Daciana Sarbu, apel la CE sa reanalizeze interzicerea cianurilor in minerit

Marti, 21 Mai 2013, ora 07:38

   

Daciana Sarbu, apel la CE sa reanalizeze interzicerea cianurilor in minerit
Eurodeputata PSD Daciana Sarbu a facut luni apel catre Comisia Europeana sa reanalizeze solicitarea Parlamentului European (PE) de interzicere a cianurilor in minerit in cadrul schimbarilor legislative in curs din acest domeniu.

"Sunt unul dintre autorii rezolutiei care solicita interzicerea cianurilor in minerit, adoptata cu o majoritate zdrobitoare in Parlamentul European. Am insistat si in alte declaratii scrise, solicitari sau scrisori pe aceeasi tema, insa Comisia a afirmat ca nu intentioneaza sa dea curs acestei propuneri.

Tema continua sa fie o preocupare pentru un numar mare de cetateni europeni si in special romani", a spus Daciana Sarbu, la Strasbourg, in cadrul procedurii discursurilor de un minut, in plenul Parlamentului European.

Ea a adaugat ca, in prezent, se lucreaza la revizuirea unei parti a legislatiei, care priveste atat impactul de mediu al proiectelor industriale, cat si substantele periculoase.

"Vreau sa reiau apelul meu catre CE pe acest subiect foarte relevant. Date fiind riscurile asociate cu utilizarea tehnologiilor bazate pe cianuri in minerit, intentioneaza Comisia sa reanalizeze solicitarea de interzicere a acestora ca parte a schimbarilor legislative in curs?", a intrebat eurodeputata PSD.

Daciana Sarbu este membru in Comisia mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) a PE si membru supleant al Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala (AGRI) a PE.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de2338 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
viorele !
- vezi ca-ti pleaca daciada cu cernea !
Samson22
rank 4
pentru capital politic
e si asta o moda, apar unii politicieni care se pronunta impotriva cianurilor, probabil ca vor sa profite politic, chiar daca expertii s-au pronuntat de mai multe ori si au spus ca e cea mai sigura metoda de extragere a aurului!
nusual
rank 5
Doamna Ponta are vreun interes?
Daca este asa "bine intentionata",de ce nu prezinta subiectul mass media din Romania,de ce nu face dezbateri publice in Romania,de ce nu se face referendum?
De partea cui este aceasta cucoana trimisa in Europa de tatasau?
reghineanul
rank 5
.
Este cu doua fete?
I_deea
rank 5
hai ca m-ai dat jos.....
nu cumva o confunzi cu cineva care are muuulte succesuri?
Falciparium
rank 5
Nu Doamna Ponta, ci PSD
Probabil se va afirma ca Daciana este anti cianuri pe cand Doamna Valean a organizat un seminar PRO Rosia Montana...
DIANAD
rank 5
Daciana, incepi sa te asemeni tot mai mult cu Eba,
...............
Samson22
rank 4
vorbeste ca sa vorbeasca
vorbeste si dansa ca sa se afle in treaba, probabil ca s-a gandit ca poate sa obtina niste publicitate gratuita pe subiectul asta, chiar daca expertii CE au spus ca nu sunt motive pentru interzicerea cianurilor
Samson22
rank 4
cea mai sigura metoda
doamna Sarbu, expertii de la Comisia Europeana s-au pronuntat de mai multe ori, metoda cu cianuri este cea mai sigura metoda disponibila, ati dori sa se foloseasca o metoda mai proasta, mai putin sigura? se foloseste in tari ca Finlanda sau Suedia, cred ca ei stiu totusi ce fac!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor