemnat prin votul europarlamentarilor.

In 2012, Monica Macovei (PDL) a castigat pentru prima oara acest premiu pentru Romania, la categoria "Justitie si Libertati civile".

The Parliament Magazine a argumentat atunci ca, in calitate de ministru al Justitiei in Romania (2004-2007), Monica Macovei "si-a facut o misiune din reformarea sistemului juridic din Romania", iar ca europarlamentar, in calitate de membru al Comisiei de libertati civile, justitie si afaceri interne, a extins lupta din domeniul anticoruptiei, al transparentei si libertatilor civile la nivelul intregii Uniuni Europene.

Monica Macovei a castigat premiul The Parliament Magazine

De asemenea, Petru Luhan (PDL) a castigat premiul la editia MEP Awards 2013, la categoria "Sanatate".

Luhan a fost nominalizat "pentru activitatea sa in cresterea gradului de constientizare asupra sclerozei multiple, in calitate de initiator al unei declaratii scrise care a avut drept scop ameliorarea cercetarii si asigurarea accesului egal la tratament" si elogiat pentru "entuziasmul sau considerabil" in mediatizarea problemelor legate de cancerul de colon.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...
Comentarii
Poza cristoiu
cristoiu
rank 5