E oficial! Daimler investeste 300 de milioane de euro in Romania

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 16:25
5256 citiri
E oficial! Daimler investeste 300 de milioane de euro in Romania
Foto: gawker.com

Reprezentantii grupului auto german Daimler au precizat, miercuri, ca planuiesc sa construiasca o fabrica in Romania, unde se vor produce componente pentru masinile de lux de la Mercedes-Benz.

Investitia de 300 milioane de euro se va face in subsidiara autohtona, Star Transmission, unde se va dezvolta o noua generatie de cutii de viteze automate, scrie Reuters.

"Extinderea retelei noastre de productie va include o fabrica suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze. Scopul nostru este de a satisface cererea ridicata a clientilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor", a declarat Andreas Renschler, membru al Consiliului de Administratie Daimler pentru Productie si Achizitii Publice Mercedes-Benz Cars si Mercedes-Benz Vans, potrivit site-ului oficial.

Oficialii companiei au explicat ca nu exista spatiu pentru extinderea productiei in Stuttgart, unde este sediul central, asa ca cea mai logica alternativa a fost subsidiara din Romania, conform lui Peter Schabert, directorul de productie pentru sisteme de transmisie de la Mercedes-Benz si al Fabricii Mercedes-Benz din Unterturkheim.

Angajatii romani vor urma un program special de calificare. Ei vor participa timp de mai multe luni la fabrica din Unterturkheim, in echipe de asigurare a calitatii, de intretinere si de logistica, pe langa cele de productie.

Unitatea de productie Daimler din tara noastra, Star Transmission, a fost infiintata in anul 2001. In prezent, cei aproximativ 800 de angajati din Cugir si Sebes produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze ale celor mai noi modele marca Mercedes-Benz, precum si cutii de viteze pentru masinile mai vechi, care sunt insa vandute ca piese de schimb.

Conform sursei citate, compania a decis deja sa inceapa productia unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, in noua locatie din Sebes.

Incepand din 2014, generatia actuala de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblata acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacitati suplimentare de asamblare care vor completa productia din Stuttgart, unde a fost concentrata pana in prezent.

Informatia conform careia Daimler ar vrea sa construiasca o noua fabrica in Romania a fost publicata, marti, pe surse, de cotidianului german Handelsblatt.

Daimler vrea sa construiasca o fabrica in Romania

Daimler este al treisprezecelea producator de automobile al lumii si al doilea producator de camioane. Totodata, compania mai produce si autobuze si a avut, in anul 2011, venituri totale de peste 106 miliarde de dolari si un profit de peste cinci miliarde de dolari. Printre diviziile sale se numara Mercedes-Benz, Mercedes-AMG si Smart.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Daimler construieste fabrica Romania, #Daimler fabrica Romania, #Daimler investitii Romania, #Daimler afaceri Romania, #Daimler uzina Romania , #Mercedes Benz