Daciana Sarbu: Am mers la Bruxelles, acasa nu putem discuta cu Puterea - TV Ziare.com

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 17:44
3321 citiri
Daciana Sarbu: Am mers la Bruxelles, acasa nu putem discuta cu Puterea - TV Ziare.com
Foto:Evenimentul Zilei

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu a spus, la TV Ziare.com, ca audierea organizata de socialistii si liberalii europeni in Parlamentul European, la care a fost dezbatuta starea democratiei din Romania, era necesara intrucat in Romania Puterea nu vrea sa discute pe niciun subiect cu Opozitia.

"Am mers la Bruxelles pentru ca aici am discutat cu familiile noastre politice, aici e a doua noastra casa, trebuia sa spunem ca acasa, sub orice forma am incercat, nu am reusit sa avem un dialog si sa existe o decizie adoptata impreuna cu Puterea (...) nu au tinut cont nicio secunda ca oamenii au strigat, le-au atras atentia (...) au facut numai ce si-au dorit pentru a-si crea un climat cat mai favorabil sa fure alegerile, sa fure bani, sa se vada din nou la Putere (...) nu au existat discutii intre Putere si Opozitie in Romania, Puterea a oprit orice fel de dezbateri", a declarat Daciana Sarbu.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu europarlamentarul PSD Daciana Sarbu

Sarbu a declarat si ca dezbaterea a starnit foarte mult interes la Bruxelles, in ciuda a ceea ce spun reprezentantii Partidului Democrat Liberal si ca europarlamentarii PSD au primit felicitari pentru asta.

MJ Marinescu: Dezbaterea USL la Bruxelles, un esec - au pus batista pe tambal

"Domnul Marinescu care spune ca audierea a starnit interes minim poate nu a fost atent cate persoane au fost prezente in sala - sala de 200 de locuri pline, presa de peste tot, sefii grupurilor parlamentare (...)europarlamentarii prezenti ne-au felicitat pentru organizarea acestei dezbateri", a adaugat Sarbu.

Concluzia sa a fost aceea ca "ce se intampla in Romania azi nu e normal si nu ne poate duce pe o cale buna".

Nu cerem taierea fondurilor

Daciana Sarbu a reafirmat faptul ca USL nu a cerut si nu va cere taierea fondurilor europene pentru Romania, asa cum acuza PDL.

"Se incalca niste principii democratice, dar exista solutii, exista o discutie intre europarlamentarii din toate partile tocmai sa nu se ajunga la asa ceva", a mai spus eurodeputatul PSD, intrebata daca se poate ajunge la sanctiuni pentru Romania.

Daciana Sarbu a raspuns si intrebarilor despre acordul fiscal, de responsabilitate bugetara, adoptat de 25 din cele 27 de state membre UE, considerand ca acesta ar fi trebuit discutat in Romania intr-o comisie tripartita BNR-Putere-Opozitie. Ea s-a aratat impotriva celor mai multe dintre prevederile acestuia, dar spune ca a fost acceptat intrucat "Europa e condusa de dreapta".

Nu e marea problema a Romaniei din ce o sa traiasca Ponta

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu a comentat, la TV Ziare.com, intrarea in greva parlamentara a USL, spunand ca nu e un subiect serios discutia din ce va trai sotul ei, Victor Ponta, dupa ce acesta spusese ca se va descurca din salariul ei.

"Problema cu veniturile cu care traiesc parlamentarii dupa ce or sa intre in greva nu intereseaza pe prea multa lume, cu siguranta vor avea din ce sa se descurce. Nu-l vad ca un subiect serios si nu vreau sa discut prea mult. Nu e marea problema a Romaniei din ce o sa traiasca Ponta", a raspuns Sarbu unei intrebari.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca nu va lua bani cat timp e in greva parlamentara, dar ca are norocul ca sotia lui, europarlamentarul Daciana Sarbu, are un salariu foarte bun.

"Din fericire, sotia mea are un salariu foarte bun lucrand aici la Bruxelles", a raspuns Ponta la TV Ziare.com.

Victor Ponta va sta pe banii sotiei cat e in greva parlamentara

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Daciana Sarbu salariu Ponta, #Daciana Sarbu Ponta greva , #stiri Daciana Sarbu